رینوپلاستی با جراحی و بدون جراحی [بینی گوشتی و استخوانی]

رینوپلاستی با جراحی و بدون جراحی

رینوپلاستی، یک عمل جراحی است که هدف آن تغییر شکل بینی است. با این تکنیک می‌توان شکل بینی را از طرق مختلف تغییر داد. به عنوان مثال، می‌توان بینی را بزرگ یا کوچکتر کرد یا زاویه بینی را نسبت به لب بالایی تغییر داد. جراحی رینوپلاستی همچنین می‌تواند نوک بینی را تنظیم کرده، فرورفتگی‌ها، برجستگی‌ها و سایر عیوب ناخواسته را اصلاح کند. این عمل جراحی را می‌توان هم به دلایل پزشکی چون بهبود شرایط تنفس و هم با هدف زیبایی انجام داد.

عمل رینوپلاستی گزینه مناسب برای افرادی است که دارای بینی‌های با پره‌های باز هستند تا بدین طریق بتوان تغییرات اساسی در ظاهر بینی آنها ایجاد کرد. سایر معایبی که می‌توان با رینوپلاستی بهبود بخشید عبارتند از افتادگی نوک بینی، دو شاخه بودن نوک بینی، کاهش فاصله زیاد بین نوک بینی تا صورت، بهبود  بد شکلی‌هایی که بعد از عمل بینی حاصل می‌شود، بهبود قوز بینی، بهبود  بینی‌های پهن و بزرگی سوراخ های بینی.

پروسه رینوپلاستی بینی

نحوه عمل رینوپلاستی

بسته به مشکل بینی شما و اینکه جراحی شما چقدر پیچیده است و یا پزشک متخصص شما کدام روش را برای بهبود مشکل بینی شما ترجیح می‌دهد ممکن است شما نیاز به بی‌حسی موضعی همراه با آرامبخش یا بیهوشی عمومی برای انجام جراحی رینوپلاستی داشته باشید در رابطه به نوع بیهوشی خود می‌توانید از قبل با پزشک خود مشورت کنید.

  • بی حسی موضعی همراه با آرامبخش: در صورتی که بینی شما نیازی به تغییرات چندان و برش‌های عمیق نداشته باشد و با یک عمل سرپایی مشکل بینی برطرف شود از این نوع بیهوشی استفاده می‌شود. این روش با تزریق یک داروی بی‌حس‌کننده به بافت‌های بینی  و یا تزریق داروهای آرامبخش به صورت  داخل وریدی انجام می‌گیرد، در این متد شما کاملا بیدار هستید.
  • بیهوشی عمومی: در این روش شما داروی بیهوشی عمومی را از طریق تنفس و یا وارد کردن ماده در رگ دست، گردن یا قفسه سینه دریافت می‌کنید در این روش بیهوشی  کل بدن شما تحت تاثیر ماده بیهوشی قرار می‌گیرد نه فقط بافت بینی‌تان.
  • رینوپلاستی خود به دو روش باز و بسته انجام می‌گیرد یعنی ممکن است تغییرات لازم در داخل بینی یا از طریق یک برش کوچک خارجی (برش) در پایه بینی، بین سوراخ های بینی انجام شود. در هر دوی این متدها جراح زیبایی تغییرات لازم در استخوان و غضروف زیر پوست شما را ایجاد می‌کند.

بسته به ساختار بینی شما و نیز میزان نیاز بینی شما به برداشت یا افزودن غضروف جراح می‌تواند شکل استخوان یا غضروف بینی شما را به روش‌های مختلفی تغییر دهد. برای اعمال برخی تغییرات کوچک، جراح ممکن است از غضروفی که از عمق داخل بینی یا گوش گرفته شده استفاده کند.

برای اعمال تغییرات بزرگتر، جراح می‌تواند از غضروف دنده، ایمپلنت یا استخوان سایر قسمت‌های بدن شما بهره بگیرد. پس از ایجاد این تغییرات، جراح پوست و بافت بینی را به عقب قرار می‌دهد و برش‌های ایجاد شده را بخیه می‌زند. در صورتی که دیواره بین دو طرف بینی (سپتوم) شما انحراف داشته باشد، پزشک شما ‌می‌تواند برای بهبود تنفس آن را اصلاح کند.

فرق رینوپلاستی با عمل بینی

رینوپلاستی در واقع نوعی جراحی پلاستیک و جراحی زیبایی بینی شناخته می‌شود که به بهبود بسیاری از مشکلات ظاهری و حتی تنفسی بینی می‌پردازد. در این متد همانند روش عمل بینی نیازی به خورد کردن استخوان‌ها و یا جابجایی سطح زیادی از غضروف وجود ندارد. به دلیل عوارض زیادی که اعمال تغییرات وسیعی چون شکستن استخوان‌های بینی برای بهبود ظاهری آن دارد امروزه با رینوپلاستی می‌توان با کمترین میزان عوارض جانبی نتایج مطلوب را دریافت کرد.

