الگوی طاسی زنانه – بهترین درمان کچلی در زنان

الگوی طاسی زنانه

فهرست این مطلب

بسیاری از بانوان میزانی از ریزش مو را در طی روز تجربه می‌کنند. بر اساس اطلاعات ارائه شده توسط آکادمی متخصصان پوست آمریکا (AAD) ریزش 50 الی 100 تار مو در طی روز امری طبیعی به شمار می‌آید؛ اما هنگامی که ریزش مو از میزان گفته‌شده فراتر باشد، بانوان با دغدغه‌های عارضه ریزش مو مواجه می‌شوند.

ریزش مو در بانوان به دلایل گوناگونی بروز می‌نماید. علائم ریزش مو نیز در بانوان می‌تواند متفاوت باشد. ریزش مو با الگوی زنانه یا همان FPHL یکی از مواردی است که زندگی میلیو‌ن‌ها زن را تحت تأثیر خود قرار داده است. این عارضه عموماً در سنین میان‌سالی رخ داده و میزان شیوع آن در سنین 40 و 50 سالگی بیشتر است.

زنان مبتلا به ریزش مو زنان با الگوی مردانه، عموماً با ریزش موی پیش‌رونده مواجه می‌شوند و در صورتی که این عارضه تحت درمان و کنترل قرار نگیرد، مبتلایان با ریزش مو گسترده مواجه می‌شوند؛ لذا شناسایی به‌موقع این عارضه می‌تواند فرآیند درمان را تسهیل بخشد. در ادامه این مقاله کاربردی از کلینیک رز با علائم و ویژگی‌های طاسی جلوی سر در زنان آشنا خواهیم شد.

آیا الگوی طاسی زنانه با الگوی طاسی مردانه متفاوت است؟

یکی از اساسی‌ترین دغدغه‌های بانوان توجه به زیبایی و سلامت موها است. هنگامی که بانوان ریزش و کاهش ضخامت موها را تجربه می‌کنند، در شناخت نوع ریزش مو و علائمی که با آن برخورد می‌کنند با ابهاماتی مواجه می‌شوند؛ لذا در ادامه با تفاوت‌های الگوی طاسی زنانه آشنا خواهیم شد.

یکی از عمده تفاوت‌های ریزش مو زنان شدید یا همان FPHL با الگوی طاسی مردانه این است که مبتلایان همانند آقایان تمام موهای خود را از دست نمی‌دهند. الگوی طاسی مردانه عموماً باعث عقب رفتن خط رویش مو و طاسی قسمت فوقانی سر می‌شود؛ این در حالی است که مبتلایان به الگوی طاسی زنانه با علائمی نظیر کاهش تراکم مویی و نازک شدن موها مواجه می‌شوند.

FPHL نوعی از ریزش موها است که عموماً در بانوان مبتلا به آلوپسی آندروژنیک و در سنین میان‌سالی قابل مشاهده است. شایان‌ذکر است که FPHL دارای حالت پیش‌رونده بوده و در صورت عدم درمان به‌موقع گسترش می‌یابد.

عوامل الگوی طاسی زنانه

کچلی در زنان در برخی شرایط با تلوژن افلوویوم اشتباه گرفته می‌شود؛ لذا می‌بایست با علائم و عوامل زمینه‌ساز این عارضه آشنا بوده و در صورت مواجهه با آن‌ها، به یک پزشک پوست و مو باتجربه مراجعه صورت گیرد. در ادامه با عوامل این نوع از ریزش مو آشنا خواهیم شد.

عوامل الگوی طاسی زنانه

ژنتیک و عوامل وراثتی

نخستین و مهم‌ترین علت ابتلا به الگوی طاسی زنانه، عوامل ژنتیکی است. بانوانی که در وابستگان درجه‌یک خود طاسی سر را مشاهده می‌کنند، از احتمال ابتلا بالاتری برخوردار هستند؛ لذا حتی اگر پدربزرگ یا مادربزرگ یک شخص به طاسی سر مبتلا باشد، احتمال به ارث بردن این عارضه وجود خواهد داشت.

