همه چیز درباره بیماری آلوپسی و روش های درمان آن

بیماری آلوپسی

فهرست این مطلب

در عصر امروزی در شرایطی که ناسازگاری‌های محیطی بیش از هر زمان دیگری سلامت بشر را تهدید می‌کند، داشتن جسمی سالم دغدغه‌ی همه ماست. برخورداری از پوست و موی سالم نشان از سلامت سایر ارگان‌های بدن است، بنابراین توجه به این مسئله، بسیار حائز اهمیت است. آنچه در این مطلب از مقالات کلینیک پوست و مو رز مطالعه می‌کنید، مقدمه‌ای اختلال بیماری آلوپسی است که سلامت پوست و مو را تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ همچنین با عوامل بیماری آلوپسی و نیز مواردی نظیر علت بروز آلوپسی ریش، مو، ابرو و … آشنا خواهید شد.

اینفوگرافیک معرفی بیماری آلوپسی

بیماری آلوپسی چیست؟

آلوپسی (بیماری خود ایمنی ریزش مو) در اصطلاحات پزشکی به معنای ریزش یا کاهش موی سر و دیگر نقاط بدن است که می‌تواند در اثر عوامل مختلفی مانند عوامل هورمونی، عوارض دارویی، ابتلا به برخی از بیماری‌ها مانند بیماری‌های خودایمنی، بیماری‌های مربوط به غدد مانند بیماری‌های تیروئیدی به وجود آید. خیلی افراد گمان می‌کنند که این اتفاق ممکن است در اثر فشار روانی در فرد ایجاد شود؛ اما طبق تحقیقاتی که تاکنون انجام شده است؛ مدرکی دال بر این عامل مشاهده نشده است. آلوپسی با توجه به علت و شدت به انواع مختلفی تقسیم‌بندی می‌شود.

اگرچه آلوپسی ممکن است در نقاط مختلفی از سطح بدن بروز کند، اما زمانی که موی سر را هدف قرار می‌دهد، ظاهری نامناسب ایجاد می‌کند که نیاز به درمان جدی دارد. مراجعه به پزشک متخصص و دریافت مشاوره‌‌های لازم در این خصوص می‌تواند دوره‌ی درمان بیماری را تا حد قابل توجهی کاهش دهد. این مقاله به بررسی جزییات دقیق‌تر بیماری آلوپسی و راه‌های درمان جدید الوپسی آن می‌پردازد.

آلوپسی چیست

آلوپسی عارضه‌ای است که به فولیکول‌های مو حمله می‌کند. این بیماری در اثر عوامل مختلفی همچون مشکلات هورمونی، عوارض دارویی، مشکلات تیروئیدی و یا بیماری‌های خود ایمنی بروز می‌نماید. این بیماری به اشکال مختلفی رخ داده و در سطوح مختلفی تقسیم‌بندی می‌شود. آلوپسی آره آتا در وهله نخست فولیکول‌های مو را تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ اما در برخی شرایط این بیماری را می‌توان با تغییراتی در ناخن‌ها مشاهده نمود.

آلوپسی معمولاً با ریزش ناگهانی و تکه‌ای موهای سر آغاز می‌گردد؛ اما این بیماری می‌تواند موهای سایر نواحی بدن مانند ریش، ابروها و یا مژه‌ها را دچار ریزش کند. آلوپسی ممکن است به صورت ناگهانی و در مدت چند روز یا چند هفته بروز پیدا کند. همچنین علائم و نشانه‌های اولیه این بیماری ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  1. سوزش و خارش پوست
  2. التهاب پوست
  3. شکننده شدن موها
  4. تغییر ضخامت موها

شایان‌ذکر است که مشاهده هریک از این علائم به صورت مجزا نمی‌تواند مبنی بر ابتلا به آلوپسی باشد. بدین ترتیب، در صورت مشاهده این علائم، برای ارزیابی دقیق‌تر می‌بایست به یک متخصص پوست و مو مراجعه شود.

برای اطلاع از هزینه کاشت مو برای موهای سر خود می‌توانید با مشاورین کلینیک تخصصی پوست و مو رز از طریق شماره 02144067005 در ارتباط باشید و همچنین به صورت حضوری و کاملا رایگان نوبت مشاوره حضوری دریافت کنید. و هچنین از طریق پیام رسان واتس اپ به شماره 09104440228 تمامی سوالات خود در رابطه با پیوند مو و سایر خدمات زیبایی با ما در میان بگذارید.

