طی سالهای اخیر تعداد افرادی که تحت عمل جراحی زیبایی بینی (که به آن رینوپلاستی نیز گفته میشود) قرار گرفتهاند افزایش یافته است. به طور کلی، زمان مورد نیاز برای گذر از نقاهت پس از جراحی بینی حدود دو هفته است و میتوانید انتظار داشته باشید که با گذشت این زمان به زندگی عادی و روزمره خود بازگردید. اگر به فکر انجام یک عمل جراحی بینی هستید یا اخیراً این عمل را انجام دادهاید، ممکن است در مورد سفر زمینی و پرواز بعد از عمل بینی سؤالاتی داشته باشید.
به همین دلیل کلینیک تخصصی پوست و مو رز امروز در این مقاله هر آنچه که باید در مورد پرواز و مسافرت هوایی بعد از جراحی بینی بدانید را آورده است؛ لطفا ما را تا پایان این مقاله مهم همراهی نمایید.
پرواز در دوره نقاهت پس از عمل بینی مجاز است؟
درست است که زیباجویان پس از انجام جراحی، در همان روز بیمارستان را ترک کرده و به خانه میروند اما بعد از عمل جراحی بینی، احتمالاً تمایلی برای انجام کارهای زیادی ندارید چه برسد به اینکه سوار هواپیما شوید! به خصوص اینکه پزشکان توصیه میکنند در دو روز اول بهبودی باید روی استراحت و انجام فعالیتهای بسیار سبک تمرکز کنید. به این ترتیب باید بگوییم پرواز بعد از عمل بینی تا زمانی که پزشکتان توصیه کرده باشد، مجاز نیست زیرا ممکن است موجب خونریزی و آسیب به بینی شود.
مهم است که قبل و حین پرواز داروهایی مانند سودافد (Sudafed یا Pseudoephedrine) مصرف کنید و قبل از پرواز یک اسپری نمکی ضد احتقان بینی (افرین یا …) اسپری نمایید. در غیر این صورت، تغییرات فشار در طول پرواز ممکن است برایتان بسیار دردناک تمام شود. ورم مجدد بعد از پرواز نیز معمول است که حدود 1الی 2 روز طول میکشد. اگر قصد دارید مسافرت زمینی بعد از عمل بینی با ماشین یا قطار انجام دهید، این مسائل دیگر مطرح نمیشوند و نگران کننده نخواهند بود.
تا چند روز پس از عمل بینی نمیشود سوار هواپیما شد؟
به طور کلی، پس از جراحی بینی بهتر است حداقل یک هفته صبر کرد تا بتوان سفر هوایی انجام داد. پس ورم حدود 3 تا 7 روز بعد از جراحی بینی شایع است و در برخی موارد تا سه ماه ادامه دارد. با توجه به تغییرات فشار هوا در ارتفاعات بالا، انجام سفر هوایی (یا تفریحات مرتفع) میتواند این تورم را بدتر کند. حتی ممکن است خطر تورم طولانی مدت را افزایش دهد که به نوبه خود میتواند خطر ایجاد اسکار (زخم) را بیش از حد را افزایش دهد و به راحتی بر نتایج نهایی تأثیر بگذارد.
بنابراین پرواز را متوقف کنید تا زمانی که تورمتان فروکش کند و فعالیتهای عادی خود را از سر بگیرید؛ البته این بازه زمانی میتواند برای هر فرد متفاوت باشد. مهم است که توصیه های جراح پلاستیک خود را دنبال کنید تا از ایمنی دوره بهبودی اطمینان حاصل کنید. این نکته را نیز باید اضافه کنیم که بسیاری از گروههای پروازی از ورود شما به کابین هواپیما جلوگیری خواهند کرد.
آیا عوارض جانبی در اثر سفر هوایی بعد از جراحی بینی وجود دارد؟
بله! ممکن است خطر افزایش تورم در طول پرواز و بعد از آن وجود داشته باشد که تا چند ساعت طول بکشد و این عارضه به دلیل کمبود فشار هوا است. در برخی موارد، این تورم ممکن است تا چند ماه ادامه داشته باشد که بسیار اذیت کننده خواهد بود.
چگونه میتوان از عوارض سفر هوایی بعد از عمل بینی جلوگیری کرد؟
در ادامه نکاتی برای جلوگیری از بروز عوارض جانبی در اثر سفر هوایی بعد از جراحی بینی آورده شده است:
- جویدن آدامس نرم و استفاده از اسپریهای بینی میتواند به کاهش احتقان در سینوسها و گوش های شما کمک کند.
- اگر در پرواز دچار خونریزی بینی شدید، یک ویال قطره فنیل افرین میتواند به کنترل شرایطتان کمک کند.
- سعی کنید کیف و چمدانتان را برای گذاشتن در کابین اثاثیه بلند نکنید و از مهماندار بخواهید این کار را برایتان انجام دهند.
- توصیه میشود در طول پرواز آب کافی میل کنید.
آیا میتوان بعد از عمل بینی سفر زمینی داشت؟
سوار ماشین شدن بعد از عمل بینی بر خلاف مسافرتهای هوایی با چالشهای کمتری همراه هستند. اگر تصمیم دارید خودتان به عنوان راننده پشت فرمان بنشینید و سفر کوتاه یا طولانی مدت را آغاز کنید، باید اجازه دهید که حداقل 4 الی 7 روز ازعمل بینیتان بگذرد. سفرهای زمینی که شما به عنوان مسافر در آن حضور دارید ایمنتر هستند با این شرط که به آرامی و سرعت کم انجام شود تا پستی و بلندیهای جاده موجب تکانش شدید شما و آسیب به بینی و متعاقبا خونریزی نشود. رانندگی بعد از عمل بینی در صورتی مجاز خواهد بود که مسافت کم باشد و از نظر پزشکتان خطری شما را تهدید نکند.