بالا رفتن سن و تغییرات هورمونی

طیف گسترده‌ای از مبتلایان به کچلی در زنان، در سنین بالای 40 سالگی به سر می‌برند. لذا بالا رفتن سن، تغییرات هورمونی و یائسگی نیز می‌توانند موجبات ابتلا به FPHL را فراهم آورند.

بیماری‌ها و عوارض جانبی داروها

برخی از بیماری‌ها مانند مشکلات سیستم ایمنی و مشکلات ریزش موی تیروئیدی می‌توانند ریسک ابتلا به ریزش مو را افزایش دهند. اضطراب و استرس نیز می‌توانند موجبات ریزش مو در بانوان را فراهم آورند. علاوه بر این، عوارض جانبی برخی از داروها مانند داروهای شیمی‌درمانی و داروهای ضدبارداری نیز می‌تواند ریسک ابتلا به الگوی ریزش موی هورمونی در زنان را افزایش دهند.

سایر علل:

علاوه بر موارد ذکرشده، برخی از شرایط دیگر نیز می‌توانند در ایجاد الگوی ریزش مو زنان مداخله‌گر باشند، که عبارتند از:

  1. زخم شدن یا سوختگی
  2. عفونت‌های پوست سر
  3. کمبود آهن، رژیم غذایی و سبک زندگی نامناسب
  4. خونریزی بیش‌از‌حد در هنگام دوران قاعدگی
  5. تغییر سطح آندروژن‌ها
  6. نحوه بستن موها
  7. مصرف بی‌رویه دخانیات
  8. کاهش و افزایش وزن ناگهانی

مراحل الگوی طاسی در خانم‌ها

مراحل الگوی طاسی در خانم‌ها

عارضه ریزش مو در سراسر جهان یک مسئله فراگیر است. این مسئله هم برای آقایان و هم برای خانم‌ها می‌تواند در سطوح مختلفی رخ بدهد. مراحل الگوی طاسی زنانه با مراحل الگوی طاسی مردانه تا حدودی متفاوت است. بانوان در مراحل اولیه الگوی ریزش موی مردانه در زنان با کاهش ضخامت مو مواجه شده و در صورت تشدید و گسترش این عارضه، ریزش مو گسترده را تجربه می‌کنند.

برای جلوگیری از ابتلا به الگوی طاسی زنانه می‌بایست با مراحل این عارضه آشنا بود؛ لذا در ادامه این مقاله کاربردی از سایت کلینیک رز با مراحل الگوی طاسی زنانه یا همان FPHL آشنا خواهیم شد.

بر طبق مقیاس سینکلر، 5 مرحله برای الگوی طاسی زنانه وجود دارد که عبارتند از:

  1. کاهش ضخامت مو یا ریزش مو در مقیاس پایین
  2. مشاهده نواحی خالی از مو در قسمت مرکزی سر
  3. گسترش ناحیه خالی از مو در ناحیه وسط سر
  4. تشکیل لکه‌های طاسی در ناحیه خط رویش مو
  5. ریزش مو گسترده

آیا طاسی زنانه درمان دارد؟

چنانچه موهای خود را به دلیل طاسی الگوی زنانه از دست داده باشید بدون سپری کردن مراحل درمانی، رویش مجدد موهای خود را مشاهده نخواهید نمود؛ لذا برای درمان این مسئله می‌بایست از تجربیات و مهارت یک متخصص باسابقه پوست و مو بهره‌جویی کنید. در ادامه برخی از راهکارهای درمانی ارائه‌شده توسط متخصصین پوست و مو را موردبررسی قرار خواهیم داد.

