چسب زدن به بینی عمل شده یکی از توصیههای مهم بعد از عمل بینی است؛ زیرا چسب بینی مزیتهای زیادی به دنبال دارد و باعث فرمگیری بهتر بینی بعد از عمل میشود. با وجود اینکه عمل بینی بهترین راه حل برای رفع نواقص ظاهری بینی است؛ اما با عوارضی مانند التهاب و تورم همراه است. پزشکان برای تسریع روند بهبودی و جلوگیری از التهاب و تورم بیش از حد، توصیههایی میکنند که استفاده از چسب بینی بعد از عمل یکی از این راهکارهای مهم است. چسب زدن روی بینی باید به صورت اصولی انجام شود تا فرد نتیجه مطلوب را به دست آورد؛ از همین رو در ادامه مطلب به این نکات مهم اشاره میشود.
انواع چسب بینی بعد از عمل بینی
چسب بینی با توجه به کاربرد، رنگ، سایز و برند به انواع مختلفی تقسیمبندی میشود. برخی از رایجترین انواع چسب بینی عبارتند از:
- چسب بینی ورزشی: این نوع چسب بینی به چسب ضد خروپف نیز شهرت دارد و در هنگام سرماخوردگی و مسابقات ورزشی مورد استفاده قرار میگیرد. این چسب باعث رفع گرفتگی بینی، رفع تنگی نفس هنگام خواب میشود و برای افرادی که سینوسهای ملتهب دارند و دچار انحراف بینی هستند؛ مفید است.
- چسب لیفت بینی: این نوع چسب باعث بهبود و اصلاح جزئی بافت بینی میشود و برای عمل بینی گوشتی کاربرد بیشتری دارد. رفع افتادگی نوک بینی کاربرد مهم این چسب است.
- چسب بینی بعد از عمل: چسب بینی بعد از عمل در نوع بی رنگ یا شیشهای و سفید تولید میشود. برندهای این چسبها بسیار متنوع هستند. این چسبها در انواع ضد حساسیت تولید میشوند. چسب بینی بعد از عمل باید قدرت چسبندگی بالایی داشته باشد و در عین حال راحت از روی بینی جدا شود. برای خرید چسب بعد از عمل باید با پزشک جراح مشورت کرد. برند میکروپور میتواند یکی از بهترین برندهای چسب بینی باشد.
تا چند وقت بعد از عمل باید از چسب بینی استفاده کرد؟
مدت زمان استفاده از چسب بینی بعد از عمل با توجه به پارامترهای مختلفی تعیین میشود. جراح متخصص با توجه به بافت بینی، ضخامت پوست بینی، میزان تورم چشم بعد از عمل بینی و با توجه به میزان تغییر بافت بینی مدت زمان لازم را برای استفاده از چسب بینی تعیین میکند. به عنوان مثال افرادی که بینیهای گوشتی دارند؛ باید زمان بیشتری از چسب بینی استفاده کنند و افرادی که بینی استخوانی دارند کمتر به چسب بینی احتیاج خواهند داشت. هر چقدر پوست بینی ضخیمتر باشد؛
مدت زمان استفاده از چسب بیشتر خواهد بود. با توجه به این پارامترها بین یک ماه (برای بینی استخوانی) تا دو ماه ( برای بینی گوشتی) لازم است تا فرد از چسب بینی استفاده کند. برخی افراد به صورت خودسرانه تا یک سال بعد عمل بینی از چسب استفاده میکنند؛ این افراد باید بدانند که استفاده زیاد از چسب بینی بدون دستور پزشک میتواند فرم بینی را از حالت نرمال خارج کند. پس برای استفاده بیش از دو ماه از چسب، اجازه پزشک جراح لازم است.
طرز چسب زدن بینی بعد از عمل زیبایی
به دلیل اهمیت بالای روش صحیح چسب زدن، ممکن است متخصص جراحی از زیباجو بخواهد که جلسات اول چسب زدن را به مطب مراجعه کند و پزشک روش صحیح را آموزش دهد. متخصص جراحی بینی باز با توجه به فرم بینی روش مناسب چسب زدن را به زیباجو آموزش میدهد. برای چسب زدن میتوان از چندین روش استفاده کرد. معمولترین روش چسب زدن عبارتند از:
در ابتدا بینی با پد الکلی به خوبی تمیز میشود؛ سپس دو برابر طول بینی تقریباً ده تا دوازده سانتیمتر، یک تکه نوار چسب جدا میشود. سپس این نوار چسب به صورت یو شکل، روی بینی فرد زده میشود. چسب باید به گونهای چسبانده شود که سوراخهای بینی فرد را نپوشاند و در زیر نوک بینی قرار بگیرد؛ این چسب به سمت بالا و طرفین چسبانده میشود. مجددا یک لایه چسب روی این لایه قرار داده میشود. سپس به اندازه پهنای بینی 4 تکه نوار چسب جدا میشود و از بالا تا پایین بینی به صورتی که چسبها لبههای یکدیگر را بپوشانند؛ روی بینی زده میشود.
