راهکارهای موثر برای جلوگیری از ریزش مو

جلوگیری از ریزش مو

ریزش مو و طاسی سر ازجمله مشکلاتی به شمار می‌آیند که عده زیادی از افراد با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند. امروزه برای جلوگیری از عارضه ریزش مو، گزینه‌های درمانی فراوانی وجود دارند؛ اما در هنگام مواجهه با این عارضه، نخستین مسئله‌ای که باید ارزیابی شود، علت ریزش مو است. چنانچه علل ریزش مو به‌دقت شناسایی شوند، تا حد زیادی می‌توان از آن جلوگیری نمود. توجه داشته باشید که ریزش مو ممکن است به دنبال یکی از مسائل زیر رخ بدهد:

  1. اختلالات تیروئیدی
  2. عوامل وراثتی
  3. اضطراب و استرس
  4. عفونت‌های پوستی
  5. آلوپسی آندروژنیک

بنابراین، راهکار درمان ریزش مو بر اساس هر یک از موارد ذکرشده متفاوت خواهد بود. یکی دیگر از نکاتی که در هنگام مواجهه با ریزش مو باید به آن توجه داشت این است که همه افراد میزانی از ریزش مو را به صورت طبیعی در طول روز تجربه می‌کنند؛ اما چنانچه ریزش مو مداوم و پیش‌رونده باشد، می‌بایست به یک متخصص پوست و مو مجرب مراجعه صورت گیرد.

در حال حاضر، مزوتراپی، PRP و کاشت مو ازجمله مؤثرترین راهکارهای درمانی ریزش مو به شمار رفته و این اقدامات می‌بایست تحت نظر پزشک متخصص پوست و مو صورت گیرند. با این حال، به کمک برخی مراقبت‌ها و راهکارهای طبیعی و خانگی نیز می‌توان به کنترل ریزش مو کمک نمود. برای بررسی این راهکارها با ما همراه باشید.

راهکارهای طبیعی و خانگی جلوگیری از ریزش مو

با مراقبت‌های طبیعی و اعمال یک رژیم غذایی سالم می‌توان به سلامت موها کمک نمود. این راه‌حل‌های طبیعی می‌توانند در مراحل اولیه ریزش مو عملکرد مؤثری را ایفا سازند. در ادامه برخی از مؤثرترین راهکارهای طبیعی کنترل ریزش مو را گردآوری کرده‌ایم.

ماساژ سر

ماساژ پوست سر با افزایش دادن جریان خون در سر می‌تواند به ترمیم و رویش موها کمک شایانی کند. ماساژ به همراه روغن‌های طبیعی و ماسک مو می‌تواند باعث تحریک پوست سر و بهبود ضخامت موها گردد. همچنین این اقدام باعث کاهش استرس و تنش شده و ریزش ناشی از استرس را نیز کاهش می‌دهد.

استفاده از روغن‌های طبیعی

با استعمال موضعی و ماساژ سر با روغن‌های ارگانیک مانند روغن سیاه‌دانه، آرگان، روغن نارگیل و برخی موارد دیگر می‌توان به سلامت موها کمک کرده و ریزش مو را کاهش داد. بهترین زمان استعمال این روغن‌ها هنگامی است که پوست سر کاملاً تمیز باشد. لازم به‌ ذکر است که این روغن‌ها می‌بایست بر اساس نوع پوست سر (چرب یا خشک) انتخاب شوند. به طور مثال، چنانچه از روغن نارگیل برای پوست سر چرب استفاده می‌کنید، بهتر است این اقدام چند ساعت پیش از استحمام صورت گیرد. توصیه می شود مقاله درمان ریزش مو در طب سنتی را نیز مطالعه فرمایید.

تحرک، ورزش و اجتناب از استرس

سبک زندگی سالم، نقشی کلیدی در سلامت بدن و موها دارد. با تحرک کافی و ورزش می‌توان گردش خون و اکسیژن‌رسانی را در پوست سر افزایش داد. همچنین با کمک تحرک و ورزش سطوح هورمون بدن تنظیم شده و این امر از استرس و اضطراب نیز جلوگیری خواهد نمود.