در عمل بینی علاوه بر اعمال تغییراتی که در رینوپلاستی انجام می‌گیرد می‌توان شکستگی‌های بینی، انحراف تیغه بینی را نیز بهبود بخشید. چون قبل از بهبود و درمان شکستگی‌های ناشی از ضربات در بینی نمی‌توان به شکل مناسب و دلخواه بینی دست یافت.

عوارض رینوپلاستی

طبیعتا هر نوع جراحی بینی باز دارای درجاتی از ریسک‌ها و خطرات است که می‌تواند شامل خونریزی، عفونت و واکنش‌های آلرژیک به بیهوشی باشد، این امر در رابطه با رینوپلاستی نیز صادق است از جمله خطرات و عوارض جانبی رینوپلاستی می‌توان موارد زیر را نام برد:

  1. بی‌حسی
  2. انسداد بینی، شما باید برای یک هفته یا بیشتر از طریق دهان نفس بکشید.
  3. خونریزی بینی
  4. باقی ماندن جای زخم در پایه بینی
  5. پاره شدن رگ‌های خونی کوچک روی سطح پوست
  6. تورم، درد و کبودی که در طی چند هفته فروکش خواهد کرد
  7. آسیب عصبی دائمی
  8. نیاز مجدد به جراحی بینی به دلیل عدم دست‌یابی به ظاهر دلخواه

روش های رینوپلاستی بینی

دو روش جراحی رینوپلاستی وجود دارد که پزشک بسته به میزان تغییرات مورد نیاز در بینی فرد یکی از آنها را انتخاب می‌کند.

روش های رینوپلاستی بینی

رینوپلاستی به روش جراحی باز

در این روش جراح یک برش در ناحیه کلوملا، فاصله بین دو سوراخ بینی ایجاد می‌کند، سپس پوست بینی را بالا کشیده و شروع به اعمال تغییرات لازم می نماید، اولا این روش برای افرادی که بینی‌شان تغییرات زیاد میخواهد مناسب است، ثانیا جای نگرانی درباره بخیه زیر بینی وجود ندارد چرا که این بخیه‌ها در کانون‌های بینی پنهان می‌شوند.

رینوپلاستی به روش جراحی بسته

در روش رینوپلاستی بسته، تمامی تغییرات از داخل بینی و بدون ایجاد برش خارجی انجام می‌گیرد. درست است که در این روش جای هیچ گونه زخمی باقی نخواهد ماند ولی از طرفی امکان ایجاد برخی تغییرات سطحی و جزئی در این متد وجود دارد و ایجاد تغییرات وسیع به دلیل عدم دسترسی به ساختارهای داخلی بینی امکانپذیر نیست.

دوران نقاهت بعد از رینوپلاستی

پس از جراحی لازم است شما چند روزی را به طور مطلق در رختخواب استراحت کنید و سر خود را تا حد امکان بالاتر از قفسه سینه قرار دهید تا میزان خونریزی و تورم کاهش یابد. بینی شما ممکن است به دلیل تورم یا آتل‌هایی که در حین جراحی در داخل بینی شما قرار داده شده، دچار انسداد شده باشد.

در اکثر موارد، پانسمان‌های داخلی یک تا هفت روز پس از جراحی در جای خود باقی می‌مانند. ممکن است از  یک آتل خارجی برای محافظت و حمایت از استخوان بینی روی بینی شما قرار دهندکه  معمولاً حدود یک هفته پس از جراحی برداشته می‌شود.

شما ممکن است تا چند روز پس از جراحی یا پس از برداشتن پانسمان خونریزی خفیف و تخلیه مخاط و خون قدیمی را شاهد باشید. پزشک شما ممکن است یک “پد قطره‌ای” – یک تکه گاز کوچک – زیر بینی شما قرار دهد تا محتویات داخل بینی شما را جذب کند. شما می‌توانید این گاز را چند وقت یکبار تعویض کنید.

برای کاهش بیشتر احتمال خونریزی و تورم، پزشک ممکن است از شما بخواهد تا چند هفته پس از جراحی اقدامات احتیاطی زیر را رعایت کنید:

  1. خودداری از انجام فعالیت‌های سنگین مثل دویدن.
  2. اجتناب از قرارگیری طولانی مدت زیر دوش زمانی که روی بینی خود بانداژ دارید.
  3. پرهیز از باد کردن دماغ.
  4. استفاده از غذاهای پر فیبر مانند میوه‌ها و سبزیجات برای جلوگیری از یبوست.
  5. خودداری از حالات شدید چهره مانند لبخند زدن یا خنده.
  6. استفاده آرام از مسواک به هنگام شستن دندان‌ها تا بدین طریق حرکت لب بالایی را محدود کنید.
  7. پوشیدن لباس از سرممنوع، لباس‌هایی بپوشید که در جلو دکمه داشته باشند و به راحتی باز یا بسته شوند.
  8. حداقل تا چهار هفته پس از جراحی رینوپلاستی، برای جلوگیری از فشار بر بینی، عینک یا عینک آفتابی را روی بینی خود قرار ندهید.
  9. استفاده از ضد آفتاب با SPF 30 به هنگام خارج شدن از خانه چرا که تابش آفتاب بیش از حد ممکن است باعث تغییر رنگ نامنظم دائمی در پوست بینی شما شود.
  10. برای رفع تورم و کبودی اطراف چشم بهتر است مصرف سدیم در رژیم غذایی خود را محدود کنید.
  11. از قرار دادن یخ یا کیسه‌های سرد روی بینی پس از جراحی، خودداری کنید.