علت آلوپسی در زنان چیست؟

هر شخص در طی روز 50 الی 100 تار مو خود را به صورت طبیعی از دست می‌دهد. این میزان ریزش معمولاً طبیعی و جزئی از چرخه رویش موها تلقی می‌گردد. ریزش مو هنگامی نگران‌کننده خواهد بود که موهای ریخته شده جایگزین نشوند. چنانچه عدم رویش مجدد موها با علائم ذکرشده هم‌زمان شود، می‌بایست نسبت به تشخیص دقیق و درمان اقدام صورت گیرد.

آلوپسی با نشانه‌های مختلفی بروز پیدا می‌کند. برخلاف طاسی با الگوی مردانه، آلوپسی در زنان با نازک شدن موها آغاز شده و معمولاً خط جلوی مو حفظ می‌شود. رایج‌ترین علل پیدایش این عارضه نیز به شرح زیر خواهد بود:

  1. عوامل وراثتی: که به عنوان شایع‌ترین علت ریزش مو شناخته می‌شود. در آلوپسی اندروژنیک معمولاً ریزش مو به شکل تدریجی و در الگوهای مشخصی رخ می‌دهد. در این نوع عارضه، موها به صورت تدریجی نازک شده و ریزش مو در ناحیه بالای سر افزایش می‌یابد.
  2. تغییرات هورمونی: تغییرات هورمونی ناشی از بارداری، زایمان و یائسگی می‌توانند باعث پیدایش آلوپسی در خانم‌ها شوند.
  3. مصرف برخی داروها و مکمل‌ها: آلوپسی می‌تواند بر اثر عوارض جانبی مصرف برخی داروها مانند داروهای سرطان، آرتریت و برخی داروهای دیگر رخ بدهد.
  4. مصرف بیش‌از‌حد لوازم‌آرایشی: استفاده بیش‌از‌حد دکلره، سشوار، اتوی مو نیز می‌تواند منجر به ایجاد آلوپسی شود.
  5. کشش بیش‌از‌حد موها: بستن موها با کشش بالا می‌تواند باعث نوعی ریزش مو با نام آلوپسی کششی شود.
  6. سایر عوامل: افزایش سن، رژیم غذایی نامناسب، کاهش وزن بیش‌از‌حد و برخی شرایط پزشکی مانند ابتلا به لوپوس و دیابت نیز می‌توانند در پیدایش آلوپسی مؤثر باشند.

مهم ترین علائم بیماری آلوپسی (بیماری خود ایمنی ریزش مو)

همانطور که پیش از این نیز اشاره شد، بیماری آلوپسی به صورت ریزش گروهی موی سر، بدن، ابرو، ریش و مژه‌ها نمایان می‌شود. این بیماری ممکن است بدون هیچ نشانه‌ای و در مدت چند روز یا چند هفته ظاهر شود، اما علائمی نظیر سوزش، خارش و ملتهب شدن پوست می‌تواند مقدمه‌ای برای بیماری آلوپسی در فرد باشد.

شکننده شدن مو یا تغییر در ضخامت تار مو از جمله علائم دیگری است که می‌تواند نشانی از وقوع اختلال آلوپسی باشد. گاهی اوقات بیماری آلوپسی ناخن‌های فرد را نیز درگیر می‌کند و فرد دچار تغییرات ظاهری جدی در بافت و شکل ناخن می‌شود. البته نباید با مشاهده‌ی هریک از این علائم نگران شوید؛ بلکه تشخیص دقیق‌تر را به عهده‌ی پزشک متخصص بگذارید.

نشانه های بیماری الوپسی

انواع آلوپسی های شناخته شده بر حسب علائم

انواع آلوپسی‌های شناخته شده برحسب شدت و الگوی ریزش مو در نواحی مختلف بدن نام‌گذاری شده‌اند که عبارتند از:

بیماری آلوپسی سیکاتریسیل چیست؟

آلوپسی سیکاتریسیل یا آلوپسی اسکار نوع نادری از این بیماری است که به فولیکول‌های مو آسیب دائمی وارد می‌کند؛ در نتیجه‌ی تخریب تمام فولیکول‌های مو، رشد مجدد موی افراد به ندرت اتفاق می‌افتد، افراد مبتلا به این نوع بیماری آلوپسی باید به طور جدی درمان خود را دنبال کنند. علت نامگذاری این بیماری به این نام این است که علاوه بر از بین رفتن فولیکول‌های مو، بافت اسکار و زخم در پوست سر ایجاد می‌شود. این بیماری در دو نوع اولیه و ثانویه و در هر دو جنس مرد و زن رخ می‌دهد. نوع اولیه این بیماری در اثر نقص ایمنی و نوع ثانویه در اثر سوختگی و عفونت ایجاد می‌شود.

