این عوارض تزریق چربی را جدی بگیرید

عوارض و خطرات تزریق چربی

امروزه روش‌های جوان‌سازی و زیبایی محبوبیت بسیار زیادی را تجربه کرده‌اند. تزریق چربی نیز یکی از تکنیک‌های زیبایی به شمار می‌رود که برای بهبود بافت‌ها و جوان‌سازی پوست نتایج مؤثری را ارائه می‌سازد. تزریق چربی یک روش کم‌ تهاجمی است که در طی آن مقادیری از چربی بدن فرد زیبا جو استخراج شده و سپس به ناحیه درمان تزریق می‌گردد.

تزریق چربی در کلینیک‌های تخصصی می‌تواند یک روش مؤثر و ایمن تلقی گردد؛ اما این شیوه زیبایی در کنار مزیت‌های بی‌شمار خود، می‌تواند با برخی از عوارض جانبی نیز همراه گردد. بسیار ضروری است که زیبا جویان پیش از انجام هر روش زیبایی، از عوارض جانبی و پیامدهای احتمالی تزریق چربی آگاه باشند. این آگاهی باعث می‌شود که متقاضیان با دیدگاه واقع‌بینانه‌تری برای تزریق چربی اقدام نمایند. در ادامه این مطلب کاربردی از کلینیک رز، به عوارض احتمالی تزریق چربی و راهکارهای کاهش آن اشاره خواهیم داشت.

احتمال بروز عوارض تزریق چربی چقدر است؟

احتمال بروز عوارض تزریق چربی در صورت مانند کبودی، درد، قرمزی، عدم تقارن و سایر موارد، تا حد زیادی به تخصص و مهارت پزشک معالج بستگی دارد. با مراجعه به متخصصین باتجربه و کلینیک‌های زیبایی مجهز می‌توانید احتمال بروز این عوارض را به صفر برسانید. به طور کلی، با توجه به موارد زیر می‌توانید احتمال بروز عوارض تزریق چربی زیر پوست صورت را کاهش دهید:

  1. مراجعه به کلینیک‌های تخصصی و معتبر
  2. توجه به تجهیزات کلینیک مربوطه
  3. مراجعه به متخصصین ماهر و دارای تجربه
  4. اطمینان از واجد شرایط بودن برای این راهکار درمانی
  5. توجه به نکات مراقبتی قبل از عمل
  6. پیروی و تبعیت از دستورالعمل‌های مراقبتی بعد از عمل

عوارض تزریق چربی به صورت

تزریق چربی در چه افرادی نباید انجام شود؟

تزریق چربی را می‌توان به‌عنوان یک روش درمانی کم‌خطر معرفی نمود؛ اما چنانچه این فرآیند درمانی در شرایط نامساعدی صورت گیرد، فرد زیبا جو با برخی از عوارض جانبی مواجه می‌گردد. برای اجتناب از این مسئله، می‌بایست از واجد شرایط بودن برای تزریق چربی اطمینان حاصل شود. یک پزشک متخصص باتجربه، پیش از اقدام برای درمان، ابتدا سوابق پزشکی و نیازهای فرد زیبا جو را موردسنجش قرار داده و از واجد شرایط بودن وی اطمینان حاصل می‌نماید. چنانچه فرد زیبا جو از شرایط زیر برخوردار باشد این راهکار درمانی برای وی توصیه نمی‌گردد:

  1. بانوانی که در دوران بارداری یا شیردهی به سر می‌برند
  2. اشخاصی که سابقه خون‌ریزی شدید و غیرطبیعی دارند
  3. سابقه واکنش آلرژیک به برخی از مواد دارویی
  4. ابتلا به برخی از عفونت‌های داخلی و پوستی
  5. افرادی که به میزان بالا دخانیات مصرف می‌کنند
  6. افرادی که انتظارات غیرمنطقی از این شیوه درمانی دارند
  7. افرادی که بسیار لاغراندام و فاقد چربی مازاد در بدن هستند

تزریق چربی در چه افرادی نباید انجام شود؟

عوارض کوتاه مدت تزریق چربی

هر یک از تکنیک‌های درمانی و زیبایی می‌توانند با برخی عوارض جانبی همراه باشند. تزریق چربی نیز از این قاعده مستثنا نمی‌باشد؛ اما نکته قابل‌توجه این است که بسیاری از این عوارض تزریق چربی برای صورت قابل‌کنترل هستند. در ادامه با شایع‌ترین عوارض تزریق چربی آشنا می‌شوید:

  1. نقاهت نسبتاً طولانی: که با تبعیت از دستورالعمل‌های مراقبتی پیروی کرده و استراحت کافی در روزهای نخست قابل‌کنترل است.
  2. مواجهه با تورم و درد: تورم و درد در ناحیه تزریق چربی در روزهای اولیه امری طبیعی تلقی می‌گردد. این مسئله معمولاً بعد از چند روز بهبود می‌یابد. این عارضه با مصرف مسکن‌ها و کمپرس‌های یخ قابل‌کنترل است.
  3. واکنش آلرژیک به مواد بی‌حسی: که با بررسی سوابق پزشکی احتمال بروز آن کاهش می‌یابد.
  4. تجمع مایعات سرم‌ها در ناحیه‌ استخراج چربی‌ها: معمولاً برای جلوگیری از این مسئله، پزشک معالج استفاده از برخی داروها مانند آسپرین را به فرد تجویز می‌نماید.

عوارض بلند مدت تزریق چربی

عوارض بلند مدت تزریق چربی می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  1. تشکیل کیست چربی: با تزریق بیش‌از‌حد چربی در ناحیه درمان، احتمال تشکیل کیست چربی و توده نکروتیک از بافت چربی افزایش می‌یابد. پزشک معالج برای جلوگیری از این مسئله، چربی را در لایه‌های مختلف صورت تزریق می‌نماید.
  2. تشکیل لخته خونی: تغییر رنگ دائمی ناشی از پاره شدن رگ خونی و لخته شدن خون در محل درمان یا محل اهدا، ازجمله مواردی هستند که با می‌توان با مراجعه به مراکز تخصصی احتمال بروز آن‌ها را کاهش داد.
  3. نامتناسب شدن ظاهر محل درمان: در برخی موارد ممکن است بخشی از چربی تزریق‌شده به ناحیه صورت جذب نشود. این مسئله درنهایت می‌تواند نتایج نهایی را غیر همگن سازد. در چنین شرایطی پزشک معالج، جلسات ترمیمی را تجویز می‌نماید.

راهکارهای کاهش عوارض تزریق چربی در دراز مدت

با پیروی از نکات مراقبتی قبل و بعد از عمل می‌توانید احتمال بروز این عوارض را تا حد زیادی کاهش دهید. چنانچه به این راهکار درمانی علاقه‌مند هستید، بهتر است به مدت 5 الی 6 هفته قبل از درمان نکات زیر را رعایت کنید:

  1. مصرف آب خود را افزایش داده و بدن خود را هیدراته نگه‌دارید.
  2. مصرف فرآورده‌های دخانی را کاهش دهید؛ چراکه، دخانیات می‌توانند گردش خون در پوست را کاهش داده و روند بهبودی شما را دستخوش تغییر سازند.
  3. مصرف قرص‌های آسپرین و داروهای ضدالتهابی را تا حد امکان کاهش دهید. مصرف این داروها میزان خون‌رسانی به بدن را افزایش داده و پزشک معالج را با چالش مواجه می‌سازد.
  4. استراحت کافی داشته باشید. بهتر است مدتی قبل از عمل و تا مدتی پس از درمان فعالیت‌های روزانه خود را کاهش داده و مرخصی شغلی دریافت کنید. این اقدام می‌تواند روند بهبود شما را تسریع بخشد.

در چه صورتی باید با پزشک صحبت کنیم

همان‌طور که در طول مطلب خواندیم، تزریق چربی یک تکنیک پزشکی ایمن و مؤثر به شمار می‌آید. چنانچه از نکات مراقبتی ارائه‌شده پزشک خود تبعیت کنید، می‌توانید از شمار بسیاری از این عوارض بکاهید. همچنین پیش از اقدام به درمان، بهتر است با عوارض موقت تزریق چربی نیز آشنا شوید. این مسئله می‌تواند از میزان نگرانی‌های شما بکاهد. در هر صورت، هنگامی که با عوارض جانبی ناراحت‌کننده مواجه می‌شوید، بهتر است از هرگونه اقدام درمانی خودسرانه اجتناب کرده و در صورت مشاهده علائم زیر، با پزشک معالج خود در ارتباط باشید:

  1. بی‌حسی در ناحیه درمان
  2. مشاهده آسیب به عروق خونی
  3. لخته شدن خون زیر پوست
  4. مشاهده علائم آمبولی در ناحیه درمان
  5. تغییر شکل یا زشت شدن محل درمان
  6. بروز کیست در محل تزریق
  7. مشاهده زخم و کبودی
  8. مشاهده عفونت و عدم کاهش آن
  9. عدم کاهش درد و تورم در 2 هفته نخست
امتیاز شما به این مطلب
نوشتهٔ پیشین
جلسه مشاوره رایگان تزریق چربی با پزشک (آنلاین – تلفنی)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

مطالب پربازدید