ماینوکسیدیل

ماینوکسیدیل یکی از داروهایی است که می‌توان از مزایای آن برای جلوگیری از ریزش مو بهره‌جویی نمود. این دارو به صورت خوراکی و موضعی در دسترس قرار داشته و تأثیر بسزایی در درمان ریزش موها دارد. این دارو یک راهکار موقتی درمانی به شمار می‌آید؛ لذا برای مشاهده نتایج درمانی از داروی ماینوکسیدیل می‌بایست از آن به مدت چند ماه استفاده شود. استفاده از این دارو می‌تواند با برخی از عوارض جانبی نیز همراه باشد که عبارتند از:

  1. ایجاد حساسیت
  2. احساس خارش و سوزش در ناحیه درمان

PRP

PRP یکی از راهکارهای مؤثر درمان ریزش مو به شمار می‌آید. در این روش برای درمان الگوی ریزش موی ارثی در زنان، از خون خود فرد زیبا جو بهره‌جویی می‌شود. در طول این فرآیند درمانی مراحل زیر دنبال خواهند شد:

  1. استخراج خون از بدن فرد زیبا جو
  2. تهیه پلاسمای غنی از پلاکت از خون استخراج‌شده
  3. تزریق پلاسما به نواحی مختلف سر به ‌منظور رویش موها

این فرآیند باعث تحریک کلاژن و تشکیل عروق خونی جدید شده و درنهایت به رویش مجدد موها کمک شایانی می‌کند.

نوردرمانی

لیزرتراپی یا همان نوردرمانی یک تکنیک مدرن و غیرتهاجمی به شمار می‌آید که به درمان ریزش مو آقایان و بانوان کمک شایانی می‌کند. با بهره‌گیری از مزایای نوردرمانی می‌توان ریزش موها را متوقف ساخته و به احیای مجدد موها کمک نمود. با سپری کردن این روند درمانی، می‌توان به موهای ضخیم‌تر، پرپشت‌تر، براق‌تر و سالم‌تر دست پیدا نمود.

کاشت مو

کاشت مو مؤثرترین روش درمان الگوی طاسی زنانه به شمار می‌آید. این تکنیک درمانی به دلیل ارائه نتایج دائمی از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار است. مراحلی که زیبا جویان در هنگام این تکنیک درمانی تجربه می‌کنند عبارتند از:

  1. استخراج فولیکول‌های مو با کمک روش‌های مختلف
  2. بررسی فولیکول‌های استخراج‌شده و اتصال آن‌ها به ناحیه مبتلا به طاسی

در میان روش‌های مختلف پیوند مو، کاشت مو FUE و کاشت مو SUT از بالاترین میزان موفقیت برخوردار هستند. این تکنیک‌ها از میزان تهاجم کمتری برخوردار بوده و فاقد بسیاری از عوارض جانبی هستند. به دنبال مزایای این روش‌های درمانی، فرد زیبا جو دوره نقاهت کوتاه‌تری را تجربه کرده و می‌تواند در کسری از زمان به فعالیت‌های روزمره خود بپردازد.

درمان طاسی سر در زنان

درمان های خانگی برای الگوی طاسی زنانه

راهکارهای مختلفی به‌منظور جلوگیری از ابتلا و پیشروی الگوی طاسی زنانه وجود دارند. متخصصین پوست و مو به‌ منظور اجتناب از پیشروی کچلی مردانه در زنان راهکارهای مختلفی را معرفی نموده‌اند که برخی از مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

شامپوهای گیاهی

با کاهش مصرف شامپوها و محصولات بهداشتی شیمیایی می‌توان به سلامت موها کمک شایانی کرد. در این راستا متخصصین پوست و مو استفاده از شامپوهای ارگانیک را توصیه کرده‌اند. برای کمک به سلامت موها می‌توان از شامپوهای حاوی عصاره صدر، حنا، تخم‌مرغ و برخی موارد دیگر بهره‌جویی نمود.

رژیم غذایی مناسب

یک رژیم غذایی مناسب می‌تواند نقش بسزایی در سلامت موها داشته باشد. رژیم غذایی مناسب می‌تواند روند رویش موها را تسریع بخشیده و احتمال ریزش آن‌ها را کاهش دهد. در این راستا، رژیم غذایی شامل پروتئین‌های گیاهی و حیوانی، میوه‌ها، سبزیجات و انواع مغزیجات می‌تواند عملکرد مفیدی را ارائه سازد.