آلوپسی آندروژنیک چیست؟

آلوپسی آندروژنیک چیست؟

آلوپسی آندروژنیک نوع دیگری از اختلال ریزش مو ناشی از مشکلات ژنتیکی است. این نوع طاسی که در مردان به وفور دیده می‌شود را طاسی با الگوی مردانه نیز می‌گویند. فولیکول‌های مو از آندروژن‌ها یا هورمون‌های جنسی مردانه تغذیه می‌کنند؛ در نتیجه اختلال در این هورمون‌ها منجر به ضعیف شدن ریشه‌ی مو و ریزش‌های گسترده‌ی آن می‌شود. جالب است بدانید این الگوی ریزش در زنان و مردان متفاوت است؛ چرا که تمام نواحی سر در بانوان گیرنده‌ی هورمون‌های آندروژن است. در حالی که مردان در مردان تنها نواحی مرکزی و جلوی سر این هورمون‌ها را دریافت می‌کند. به همین دلیل است که ریزش موی آقایان از این دو ناحیه شروع می‌شود.

توجه داشته باشید که بیماری آلوپسی آندروژنیک بیماری نیست؛ بلکه یک اختلال ژنتیکی است که در بسیاری از افراد رخ می‌دهد. اغلب افرادی که با این مشکل ژنتیکی روبرو هستند، می‌توانند با استفاده از امکانات نوین پیوند مو، اقدام به ترمیم موی خود کنند. در این راستا کلینیک تخصصی رز جهت ارائه‌ی خدمات پوست و مو و مراقبت‌های پوستی در خدمت شما عزیزان است.

آلوپسی باربا چیست؟

آلوپسی باربا نوعی آلوپسی آره آتا است که به طور خاص ناحیه ریش مردان را درگیر می کند. این یک اختلال خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به اشتباه به فولیکول های مو در ناحیه ریش حمله می کند و منجر به ریزش مو می شود.

این عارضه معمولاً به صورت تکه های کوچک و گرد ریزش مو روی ریش شروع می شود، اما می تواند به ریزش موی گسترده تر در ناحیه ریش منجر شود. در برخی موارد، ریزش مو ممکن است به نواحی دیگر بدن مانند پوست سر یا ابروها سرایت کند.

علت دقیق آلوپسی باربا به طور کامل شناخته نشده است، اما اعتقاد بر این است که به ژنتیک، عوامل محیطی و اختلال در عملکرد سیستم ایمنی مرتبط است. در حال حاضر هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد، اما گزینه‌های درمانی ممکن است شامل کرم‌ها یا تزریق‌های کورتیکواستروئید، ایمونوتراپی موضعی یا داروهای خوراکی برای سرکوب سیستم ایمنی باشد.

اگر دچار ریزش مو در ناحیه ریش یا هر قسمت دیگری از بدن هستید، مهم است که با یک متخصص پوست یا سایر متخصصان مراقبت های بهداشتی مشورت کنید، زیرا تشخیص و درمان به موقع ممکن است شانس مدیریت موفقیت آمیز این بیماری را بهبود بخشد.

آلوپسی یونیورسالیس چیست؟

نوع شدیدتر بیماری آلوپسی که با نام آلوپسی یونیورسالیس شناخته می‌شود، تمام بدن را فرا می‌گیرد؛ شدت این بیماری به حدی است که تمام موهای سر، بدن، ابرو، مژه و ریش‌ها تحت تاثیر قرار می‌گیرند و فرد عاری از هرگونه مویی خواهد شد. طبیعی است که درمان این نوع بیماری، سخت‌تر و طولانی‌تر خواهد بود؛ چرا که مقاومت بیشتری به روش‌های درمانی نشان می‌دهد. تحقیقات نشان می‌دهد هرچه علائم بیماری از سنین پایین‌تری بروز کنند، شدت آن گسترده‌تر خواهد بود.

