چرا موهای کاشته شده من رشد نمی‌ کنند؟

چرا موهای کاشته شده من رشد نمی‌کنند؟

با پایان دوران نقاهت اولیه بعد از کاشت مو، تمامی زیباجویان در انتظار رشد موهای جدید خویش خواهند بود و هرگونه تغییراتی را با هیجان دنبال می‌کنند. در این برهه از زمان برخی از افراد کمتر از برخی دیگر شاهد رشد مو خواهند بود و این موضوع با گذر زمان بیشتر و بیشتر موجب نگرانی‌هایشان می‌شود. عدم رشد موی کاشته شده یا سرعت کم آن می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد که هدف کلینیک تخصصی رز از این مقاله، بررسی عوامل موثر بر رشد نکردن مو بعد از کاشت است. لطفا تا پایان با ما همراه باشید.

چالش عدم رشد موهای کاشته شده

دلایل عدم رشد موی کاشته شده

دلایل مختلفی وجود دارد که بعد از پیوند مو در رشد یا عدم رشد موها دخیل می‌شوند و نتیجه نهایی را رقم می‌زنند. از مهم‌ترین عوامل موثر در رشد کم موهای کاشته شده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

عوامل مربوط به متقاضی

برخی از زیباجویان ممکن است دچار مشکلات زمینه‌ای خاصی باشند که می‌تواند به صورت مستقیم یا غیر مستقیم روی از بین رفتن موهای کاشته شده تاثیر بگذارد؛ این عوامل عبارت هستند از:

  • دیابت
  • بیماری‌های قلبی و عروقی
  • مشکلات و عدم تعادل هورمونی
  • کمبود ویتامین به ویژه ویتامین گروه B
  • مصرف داروهای خاص مانند ضد انعقادها (آسپرین و…) و داروهای ضد افسردگی (که برخی از آن‌ها موجب ریزش مو یا کاهش قدرت مو می‌گردند)
  • سیگار کشیدن
  • داشتن استرس و فشارهای عصبی

عوامل مربوط قبل از پیوند

  • تجربه و مهارت جراح: یکی از مهم‌ترین عوامل موثر در نتیجه کاشت مو، خلاقیت و مهارت جراح است که می‌تواند رشد موها و موفقیت آمیز بودن پیوند را تضمین نماید. اگر پزشک صلاحیت و مهارت کافی داشته باشد، بدون آسیب رساندن به فولیکول‌ها پیوند را به پایان می‌رساند.
  • تکنیک کاشت مو: انتخاب جدیدترین روش کاشت مو که متناسب با وضعیت ریزش مو و گستردگی آن باشد نیز از عوامل با اهمیت به شمار می‌رود. در صورتی که یک پزشک قهار را انتخاب کنید که بتواند متدمناسب با وضعیت شما را پیاده نماید، می‌توانید مطمئن باشید که به زودی شاهد رشد سریع و حداکثری موهایتان باشید.
  • کیفیت موهای برداشته شده: جالب است بدانید که تمام موهای موجود روی سر شما برای کاشت مجدد مناسب نیستند! یک تیم پیوند مو مجرب باید بداند که از بین موهای موجود باید کدام فولیکول را انتخاب کرده و برای پیوند به سر آماده نماید. بدیهی است در صورتیکه موهای بی‌کیفیت به سر پیوند زده شوند، نمی‌توان شاهد رشد موها با نهایت سرعت و قدرت باشید.

عدم رشد موی کاشته شده و نکات مهم

عوامل مربوط به مراقبت‌ های بعد از پیوند

  • عدم رعایت دستورالعمل‌های مراقبتی: هم در جلسه مشاوره قبل از کاشت مو و هم بعد از پایان پیوند، به شما تاکید خواهد شد که از دستورالعمل‌های پزشک‌تان با دقت پیروی کنید تا مبادا رشد موهایتان با شکست مواجه شود.
  • عفونت: با توجه به آنکه پوست سر دچار بریدگی و زخم‌های سطحی اما متعددی می‌شود، ایجاد عفونت بعد از پیوند موی طبیعی دور از انتظار نیست. به همین دلیل است که پزشک شما برایتان داروهای آنتی بیوتیکی تجویز می‌کند و شما باید آن‌ها را به طور منظم تا پایان دوره درمان مصرف نمایید. در صورتی که در این امر کوتاهی کنید، عفونت در کمین‌تان است و یکی از عوارض آن عدم رشد مو خواهد بود.
  • ضربه به سر: ناحیه سر تا حدود 2 ماه پس از پیوند مو حساسیت زیادی دارد و لازم است از آن به شدت مراقبت و محافظت نمایید تا هیچگونه ضربه‌ای به آن وارد نشود. در صورت وارد شدن ضربه‌های سنگین به سر، امکان آسیب به فولیکول‌ها و مرگ آن‌ها وجود خواهد داشت.