عوامل موثر بر قیمت عمل رینوپلاستی

رینوپلاستی یک عمل زیبایی و عملکردی است که می‌تواند به ایجاد هماهنگی و تقارن در صورت کمک کند و در عین حال تنفس بینی را در صورت وجود مشکل بهبود بخشد. هدف از جراحی رینوپلاستی هماهنگ کردن ساختار بینی با بقیه قسمت‌های صورت است که به شما این امکان را می‌دهد که به ظاهر خود اطمینان پیدا کرده و اعتماد بنفستان نیز افزایش یابد. به طور همزمان، حفظ یا بهبود تنفس از طریق بینی نیز به اندازه زیبایی ظاهری آن ضروری است. پس با توجه به مزایای رینوپلاستی قطعا این عمل زیبایی ارزش هزینه کردن را دارد.

عوامل موثر بر قیمت عمل رینوپلاستی

یکی از مهمترین عوامل موثر در قیمت عمل رینوپلاستی متخصص انتخابی شماست که بسته به مهارت و تجربه وی دستمزد جراح و هزینه شما نیز افزایش خواهد یافت، و مسلما نتیجه‌ای که دریافت میکنید نیز بسیار مطلوب خواهد بود.

نوع عمل انتخابی از دیگر فاکتورهای تاثیر گذار در هزینه جراحی رینوپلاستی است. هزینه رینوپلاستی کسانی که بینی گوشتی دارند مسلما مشابه با کسی که بینی استخوانی دارد و یا به عنوان عمل ثانویه برای ترمیم بینی مراجعه کرده است یکسان نبوده و بسته به نوع عمل انتخابی برای هر کدام هزینه‌ها متغیر خواهد بود.

منطقه جغرافیایی فعالیت پزشک انتخابی شما، مجهز بودن کلینیک زیبایی ( در صورت انجام این عمل در کلینیک)، حق الزحمه متخصص بیهوشی، هزینه‌های بیمارستان ( در صورت سرپایی نبودن عمل و انجام آن در بیمارستان) و هزینه‌های مشاوره قبل از جراحی و داروهای تجویزی از سوی پزشک برای مصرف در دوران نقاهت از دیگر عواملی هستند که قیمت جراحی رینوپلاستی را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

رینوپلاستی بدون جراحی امکان پذیر است ؟

بله، امکان انجام رینوپلاستی بدون جراحی وجود دارد که به آن رینوپلاستی مایع می‌گویند. روش انجام رینوپلاستی مایع غیرجراحی در مقایسه با روش جراحی ساده است. در این روش پزشک از سوزن‌های ریز برای تزریق فیلر یا بوتاکس برای تغییر شکل بینی شما استفاده می‌کند. این فرآیند غیر تهاجمی است در عوض نتایج حاصل از آن موقتی است و نیاز است که هر چند وقت یکبار برای تمدید ژل یا فیلر به پزشک مراجعه شود.

در رینوپلاستی بدون جراحی پزشک قبل از انجام تزریق، یخ را روی بینی قرار می‌دهد یا از بیحسی موضعی  روی بینی و ناحیه اطراف آن استفاده می‌کند تا پوست بی‌حس شود و از احساس درد جلوگیری شود.

از جمله معایبی که می‌توان بدین روش برطرف کرد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  1. رفع بی‌نظمی‌ها در امتداد پل بینی
  2. پوشش دادن مسائلی مانند بینی کج یا برآمدگی روی بینی
  3. ایجاد تغییراتی در بینی که آن را باریک‌تر و بلندتر نشان دهد.
  4. بالا کشیدن پل بینی
  5. رفع بی نظمی‌های بعد از جراحی بینی

mayoclinic

امتیاز شما به این مطلب
نوشتهٔ پیشین
بهترین زمان برای بارداری بعد از جراحی بینی
نوشتهٔ بعدی
بعد از عمل بینی چگونه مسواک بزنیم؟ (نکات بهداشت دندان)

1 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • هاله عظیمی
    08/07/1402 12:47 ق.ظ

    من مدتی است به فکر انجام رینوپلاستی هستم، اما هنوز تصمیم نگرفته‌ام.آیا بیمه‌های بهداشتی برای این نوع جراحی پوشش می‌دهند؟ ه

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

مطالب پربازدید