آناژن افلوویوم

آناژن افلوویوم به ریزش مویی گفته می‌شود که در طی مرحله آناژن (یا مرحله رشد چرخه مو) به وجود می‌آید. آناژن در مقابل واژه “تلوژن افلوویوم” یا ریزش مویی قرار می‌گیرد که به ریزش مو در طول مرحله استراحت مو گفته می‌شود. آناژن افلوویوم در اثر رسیدن آسیب به فولیکول‌های مو و در نتیجه ریزش ناگهانی موهای آسیب دیده از نظر ساختاری ایجاد می‌شود. آلوپسی منتشر (ریزش مو) ممکن است در طی چند روز اتفاق بیفتد و بیشتر در کسانی دیده می‌شود که تحت شیمی درمانی و مصرف داروهای هورمونی قرار گرفته‌اند یا به بیماری‌های خود ایمنی مانند آلوپسی آره آتا و پمفیگوس ولگاریس مبتلا هستند.

هر مشکلی (مانند اختلال در تقسیم سلولی در ماتریس مو) می‌تواند منجر به ایجاد آناژن افلوویوم شود. در حالت کلی علل اصلی آناژن افلوویوم را می‌توان عفونت، داروهای خاص، سم، اشعه یا ابتلا به بیماری خود ایمنی دانست که می‌توانند مو را در مرحله رشد تحت تاثیر قرار دهند.

آلوپسی آره آتا چیست؟

آلوپسی آره آتا یک بیماری شایع خود ایمنی پوستی است که باعث ریزش مو در پوست سر، صورت و گاهی اوقات در سایر نواحی بدن می‌شود. در حقیقت، این  بیماری 2.1٪ افراد مبتلا را تا پایان عمر درگیر می‌کند. افراد در هر سنی، از هر جنس و از هر گروه قومی می‌توانند به آلوپسی آره آتا مبتلا شوند. این بیماری اغلب در دوران کودکی ظاهر می‌شود و علائم و شدت آن می‌تواند در بین کسانی که به آن مبتلا هستند متفاوت باشد. در طی بیماری آلوپسی آره آتا، فولیکول‌های موی مبتلایان زنده می‌ماند و موها می‌توانند در هر زمانی مجددا رشد کنند.

این بیماری “پلی ژنیک” است؛ این بدان معناست که برخلاف بیماری‌های تک ژنی، هر دو والدین باید ژن‌های معیوب خاصی را به فرزندشان ارث بدهند تا او به آن مبتلا شود. به همین دلیل، بیشتر والدین مبتلا، آلوپسی آره آتا را به فرزندان خود منتقل نخواهند کرد. دانشمندان معتقدند که ایجاد این بیماری تنها به فاکتورهای ژنتیکی بستگی ندارد و عوامل محیطی نیز در ابتلا به آلوپسی آره آتا نقش دارند.

آلوپسی کششی به چه معناست؟

اصطلاح آلوپسی به ریزش مو گفته می‌شود. آلوپسی کششی نوعی ریزش مو است که در اثر کشیدن مداوم موها ایجاد می‌شود. اگر اغلب موهایتان را در دم اسبی، گوجه‌ای یا بافت کف سری ببندید، ممکن است به این بیماری مبتلا شوید، به خصوص اگر از مواد شیمیایی یا حرارت روی موهای خود استفاده کنید.

باید توجه داشته باشید که اگر خیلی زود این مدل موها را اصلاح نکنید، ریزش موهایتان ممکن است دائمی باشد. در اوایل، آلوپسی کششی ممکن است به صورت برجستگی‌های کوچک در سر ظاهر شود که شبیه جوش است. با پیشرفت بیماری، علائم اصلی شامل از بین رفتن و شکسته شدن موها خواهد بود و موهای پشت و طرفین پوست سر اغلب تحت تأثیر قرار خواهند گرفت.

خارش، فولیکولیت (التهاب فولیکول های مو) و شل شدن ساقه مو از علائم این وضعیت است. برای جلوگیری از ابتلا به این مشکل می‌توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید.

  1. هر دو هفته یک بار مدل موهای خود را تغییر دهید. به عنوان مثال، به طور متناوب هفته‌ای یک‌بار موهایتان را ببافید و یا دم اسبی ببندید و در هفته بعد آن را باز بگذارید یا شل با یک گل سر جمع نمایید.
  2. هنگامی که موهای خود را به صورت دم اسبی می‌بندید از کش سرهای لاستیکی برای نگه داشتن آن استفاده نکنید. آن‌ها می‌توانند موها را از پوست بیرون بیاورند.
  3. در صورت اکستنشن یا بافتن مو، از مصرف زیاد مواد شیمیایی مو خودداری کنید. این مواد شیمیایی می‌توانند به موهای شما آسیب برسانند و احتمال شکستن آن‌ها را افزایش دهند.