ماساژ پوست سر

ماساژ پوست سر باعث افزایش گردش خون در ناحیه سر می‌شود. این عمل به اکسیژن‌رسانی و جذب مواد مغذی توسط فولیکول‌های مو کمک شایانی می‌نماید. همچنین در این راستا می‌توان از خواص ماساژ پوست سر با برخی روغن‌های گیاهی نیز بهره‌جویی نمود.

سبک زندگی سالم و مراقبت اصولی از موها

با اعمال یک سبک زندگی سالم می‌توان به سلامت عمومی بدن و همچنین سلامت موها کمک شایانی نمود. دستورالعمل‌ها و نکات یک سبک زندگی مناسب به‌منظور افزایش سلامت موها، می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  1. اجتناب از اضطراب و استرس
  2. اجتناب از مصرف الکل و دخانیات
  3. استفاده از رنگ‌های مو گیاهی
  4. آرایش صحیح موها و اجتناب از کشش بیش‌از‌حد موها
  5. کاهش استفاده از لوازم حرارتی آرایش مو
  6. انجام یوگا، مدیتیشن و ورزش‌های هوازی

چه خانم هایی بیشتر دچار طاسی سر می‌شوند؟

عارضه طاسی سر در بانوان علائم مختلفی داشته و این عارضه می‌تواند با علائمی نظیر مشاهده تکه‌های طاسی در ناحیه بالای سر همراه ‌شود. به طور کلی، بانوانی که دچار شرایط زیر هستند می‌توانند مستعد طاسی سر باشند:

مبتلایان به آلوپسی آره آتا

آلوپسی آره آتا نوعی آلوپسی آندروژنیک محسوب می‌شود که به‌عنوان یک مشکل سیستم ایمنی طبقه‌بندی می‌گردد. شدت آلوپی آره آتا در بانوان متفاوت بوده و روند درمان این عارضه نیز بر اساس وسعت طاسی و مراحل ریزش مو متفاوت خواهد بود. در برخی از شرایط، آلوپسی به سایر نقاط بدن نیز گسترش یافته و سایر اعضای بدن را نیز درگیر ریزش مو می‌کند.

ریزش مو وراثتی

عوامل ژنتیکی، به‌عنوان شایع‌ترین علل ریزش مو طبقه‌بندی می‌گردند. این نوع از ریزش و کم‌پشتی، می‌تواند در هنگام قاعدگی که سطح استروژن بدن کاهش می‌یابد تشدید پیدا کند.

افزایش سن و یائسگی

با بالا رفتن سن بانوان و وارد شدن آن‌ها به دوران یائسگی، احتمال ریزش مو افزایش می‌یابد. طبق داده‌های آماری موجود، بیش از 50 درصد بانوان در سنین 50 سالگی و در دوران یائسگی با کم‌پشتی و ریزش مو مواجه می‌شوند.

استرس بیش‌ازحد

اضطراب، شوک و مشکلات عاطفی می‌توانند میزان ریزش مو در بانوان را افزایش دهند. همچنین فشارهای ناشی از کاهش و افزایش وزن ناگهانی، عمل‌های جراحی و بارداری نیز می‌تواند احتمال ریزش مو در خانم‌ها را افزایش دهد.

شیمی‌درمانی و عوارض جانبی برخی از داروها

داروهای تجویزشده در مراحل شیمی‌درمانی و عوارض جانبی برخی از داروها مانند داروهای ضدبارداری می‌تواند موجبات ریزش مو گسترده در بانوان را فراهم آورد. برخی از شرایط پزشکی مانند نقص سیستم ایمنی، دیابت، لوپوس، کم‌خونی و اختلالات تیروئیدی نیز ریسک ابتلا به ریزش مو را افزایش می‌دهد.