نحوه تعویض چسب بینی بعد از عمل
نحوه برداشتن چسب بینی از اهمیت زیادی برخوردار است؛ زیرا تعویض چسب بدون احتیاط میتواند عوارضی همچون افزایش التهاب را در برداشته باشد. به همین جهت توصیه میشود با آرامی و احتیاط چسب بینی بعد از عمل، تعویض شود. برای راحتتر جدا شدن چسب روی بینی بهتر است حمام بروید تا چسب مقداری نرم شود. سپس با استفاده از پنس یا موچین در جهت موازی پوست به صورت کاملاً آرام چسب را از روی بافت بینی جدا کنید. هنگام جدا کردن بهتر است یک دست خود را روی قسمتی از پوست که کشیده میشود؛ قرار دهید سپس چسب را جدا کنید. برای چسب زدن مجدد پوست بینی را به خوبی تمیز کنید؛ بهتر است 3 تا 4 ساعت صبر کنید و مجدداً چسب بزنید. نحوه تمیز کردن جای چسب از روی بینی عمل شده بسیار راحت است و با الکل و یک دستمال نرم امکان پذیر است. هیچگاه برای برطرف کردن جای چسب، بافت پوست را خراش ندهید و از خارش دادن آن نیز پرهیز کنید.
بهترین زمان برای تعویض چسب بینی عمل شده
زمان تعویض چسب بینی با توجه به نوع پوست متغیر است. پوستهای خیلی چرب روزی یکبار، پوستهای معمولی هر دو روز یکبار و پوستهای خشک هر سه تا 4 روز یکبار میتوانند چسب بینی را تعویض کنند.
مزایای استفاده از چسب بینی
در طی انجام عمل بینی یا رینوپلاستی بافت بینی تخریب میشود و غضروفها و استخوانهای بینی تغییر شکل پیدا میکنند. مراقبتهای بعد از عمل بینی به روند بهبودی و جوش خوردن مجدد غضروف و استخوانهای بینی کمک میکند. یکی از مهمترین نکات مراقبتی بعد از عمل بینی استفاده از چسب بینی است که مزیتهای زیادی در پی دارد. برخی از مهمترین مزیتهای چسب بینی بعد از عمل عبارتند از:
- ایجاد فشار یکنواخت روی پوست بینی: چسب بینی باعث میشود که فشار به صورت یکنواخت روی پوست بینی ایجاد شود که همین موضوع باعث کاهش ورم بینی بعد عمل خواهد شد.
- کوتاه شدن دوره نقاهت: چسب بینی روند بهبودی را تسریع میبخشد و به کوتاه شدن دوران نقاهت کمک میکند.
- جلوگیری از ایجاد اسکار: پوست بینی در طی عمل بینی استخوانی از بافت استخوانی جدا میشود. چسب بینی باعث میشود که پوست بینی به بافت استخوانی بچسبد و فاصلهای بین این دو بافت ایجاد نشود. ایجاد فاصله بین دو بافت پوست و استخوان باعث ایجاد اسکار میشود.
- فرم گیری بینی: چسب بینی باعث جوش خوردن صحیح استخوانها و غضروفهای بینی می شود؛ در نتیجه باعث فرم گیری صحیح بینی بعد عمل میشود. از طرفی این چسب از افتادگی نوک بینی بعد عمل جلوگیری خواهد کرد و باعث بالا رفتن نوک بینی خواهد شد.
- هشدار به اطرافیان: چسب بینی به اطرافیان شما هشدار میدهد که شما عمل بینی انجام دادهاید و آنها باید از هل دادن شما و شوخی کردن با شما خودداری کنند.
- ثابت ماندن بینی در وضعیت خواب: اگر افراد از چسب بینی استفاده نکنند؛ ممکن است در هنگام خواب حرکاتی انجام دهند که باعث بد فرم شدن استخوان بینی و بد جوش خوردن غضروفها شود. در صورتی که چسب بینی از این اتفاقات جلوگیری خواهد کرد.
به غیر از مراقبتهای بعد عمل و چسب زدن روی بینی، مراجعه به متخصصان مجرب میتواند نتیجه نهایی عمل بینی را تعیین کند. برای تحقیق در خصوص بهترین متخصصان و روش صحیح چسب زدن روی بینی میتوانید به کلینیک رز مراجعه کنید.
2 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
ممنون از مطلب قشنگی ک گذاشتین / برای از بین بردن جای چسب روی بینی چکار کنیم ؟
سلام وقت بخیر
برای از بین بردن جای چسب روی بینی، میتوانید از روشهای زیر استفاده کنید:
استفاده از وازلین
شستشوی صورت با آب و صابون
استفاده از پد الکی
استفاده از محلولهای پاک کننده