عوامل بروز بیماری آلوپسی

عوامل بروز بیماری آلوپسی

آلوپسی عارضه‌ای است که می‌تواند به‌صورت موضعی (یعنی قسمت‌هایی از موها) و یا به‌صورت عمومی بروز پیدا کند. این عارضه می‌تواند موجبات ریزش مو موقتی یا دائمی را در هر ناحیه از سر یا بدن فراهم آورد. انواع مختلفی از آلوپسی وجود داشته که هر یک از آن‌ها به دلایل مختلفی بروز می‌نماید. در ادامه با رایج‌ترین علل و عوامل آلوپسی آشنا خواهید شد.

آلوپسی در اثر استرس

اضطراب و استرس می‌تواند موجبات ابتلا به برخی از بیماری‌ها ازجمله آلوپسی را فراهم آورد. بسیاری از اشخاص، پس از شوک‌های جسمانی و روحی با نازک ‌شدن موها و ریزش آن‌ها مواجه می‌شوند. این حالت از ریزش می‌تواند به‌صورت موقت رخ داده و با تدابیر پزشکی متوقف شود.

آلوپسی در اثر بیماری‌های خود ایمنی

بیماری‌های خود ایمنی می‌توانند موجبات ابتلا به آلوپسی آره آتا را فراهم سازند. درنتیجه برخی از بیماری‌های خود ایمنی، سیستم ایمنی بدن فولیکول‌های مو را بیگانه تلقی کرده و آن‌ها را مورد حمله قرار می‌‌دهد. درنتیجه این اتفاق، فرد دچار آلوپسی شده و چنانچه این عارضه کنترل نشود فرد ریزش گسترده‌تری را تجربه خواهد نمود.

آلوپسی در اثر درمان‌های پزشکی

آلوپسی می‌تواند درنتیجه استفاده برخی از داروهای مرتبط با آرتریت، سرطان، مشکلات قلبی، نقرس، افسردگی، فشارخون بالا و برخی موارد دیگر رخ بدهد. ترکیبات دارویی موجود در برخی از داروها، می‌تواند روند فاز آناژن یا تلوژن را تغییر داده و فرد را با آلوپسی مواجه سازد. برخی از این داروها عبارتند از:

  1. آمفتامین‌ها
  2. داروهای ضدافسردگی
  3. رقیق‌کننده‌های خون
  4. داروهای ضدبارداری
  5. داروهای مشکلات گوارشی مانند فاموتیدین
  6. داروهای کنترل بیماری پارکینسون
  7. داروهای درمان مشکلات تیروئیدی
  8. مسدودکننده‌های بتا

آلوپسی در اثر آسیب‌های فیزیکی

در شرایطی که بدن تحت تاثیر فشارهای جسمی قرار می‌گیرد، چرخه رویش مو دچار اختلال شده و علائم ریزش مو مشاهده می‌گردد. آسیب‌ها و شوک‌های فیزیکی ناشی از حوادث، تصادف، متدهای جراحی و سوختگی‌های شدید می‌توانند فولیکول‌های مو را تحت تاثیر قرار داده و فرد را با ریزش مو مواجه سازند. در برخی از مواقع، هنگامی که یک ماه از شوک‌های فیزیکی بگذرد، ریزش مو قابل‌توجه رخ داده و یا فرد نازک شدن موهای خود را مشاهده می‌کند.

آلوپسی در اثر اختلالات هورمونی

تغییرات هورمونی ناشی از بارداری، یائسگی و بیماری‌های تیروئیدی ازجمله مهم‌ترین مواردی هستند که می‌توانند افراد را با آلوپسی مواجه سازند. بسیاری از بانوان در دوران بارداری افزایش سطوح هورمون را تجربه می‌کنند. پس از اتمام دوران بارداری، این هورمون‌ها به حالت عادی بازگشته و درنتیجه این تغییر فرد با ریزش مو مواجه می‌شود. همچنین اختلال در عملکرد تیروئید نیز می‌تواند متابولیسم و سطح هورمون بدن را دستخوش تغییر ساخته و چرخه رشد موها را با اختلال مواجه سازد.