شایان‌ذکر است که این راهکارها در شرایطی عملکرد مؤثری را ارائه می‌دهند که به بیماری خاصی مبتلا نباشید. همچنین مهم‌ترین گام در درمان ریزش مو، تشخیص صحیح علت آن است؛ لذا مراجعه به یک متخصص مجرب پوست و مو می‌تواند اقدام بسیار مطلوبی تلقی گردد.

بهترین ویتامین های جلوگیری از ریزش مو

کدام ویتامین ریزش مو را کاهش می‌دهد؟

پیروی از یک رژیم غذایی صحیح و اطمینان از دریافت مقادیر کافی ویتامین‌ها، در کنترل ریزش مو می‌تواند نقش مهمی داشته باشد. در ادامه این مقاله کاربردی به معرفی برخی از مهم‌ترین ویتامین‌ها خواهیم پرداخت:

  1. ویتامین A: تمامی سلول‌ها برای رشد و تکثیر به ویتامین A نیاز دارند. ویتامین A نقش مؤثری در رویش موها داشته و به تولید سبوم کمک می‌کند. سبوم پوست سر را مرطوب نموده و به سلامت موها کمک شایانی می‌کند.
  2. ویتامین C: این ویتامین یک آنتی‌اکسیدان بسیار قدرتمند بوده و به کنترل رادیکال‌های آزاد کمک شایانی می‌نماید. همچنین ویتامین C در تولید طبیعی کلاژن نیز نقش مهمی دارد.
  3. ویتامین E: همانند ویتامین C، ویتامین E نیز یک آنتی‌اکسیدان قوی محسوب می‌شود. این ویتامین را می‌توان از دانه‌های آفتابگردان، بادام، اسفناج و برخی مواد غذایی دیگر تأمین نمود.
  4. ویتامین B7: بیوتین یا همان ویتامین B7 یکی از ویتامین‌های مهم برای سلامتی موها به شمار می‌آید. این ویتامین در فرآورده‌های لبنی، تخم‌مرغ، بادام، گردو و ماهی یافت می‌شود و می‌تواند به حفظ سلامتی موها و ناخن‌ها کمک کند.
  5. ویتامین D: کمبود ویتامین D نیز می‌تواند باعث تشدید ریزش مو شود. ویتامین D را می‌توان مستقیماً از نور خورشید دریافت نمود. همچنین این ویتامین را می‌توان از طریق مصرف ماهی‌ها و مکمل‌های حاوی ویتامین D دریافت نمود.
  6. آهن: آهن و املاح معدنی نقش عمده‌ای در ساخت هموگلوبین خون دارند. هموگلوبین نقش انتقال اکسیژن به سلول‌ها را ایفا می‌سازد. درنتیجه، با کمبود آهن در بدن، بدن فرد اصطلاحاً وارد حالت بقا شده و اکسیژن را به اندام‌های بنیادی می‌رساند؛ لذا از آنجایی که این اندام‌ها اولویت بالاتری دارند به دنبال کمبود آهن، ریزش مو تشدید می‌یابد.