طاسی الگوی زنانه چه زمانی می‌تواند شروع شود؟

همان‌طور که در طول مطلب خواندیم، عارضه طاسی سر در بانوان می‌تواند در سنین مختلفی بروز نماید؛ اما طیف گسترده‌ای از مبتلایان به کچلی سر در زنان در سنین بالای 40 و 50 سالگی به سر می‌برند. تحقیقات صورت گرفته بیان‌گر این مطلب هستند که بیش از 50 درصد زنان بالای 50 سال با کم‌پشتی و ریزش مو مواجه هستند.

احتمال بروز این عارضه در هنگام یائسگی نیز افزایش می‌یابد. تغییرات هورمونی ناشی از بارداری و یائسگی ازجمله مهم‌ترین مواردی به شمار می‌آیند که ریسک ابتلا به طاسی سر را افزایش می‌دهند. همچنین افرادی که در شرایط تنش‌زا به سر می‌برند می‌توانند در سنین پایین‌تری درگیر ریزش مو و طاسی سر شوند. برخی از عوامل دیگر نیز می‌توانند در پیدایش طاسی سر مداخله‌گر باشند، که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  1. عوامل وراثتی و ژنتیکی
  2. شرایط بهداشتی نامناسب
  3. آرایش نامناسب موها
  4. کشش بیش‌از‌حد موها
  5. استفاده از شامپوها و رنگ‌های مو شیمیایی
  6. ابتلا به کم‌خونی و فقر آهن
  7. برخی از رژیم‌های گیاهخواری

چگونه می‌توانید متوجه شوید که طاسی الگوی زنانه دارید؟

ریزش موی سر با الگوی زنانه واژه‌ای است که برای توصیف ریزش و کاهش ضخامت مو در زنان کاربرد دارد. همچنین از این مسئله با عنوان آلوپسی آندروژنتیک نیز یاد می‌شود. این عارضه فراگیر می‌تواند در سنین مختلفی رخ دهد؛ لذا بسیار مهم است که با علائم آن به طور کامل آشنا بوده و در صورت مواجهه با آن‌ها به متخصصین مجرب پوست و مو مراجعه کنید. در ادامه مواردی  که می‌توانند در تشخیص این بیماری کمک کنند را معرفی خواهیم نمود.

  1. نخستین مسئله‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که طاسی زنانه از الگوی متفاوتی نسبت به الگوی ریزش مو مردانه پیروی می‌کند. بانوان مبتلا به این الگو، معمولاً ابتدا با نازک شدن موها مواجه شده و سپس علائم ریزش مو را مشاهده می‌کنند.
  2. همچنین باید توجه داشت که عقب‌نشینی خط رشد مو در زنان مسئله نادری به شمار می‌آید. بانوان تنها در صورتی با این نوع از ریزش مو مواجه می‌شوند که با سطح بالایی از آندروژن‌ها (هورمون‌های مردانه) در بدن خود مواجه باشند.

بهترین ویتامین برای ریزش موی خانم‌ها چیست؟

همان‌طور که اشاره شد، تبعیت از یک رژیم غذایی مناسب به سلامت موها کمک شایانی می‌کند. با پیروی از یک رژیم غذایی مناسب و مصرف به‌اندازه برخی از ویتامین‌ها تا حد زیادی می‌توانید به سلامت موهای خود کمک کنید. در ادامه برخی از ضروری‌ترین ویتامین‌ها برای داشتن موهای سالم را معرفی می‌کنیم.

ویتامین A برای داشتن موهایی سالم‌تر

اگر می‌خواهید به سلامت موهای خود کمک کنید و از ریزش آن‌ها جلوگیری کنید، از مصرف میزان کافی ویتامین A اطمینان حاصل کنید. اسید ریتونیک موجود در ویتامین A، فولیکول‌های مو را تقویت کرده و استحکام ریشه‌های مو را افزایش می‌دهد. با قرار دادن سبزیجات سالم در رژیم غذایی خود می‌توانید مقادیر کافی از ویتامین A را تأمین کنید.