روش های درمانی بیماری آلوپسی

بهترین روش های درمان بیماری آلوپسی

منشا بروز بیماری آلوپسی اختلال سیستم ایمنی است؛ به بیان دیگر سیستم ایمنی به دلایل مختلفی فولیکول‌های مو را به عنوان نیروی مهاجم تشخیص می‌دهد و به آن‌ها حمله می‌کند. در نتیجه‌ی این واکنش خود ایمنی، موی سر و بدن شروع به ریزش گسترده می‌کنند؛ قابل ذکر است که در این واکنش فولیکول‌های مو کاملا آسیب نمی‌بینند، بنابراین امکان رشد مجدد موها وجود دارد. درمان آلوپسی بر حسب شدت بیماری متفاوت خواهد بود، در موارد خفیف ریزش مو به صورت موقتی رخ می‌دهد؛ پس مدتی نواحی خالی شده مجددا شروع به رشد مو می‌کنند، در چنین شرایطی احتیاجی به درمان نخواهد بود.

درمان‌های موضعی مانند تجویز انواع کرم‌ها و داروها می‌تواند به رفع این مشکل نیز کمک کند. اما تحقیقات نشان داده است که اثر داروها و کرم‌های موضعی کوتاه مدت است و ممکن است مزیت طولانی مدتی در پی نداشته باشند. برخی پزشکان از روش تزریق داروهای ضد التهاب استروئیدی استفاده می‌کنند که این روش می‌تواند موثر باشد؛ اما عوارض جانبی زیادی در پی دارد و نمی‌توان به مدت طولانی از آن استفاده کرد.

روش‌های مختلفی برای رفع این مشکل بر روی بیماران اعمال می‌شود؛ اگرچه درحال حاضر هیچ کدام از این موارد به عنوان درمان قطعی آلوپسی یا بیماری خود ایمنی ریزش مو توصیه نشده است، اما این به این معنا نیست که آلوپسی غیر قابل درمان است. در حال حاضر یکی از موثرترین روش‌های برطرف کردن طاسی‌های ناشی از بیماری آلوپسی، پیوند مو است، فرآیندی که به لطف پیشرفت‌های کنونی، نتایج رضایت بخشی به ثبت رسانده‌است.

چگونه می توانم از آلوپسی جلوگیری کنم؟

با خودداری از مصرف فرآورده‌های شیمیایی که به مو یا پوست آسیب می‌رسانند و اعمال یک رژیم غذایی مناسب می‌توان احتمال ابتلا به این  عارضه را کاهش داد. همچنین در صورت مشاهده علائم آلوپسی، مراجعه زودهنگام به یک متخصص پوست و مو نیز اقدامی مؤثر خواهد بود.

عواملانواع آلوپسیدرمان جدید آلوپسی
عوامل ژنتیکیآلوپسی اسکار: فولیکول مو از بین می‌رود، زخم و بافت اسکار نیز در پوست سر تشکیل می‌شود.درمان موضعی مانند ماینوکسیدل
نقص سیستم ایمنیآلوپسی آندروژنیک: ریزش مو در اثر عوامل ژنتیکیتزریق کورتیکواستروئید
عوامل هورمونیآلوپسی یونیورسالیس: ریزش تمام موهای بدنایمونوتراپی
بیماری‌هایی مانند دیابتآناژن افلوویوم: ریزش مو در مرحله رشد چرخه موپیوند مو
مشکلات تغذیه ای مادر در بارداریآلوپسی آره آتا: ریزش مو در اثر حمله سیستم ایمنی به فولیکول مو
عوارض داروییآلوپسی کششی: ریزش مو در اثر کشیدن مداوم مو

درمان بیماری آلوپسی با استفاده از کاشت مو

از مطالب پیشین چنین نتیجه می‌شود که بیماری آلوپسی با شدت‌های مختلفی در بیماران ظاهر می‌شود، نوعی از بیماری که منجر به آسیب کامل به فولیکول‌های مو می‌شود، با استفاده از روش کاشت مو قابل درمان خواهند بود. پیش از اقدام برای رفع این مشکل ابتدا می‌بایست مشاوره‌های لازم را از متخصصان پوست و مو دریافت کنید؛ پیشنهاد ما به شما عزیزان، بهره‌مندی از خدمات و مشاوره‌های تخصصی کلینیک زیبایی رز است. همکاران ما نهایت تلاش خود را برای کسب رضایت شما انجام خواهند داد.

