علائم انحراف بینی – درمان جراحی و غیر جراحی

درمان انحراف بینی با روش جراحی و غیر جراحی

تیغه بینی یا سپتوم دیواره نازک استخوانی و غضروفی است که سوراخ‌های راست و چپ بینی را از هم جدا می‌کند؛ وقتی این تیغه به یک طرف متمایل شود انحراف بینی به وجود می‌آید که می‌تواند در تنفس اختلال ایجاد کند. عمل جراحی انحراف بینی یک راه موثر برای ترمیم و اصلاح این مشکل است که باید توسط یک پزشک مجرب انجام شود. چند سالی است که بازار عمل‌های زیبایی در سراسر دنیا بسیار داغ و پر رونق شده است و یکی از اهداف آن درمان کجی و انحراف بینی است که می‌تواند تعادل صورت، کیفیت تنفس و ظاهر کلی صورت را بهبود بخشد. در این مقاله به شما خواهیم گفت که راه‌های ترمیمی جراحی و غیرجراحی انحراف بینی چیست و جوانب آن را بررسی خواهیم کرد.

انحراف بینی

روش های تشخیص انحراف بینی

قبل از اینکه اقدام به درمان کجی و انحراف بینی کنیم لازم است به تشخیص قطعی پرداخته شود. در برخی افراد میزان انحراف بینی به قدری زیاد است که با چشم قابل مشاهده می‌باشد و نیاز به هیچگونه بررسی اضافه ندارد. اما در برخی افراد این انحراف با بروز برخی علائم مشخص می‌شود که عبارت‌اند از:

  1. مشکل در تنفس: شاید رایج ترین علامت مربوط به انحراف تیغه بینی، مشکل در تنفس باشد، که عبور هوا از مجرای بینی را دشوارتر می‌کند. این مسئله در صورت ابتلا به سرماخوردگی یا سینوزیت به یک مشکل تبدیل خواهد شد.
  2. گرفتگی بینی: انحراف تیغه بینی می‌تواند باعث بروز گرفتگی بینی شود، زیرا مجراهای کج اغلب در پاکسازی مخاط‌ها دچار مشکل خواهند شد. این احتقان می تواند فشار ایجاد کند که ممکن است منجر به سردرد سینوسی یا درد در اطراف سینوس‌ها شود. اگر مرتباً این نوع سردرد را همراه با احتقان تجربه می‌کنید، ممکن است تیغه بینیتان انحراف داشته باشد.
  3. خون دماغ شدن: خون دماغ شدن معمولاً افرادی که انحراف تیغه بینی دارند را آزار می‌دهد. انحنای غیرطبیعی تیغه بینی می‌تواند نفس کشیدن از طریق بینی را دشوار کند و باعث خشک بینی شود. خشکی بینی موجب ترک خوردگی و شکافتگی لایه داخله بینی می‌شود که در نهایت باعث خونریزی می‌گردد.
  4. خروپف زیاد: انحراف تیغه بینی می‌تواند جریان هوا را از طریق حفره‌های بینی مسدود کند. این انسداد می‌تواند باعث ایجاد تنفس پر سر و صدا یا همان خروپف غیرطبیعی با صدای بلند یا نامنظم شود.
  5. عفونت های سینوسی: ابتلای مداوم به سینوزیت ممکن است نتیجه انحراف تیغه بینی باشد. در واقع این انحراف مانع از مرطوب سازی طبیعی بینی می‌شود، بنابراین باکتری‌ها در حفره بینی جمع می‌شوند و احتمال عفونت را افزایش می‌دهند.

دلیل انحراف بینی چیست؟

دلایل انحراف بینی می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  1. بیماری‌های خاص: مانند برخی سندروم‌های ژنتیکی که در حین رشد جنین در اثر جهش به وجود می‌آید، می‌تواند موجب انحراف تیغه بینی شود و از بدو تولد مشخص هستند.
  2. آسیب به بینی: انحراف تیغه بینی همچنین می تواند در نتیجه صدمه‌هایی باشد که باعث می‌شود تیغه بینی از موقعیت طبیعی خود خارج گردد. در نوزادان، چنین صدمه‌هایی ممکن است در هنگام زایمان رخ دهد؛ در کودکان و بزرگسالان نیز طیف وسیعی از حوادث ممکن است منجر به آسیب بینی و انحراف تیغه بینی شود. ضربه به بینی معمولاً در هنگام ورزش‌های گروهی، فعالیت‌های خشن مانند کشتی یا در تصادفات رانندگی رخ می‌دهد.
  3. افزایش سن: روند طبیعی افزایش سن ممکن است ساختارهای بینی را تحت تأثیر قرار دهد و باعث انحراف سپتوم در طول زمان شود.
  4. تورم: تورم و تحریک حفره های بینی (رینیت) یا حفره های سینوسی (رینوزینوزیت) نیز می‌تواند موجب تنگ شدن مجرای بینی از سمت تیغه شده و منجر به انسداد بینی گردد.