نشانه های عدم رشد موی کاشته شده

علائم عدم رشد موی کاشته شده

چندین نشانه وجود دارد که نشان می‌دهد موهای کاشت شده رشد کافی ندارند. علائمی همچون تیغ تیغی نشدن کف سر، عدم افزایش تراکم مو، قابل مشاهده ماندن جای زخم و خط موی غیر طبیعی از این دست موارد هستند. زیباجویانی که هر یک از این علائم را می‌بینند باید با جراح خود برای تعیین علت مشکل مشورت کنند و سریعا راهکارهای جبرانی را امتحان نمایند.

راه حل‌های عدم رشد موی کاشته شده

درمان‌ های دارویی

برخی از داروهای موجود مانند ماینوکسیدیل و فینستراید (مخصوص آقایان)، می‌توانند به رشد موها کمک کنند. در کنار این داروها، برخی از ویتامین و مکمل‌ها نیز موثر هستند که عبارت هستند از:

  • بیوتین یا ویتامین B7: برای سلامت ناخن ها و رشد مو حیاتی است و کمبود آن باعث ریزش مو، شکنندگی ناخن‌ها و آسیب‌دیدگی می‌شود.
  • ویتامین B6
  • ویتامین B12
  • اسید فولیک
  • اسیدهای چربی ضروری، به ویژه امگا 3
  • آهن
  • فلز روی
  • منیزیم

مزوتراپی

مزوتراپی مو شامل تحریک زیستی با برخی از مواد ویتامینی و پروتئینی است که بصورت کوکتل‌های مزو تولید می‌شوند. مزوتراپی درمانی است که سلول‌های مو را از طریق تزریق‌های کوچک (که کاملاً بدون درد و زیر جلدی هستند)، از نظر بیولوژیکی فعال می‌کند. در این شرایط انقباض فولیکول‌ها معکوس شده و ضخامت و رشد مو را افزایش می‌یابد.

لیزر درمانی

رشد مو با لیزر درمانی جهت تقویت رشد موهای جدید، ضخیم شدن موها و جلوگیری از ناکامی در کاشت مو به کار گرفته می‌شود. این فناوری از لیزر سطح پایین برای تحریک فعالیت سلولی فولیکول‌های مو استفاده می‌کند و فناوری آن بر اساس اصل photobiomodulation کار می‌باشد.

کاشت مو مجدد

زمانی که هیچ یک از راهکارهای بالا پس از 1 سال پاسخگو نبود، آخرین راهکار شما کاشت مجدد مو می‌باشد که اینبار باید با دقت و حساسیت بیشتری انجام پذیرد.

تغذیه مناسب، رمز رشد سریع موهای کاشته شده

برای کمک به رشد سریع موهای کاشته شده، داشتن یک رژیم غذایی متعادل و سرشار از مواد مغذی ضروری است. منابع غنی پروتئین مانند مرغ، بوقلمون، تخم مرغ و کلم بروکلی، مواد مغذی لازم برای تولید کراتین را به بدن شما می‌رسانند.

در اینجا چند ماده غذایی کلیدی که می‌توانید در رژیم غذایی خود بعد از کاشت مو بگنجانید، معرفی می‌کنیم:

  • گوشت قرمز: منبع غنی آهن که به خون‌رسانی به فولیکول‌های مو کمک می‌کند.
  • گل کلم: منبع غنی و طبیعی بیوتین که به ضخیم شدن موها و جلوگیری از ریزش آنها کمک می‌کند.
  • آجیل برزیلی: منبع غنی سلنیوم که به حفظ سلامت پوست و مو کمک می‌کند.
  • ماهی‌های چرب آب سرد: مانند سالمون، ماهی خال مخالی و تن، منبع غنی اسیدهای چرب امگا 3 هستند که به تحریک رشد مو و ضخیم شدن آن کمک می‌کنند.

پیشگیری از عدم رشد موی کاشته شده

باید توجه داشته باشید که مرحله شوک ریزش مو تقریباً برای همه زیباجویان رخ می‌دهد و متأسفانه هیچ راه اثبات شده‌ای برای کاهش احتمال آن پس از پیوند وجود ندارد. با این حال، زیباجویان می‌توانند با مصرف فیناستراید (فقط مردان) یا ماینوکسیدیل (مردان و زنان) در برابر عوارض بعدی محافظت کنند. اما ریزشی که بعد از این دوران ممکن است رخ دهد را می‌توان تا حدود زیادی کنترل کرد. همانطور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، برای پیشگیری از عدم نتیجه دهی کاشت مو باید از دستورات پزشکتان که شامل دستورالعمل‌های مخصوص و مصرف داروها و مکمل‌ها است ریز به ریز پیروی کنید. دوری کردن از ورزش‌های شدید، نور مستقیم و شدید آفتاب، مصرف الکل، سیگار و دخانیات از جمله راهکارهای بسیار مهم و موثری هستند که می‌توانید در دستور کار قرار دهید.

امتیاز شما به این مطلب
نوشتهٔ پیشین
دروغ های کاشت مو – حقایقی که کلینیک‌ها به شما نمی‌گویند
نوشتهٔ بعدی
بهترین روش کاشت مو با بیشترین تراکم ممکن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

مطالب پربازدید