دلایل بروز آلوپسی در کودکان

بررسی دلایل بروز آلوپسی در کودکان و درمان آن مبحثی گسترده و کاملا تخصصی است که خارج از حوصله‌ی این متن است، مشکل آلوپسی در کودکان را نمی‌توان به عنوان یک اختلال یا نقص سیستم ایمنی معرفی کرد؛ چرا که سیستم ایمنی انسان در سنین کودکی تکامل نیافته است. خبر خوب برای والدین این است که اغلب موارد آلوپسی در کودکان موقتی و زودگذر است؛ اما برای اطمینان از درمان قطعی آلوپسی باید فرزند خود را تحت نظر پزشک متخصص قرار دهید. در مجموع، این عارضه در سنین پایین به دلایل مختلفی نظیر کمبود مواد معدنی،مشکلات تغذیه‌ای در دوره بارداری یا بیماری اتفاق می‌افتد. بیماری‌هایی همچون لوپوس، کم‌کاری تیروئید و سرطان نیز می‌تواند منجر به ظهور علائم بیماری آلوپسی در کودکان شود.

با این حال لازم است این مسئله را با پزشکان متخصص در میان بگذارید و از نگرانی‌های بی‌مورد پرهیز کنید. اختلال آلوپسی همانند بسیاری از مشکلات جسمی ممکن است در هر فردی رخ دهد. زمانی که با چنین مشکلی روبرو هستید، نیازی نیست نگران شوید؛ دانش بشر در این زمینه به موفقیت‌های زیادی دست یافته است. به این معنا که برای رفع مشکل خود تنها کافی است کار را به کاردان بسپارید و منتظر نتایج شگفت آن باشید. مراکز معتبر زیبایی به منظور رفع چنین عارضه‌هایی به صورت شبانه‌روزی فعالیت می‌کنند. مرکز تخصصی زیبایی رز با هدف جلب رضایت همه‌جانبه همراهان همیشگی خود، از آخرین تکنولوژی‌های روز دنیا در زمینه خدمات ترمیم مو و پوست بهره می‌برد پرهیز کنید.

ازدواج بیماران آلوپسی

آلوپسی که یک بیماری پزشکی است که باعث ریزش مو می شود، نباید مانع از ازدواج یا داشتن یک رابطه سالم شود. درک این نکته مهم است که آلوپسی یک وضعیت جسمانی است که ارزش یا توانایی فرد را برای داشتن روابط رضایت بخش تعریف نمی کند.

با این حال، آلوپسی می تواند تأثیر قابل توجهی بر عزت نفس، تصویر بدنی و اعتماد به نفس افراد داشته باشد که می تواند بر روابط آنها تأثیر بگذارد. برای افراد مبتلا به آلوپسی مهم است که نیازهای عاطفی و روانی خود را برطرف کنند و در صورت نیاز از شریک زندگی، خانواده، دوستان یا متخصصان سلامت روان خود حمایت کنند.

همچنین مهم است که با یک شریک بالقوه در مورد آلوپسی خود و اینکه چگونه ممکن است بر زندگی روزمره شما تأثیر بگذارد، مانند نیاز به کلاه گیس، آرایش مو یا سایر درمان های ریزش مو، صریح و صادق باشید. ارتباط و درک متقابل کلید ایجاد یک رابطه سالم و حمایتی است.

شایان ذکر است که برخی از افراد مبتلا به آلوپسی ممکن است انتخاب کنند که در گروه های حمایتی یا جوامع آنلاین شرکت کنند تا با دیگرانی که تجربیات مشابهی دارند ارتباط برقرار کنند. این می تواند حس جامعه و درک را ایجاد کند و همچنین ممکن است به افزایش عزت نفس و اعتماد به نفس کمک کند.

در نهایت، افراد مبتلا به آلوپسی می توانند ازدواج و روابط موفقی داشته باشند، درست مانند هر کس دیگری. هنگام ایجاد روابط معنادار، مهم است که به جای ظاهر فیزیکی، بر ویژگی های درونی، ارزش ها و شخصیت خود تمرکز کنید.

سوالات متداول

آیا آلوپسی گسترش می یابد؟

بله. این بیماری در صورت عدم درمان به‌موقع و رعایت نکات مراقبتی می‌تواند گسترش پیدا کند. همچنین این عارضه با بر هم خوردن تعادل هورمون و استرس نیز تشدید پیدا می‌کند.