ویتامین‌های گروه B برای داشتن موهای سالم‌تر و پرپشت‌تر

با قرار دادن مقادیر کافی از ویتامین‌های گروه B مانند ویتامین B6،B12، B7 (یا همان بیوتین)، می‌توانید به سلامت موهای خود و به پرپشت‌تر شدن آن‌ها کمک شایانی کنید. برای دریافت مقادیر کافی این ویتامین‌ها، مصرف انواع غلات سبوس‌دار، سبزیجات، گوشت قرمز، غذاهای دریایی و مغزیجات توصیه شده است.

ویتامین C برای رویش بهتر موها

با مصرف مقادیر کافی ویتامین C می‌توانید به سلامت عمومی بدن، افزایش سطح کلاژن و رویش مؤثر موهای خود کمک کنید. چنانچه به مصرف انواع مرکبات و توت‌فرنگی علاقه داشته و آن‌ها را منظم استفاده می‌کنید، به مقادیر کافی از این ویتامین دست پیدا می‌نمایید.

علاوه بر ویتامین‌های ذکرشده با قرار دادن ویتامین‌های E  و D نیز می‌توانید به سلامت و رویش موهای خود کمک شایانی کنید. همچنین تحت نظر متخصصین و با مصرف برخی از مکمل‌ها و مولتی‌ویتامین‌ها می‌توانید موجبات سلامت موهای خود را فراهم آورید. برخی از محصولات پیشنهادشده عبارتند از:

  1. قرص پرفکتیل پلاتینوم ویتابیوتیکس
  2. قرص پرفکتیل اورجینال ویتابیوتیکس
  3. کپسول فورس کپ منز (مردانه) ناتیریس
  4. کپسول فورس کپ وومنز (زنانه) ناتیریس
  5. کپسول رجوا درمکس پارس حیان

بهترین درمان طاسی خط جلوی پیشانی در زنان

برخی از بانوان مبتلا به ریزش مو، با طاسی خط جلوی پیشانی نیز مواجه می‌شوند. میزان شیوع این نوع از ریزش موها در آقایان بیشتر است؛ اما امروزه به لطف پیشرفت‌های حاصل‌شده در زمینه پوست و مو، می‌توان به درمان طاسی جلوی سر بانوان نیز پرداخته و نتایج مؤثری را دریافت نمود. در ادامه مؤثرترین راهکارهای موجود برای درمان طاسی خط جلوی پیشانی در زنان را معرفی می‌نماییم.

کاشت گرافت مو

اگر با طاسی در ناحیه جلوی پیشانی مواجه هستید و به دنبال راهکار درمانی مؤثر و پایدار هستید، کاشت گرافت مو نخستین گزینه درمانی شما خواهد بود. این فرآیند درمانی با کمک تکنیک‌های مختلفی قابل انجام بوده و راه‌حلی قطعی برای درمان طاسی سر تلقی می‌شود. کاشت مو در زنان در کلینیک‌های معتبر، راهکاری ایمن به شمار رفته و از درصد موفقیت بسیار بالایی برخوردار است.

سایر روش‌ها

به دلایل مختلفی ممکن است امکان کاشت مو برای فرد زیبا جو وجود نداشته باشد. به طور مثال، افراد فاقد بانک مو مناسب و افرادی که از امکان مالی کمتری برخوردار هستند می‌توانند به کمک سایر روش‌های پزشکی به رویش مجدد موهای خود در ناحیه خط رویش مو کمک کنند. این روش‌ها عبارتند از:

  1. PRP
  2. لیزر درمانی
  3. داروهای ضد ریزش مو
امتیاز شما به این مطلب
نوشتهٔ پیشین
علائم قارچ پوست سر و درمان ریزش مو ناشی از قارچ
نوشتهٔ بعدی
مشاوره لیپوماتیک رایگان با پزشک به صورت حضوری و غیرحضوری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

مطالب پربازدید