مهم ترین علت ریزش مو در نوجوانان دختر

  1. بسیاری از دختران نوجوان مدل‌های مختلفی از جمله دم اسبی تنگ، بافتنی و اکستنشن را امتحان می‌کنند. این مدل‌ها می‌توانند تنش بیش از حد روی ساقه مو و پوست سر ایجاد کنند که منجر به نوعی ریزش مو می‌شود.
  2. برخی از شرایط پزشکی، مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) و اختلالات تیروئید، می‌توانند در دوران نوجوانی ظاهر شوند و به ریزش مو کمک کنند. تشخیص و مدیریت سریع این شرایط ضروری است.
  3. ژنتیک نقش مهمی در ریزش مو دارد. اگر سابقه خانوادگی طاسی زنانه یا سایر عوامل ژنتیکی وجود داشته باشد، یک دختر نوجوان ممکن است مستعد ریزش مو باشد.
  4. نوجوانان اغلب سبک زندگی خود را انتخاب می‌کنند که می تواند بر سلامت کلی آنها از جمله موهایشان تأثیر بگذارد. سیگار کشیدن، مصرف بیش از حد الکل و ورزش نکردن می تواند بر رشد مو تأثیر منفی بگذارد.
  5. تغذیه مناسب برای موهای سالم حیاتی است. نوجوانان اغلب عادات غذایی نامنظمی دارند که می تواند منجر به کمبودهای تغذیه ای شود. کمبود ویتامین ها و مواد معدنی ضروری مانند آهن، روی و بیوتین می تواند فولیکول های مو را ضعیف کرده و آنها را مستعد ریزش کند

بهترین ویتامین های جلوگیری از ریزش م

کدام‌ غذاها ریزش مو را متوقف می کنند؟

ریزش مو به دلایل گوناگونی ایجاد می‌شود. گاهی این عارضه بر اساس عوامل غیر ژنتیکی و به دلیل کمبود بعضی از مواد غذایی رخ می‌دهد. به طور کلی با تأمین مواد غذایی ضروری، می‌توان تا حد زیادی به کنترل ریزش مو کمک نمود؛ اما بهتر است علت ریزش مو و رژیم غذایی مناسب توسط پزشک معالج ارزیابی و بررسی شود. در کل، برخی از غذاها و مواد غذایی وجود دارند که می‌توانند به حفظ سلامت موها کمک کنند. این مواد غذایی عبارتند از:

  1. مواد غذایی حاوی پروتئین: موها برای رشد طبیعی خود به مقادیر کافی پروتئین نیاز دارند. مواردی مانند گوشت قرمز و سفید، ماهی، تخم‌مرغ، لوبیا، عدس و سویا غنی از پروتئین بوده و می‌توانند مفید واقع شوند.
  2. مواد غذایی حاوی آهن: کمبود آهن یکی از علل رایج ریزش مو به شمار می‌آید. بنابراین، مصرف مواد غذایی حاوی آهن مانند گوشت قرمز، مرغ، جوانه‌های گندم، اسفناج، کلم و نخودفرنگی می‌تواند به کنترل ریزش مو کمک شایانی کند.
  3. مواد غذایی حاوی فیبر: فیبر موجود در میوه‌ها، سبزیجات، حبوبات و برخی غلات مانند جو دو سر به کنترل ریزش موها کمک شایانی می‌کند. جو دو سر به علت برخورداری از غلظت بالای فیبرهای محلول، حساسیت بدن را نسبت به انسولین افزایش داده و از روند افزایشی ریزش مو جلوگیری می‌نماید.
  4. ماهی‌ها و غذاهای دریایی: اسیدهای چرب امگا-3 موجود در ماهی‌ها مانند ماهی سالمون، ماهی کپور و ماهی قزل‌آلا می‌تواند به حفظ سلامت موها کمک شایانی کند.
  5. مواد غذایی حاوی بیوتین: بیوتین یا همان ویتامین B7 یکی از ویتامین‌های ضروری برای سلامت موها است که می‌توان آن را از برخی مواد غذایی مانند تخم‌مرغ، بادام، گردو و آجیل‌ها دریافت نمود.

همچنین شایان‌ذکر است که با هیدراته نگه‌داشتن بدن، مصرف آب کافی و حفظ رژیم غذایی متعادل و ارگانیک می‌توان به حفظ سلامت موها کمک نمود.

امتیاز شما به این مطلب
نوشتهٔ پیشین
الگوی طاسی مردانه | سن ریزش و درمان
نوشتهٔ بعدی
چرخه رشد مو (فاز آناژن، تلوژن، کاتاژن)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

مطالب پربازدید