چه ویتامین‌هایی برای آلوپسی آره آتا مفید هستند؟

ویتامین‌ A، ویتامین D، ویتامین B12 و بیوتین برای عملکرد سیستم ایمنی حیاتی هستند. کمبود این ویتامین‌ها نیز می‌تواند باعث تشدید ریزش مو شود؛ به همین دلیل، مصرف کافی این ویتامین‌ها می‌تواند به کنترل آلوپسی کمک شایانی کند.

چه چیزی آلوپسی را بدتر می کند؟

رژیم غذایی نامناسب، کاهش وزن ناگهانی، مصرف محصولات شیمیایی و استرس می‌توانند علائم آلوپسی را تشدید کند. همچنین کمبود ویتامین D، ویتامین A، ویتامین B12، بیوتین و پروتئین نیز می‌تواند ریزش مو شما را افزایش دهد.

در صورت ابتلا به آلوپسی از چه چیزهایی باید اجتناب کنم؟

در صورت ابتلا به آلوپسی مصرف غذاهای فرآوری‌ شده، شکر و قند را محدود کنید. علاوه بر این، مواد غذایی حاوی گلوتن و لبنیات نیز ممکن است علائم این بیماری را تشدید کند. همچنین در صورت ابتلا به این بیماری از استرس، آرایش بیش‌از‌حد موها و سفت کردن آن‌ها خودداری کنید.

آیا آلوپسی با افزایش سن بدتر می شود؟

آلوپسی ممکن است یک عارضه پیش‌رونده باشد. آلوپسی آندروژنیک نیز  با بالا رفتن سن و بر هم خوردن تعادل هورمون‌ها می‌تواند تشدید پیدا کند. در خانم‌ها نیز تغییرات هورمونی ناشی از بارداری و یائسگی می‌تواند علائم این بیماری را تشدید کند.

چه هورمونی باعث آلوپسی می شود؟

افزایش سطح هورمون DHT می‌تواند در ابتلا به آلوپسی و ریزش مو مداخله‌گر باشد. همچنین کاهش تولید استروژن و پروژسترون در خانم‌ها نیز می‌تواند به آلوپسی منجر شود.

آیا بیماری آلوپسی واگیردار است؟

سوالی که ممکن است برای بسیاری از ما پیش آمده باشد، این است که آیا آلوپسی واگیردار است؟ پاسخ ساده است؛ زمانی که ریشه‌ی یک بیماری اختلالات ژنتیکی باشد، دلیلی برای واگیردار بودن آن وجود ندارد. منشا بیماری آلوپسی هیچ‌گونه ویروس یا میکروبی نیست؛ بنابراین هیچ احتمالی برای انتقال آن از فردی به فرد دیگر وجود ندارد.

منابع: dermnetnzhealthline

3/5 - (2 امتیاز)
نوشتهٔ پیشین
تکنیک اسکالپ موی سر چیست و تا چه مدت ماندگاری دارد؟
نوشتهٔ بعدی
مزوتراپی موی سر؛ راهکار موثر کم پشتی و ریزش مو

2 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • افسرپور
    28/05/1402 7:42 ب.ظ

    سلام
    من ریزش مو و ابرو دارم وای با مصرف داروی روفانیب موهای روشد کرده سفید هست نمیدانم

    پاسخ
    • سلام وقت بخیر
      داروی روفانیب، که به طور عمده برای درمان برخی از نوع‌های سرطان به کار می‌رود، ممکن است در برخی افراد به عنوان عوارض جانبی باعث تغییر رنگ موها به سفید یا روشن شود. این اتفاق بر اثر تغییر در فعالیت ماتریکس سلول‌های مو و کاهش تولید ملانین، که مسئول رنگ موها هستند، رخ می‌دهد.
      اگر موهای شما به طور ناگهانی سفید یا روشن شده‌اند و شما احساس می‌کنید که این مسئله ناشی از مصرف داروی روفانیب است، بهتر است با پزشکی که داروی روفانیب را به شما تجویز کرده بود، تماس بگیرید و در مورد این تغییرات رنگ مو اطلاع دهید. او می‌تواند توضیحات دقیق‌تری ارائه دهد و نکات مرتبط با وضعیت شما را به شما بیان کند.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

مطالب پربازدید