فارغ از اینکه دلیل انحراف بینی چیست می‌توان آن را ترمیم نمود؛ به طور کلی درمان انحراف بینی به دو روش امکانپذیر است:

  1. درمان انحراف بینی بدون عمل
  2. درمان انحراف بینی با جراحی

جراحی انحراف بینی

مراقبت‌های بعد از جراحی انحراف بینی

  1. بعد از عمل جراحی انحراف بینی برای کاهش خونریزی و تورم باید در رختخواب استراحت کنید و سرتان را بالاتر از سینه نگه دارید.
  2. از انجام فعالیت‌های سنگین مانند ایروبیک و آهسته دویدن خودداری کنید.
  3. فین نکنید و حتی الامکان از عطسه کردن پرهیز نمایید.
  4. از حالت‌های شدید چهره مانند لبخند زدن یا خندیدن شدید پرهیز کنید.
  5. دندان های خود را به آرامی مسواک بزنید تا حرکت لب بالایی شما محدود شود.
  6. لباسی بپوشید که جلوی آن باز و دکمه‌ای باشد؛ لباس‌هایی مانند پیراهن یا یقه اسکی را روی سر خود نکشید.
  7. برای جلوگیری از فشار روی بینی و انحراف مجدد آن، حداقل چهار هفته بعد از جراحی عینک یا عینک آفتابی را روی بینی خود قرار ندهید.

درمان انحراف بینی بدون جراحی امکان پذیر است ؟

آن دست از افرادی که به هر دلیلی تمایلی برای انجام جراحی ندارند این سوال برایشان به وجود می‌آید که چگونه انحراف بینی را بدون عمل درست کنیم ؟ تا چند سال پیش تنها راه برای درمان کجی و انحراف بینی انجام عمل جراحی زیبایی و ترمیمی (رینوپلاستی) بود که به نوبه خود با مزایا و عوارض خاصی همراه می‌شد. اما در سال‌های اخیر شاهد پیشرفت‌های گسترده‌ای در زمینه امور مراقبت از زیبایی بوده‌ایم و به جرات می‌توانیم بگوییم که دیگر عمل جراحی بینی تنها راه حل تغییر ساختار بینی نمی‌باشد. یکی از راهکارهای غیر جراحی برای درمان انحراف تیغه بینی بدون جراحی تزریق فیلر به نقاط خاصی از بینی است که موجب رفع برخی از موارد انحرافات بینی می‌گردد.

تزریق ژل به بینی

تزریق ژل به بینی با اهداف گسترده زیبایی، یک روش کم خطر و آسان و بدون درد می‌باشد که می‌تواند تا حدودی عیوب ساختاری بینی را رفع کند؛ البته در بعضی از افراد که دارای انحرافات شدید هستند، تزریق فیلر نمی‌تواند موفقیت آمیز باشد. افرادی که بین جراحی و فیلر، تزریق ژل را انتخاب می‌کنند لازم است که کلینیک‌های معتبری را انتخاب کنند که علاوه بر داشتن پزشک با تجربه، از برندهای استاندارد و با کیفیت فیلرها استفاده کنند تا بهترین نتیجه را پس از تزریق داشته باشند.

رفع انحراف بینی بدون عمل

هزینه جراحی انحراف بینی در کلینیک پوست و مو رز

بدیهی است که هزینه درمان انحراف بینی با ژل کمتر از جراحی می‌باشد اما با توجه به قوانین موجود وزارت بهداشت در مورد هزینه‌های خدمات پوستی و عمل‌های زیبایی، لازم است تاکید کنیم که قیمت عمل جراحی انحراف بینی شامل بیمه نمی‌شوند و افراد متقاضی باید از هزینه شخصی خود برای پرداخت هزینه استفاده کنند.

شما عزیزان برای کسب اطلاعات بیشتر و آگاهی از هزینه درمان انحراف بینی می‌توانید با مشاورین کلینیک فوق تخصصی پوست و مو رز به صورت کاملا رایگان از طریق شماره  02148679 در ارتباط باشید. همچنین می‌توانید از طریق پیام رسان واتس اپ به شماره 09052106009 تمامی سوالات خود در این رابطه و سایر خدمات زیبایی با ما در میان بگذارید و یا به صورت حضوری از راهنمایی‌های پزشک ارزشمند آقای دکتر رضا روحانی بهره ببرید. کلینیک زیبایی رز متخصص در امور زیبایی و مراقبت از زیبایی، با هدف رساندن افراد به ظاهر ایده آل مورد نظر خود، فعالیت می‌کند و نتیجه تلاش‌های ما در این مجموعه رضایتمندی مشتریان عزیزمان در سراسر ایران می‌باشد.

منابع: mayoclinicwebmd

امتیاز شما به این مطلب
نوشتهٔ پیشین
خطرات دستکاری بینی و پاره شدن بخیه ها بعد از عمل بینی
نوشتهٔ بعدی
عمل بینی گوشتی – نتایج و نکات مهم قبل و بعد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

مطالب پربازدید