بهترین درمان ریزش مو پس از زایمان در شیردهی

درمان ریزش مو بعد از زایمان و در دوران شیر دهی

بسیاری از تازه مادران با عارضه ریزش مو مواجه می‌شوند. این مسئله امری طبیعی و یکی از پیامدهای بارداری محسوب می‌گردد. ریزش مو ناشی از بارداری معمولاً به صورت موقتی بروز پیدا می‌کند. این ریزش از 3 ماهگی نوزاد آغاز شده و تا 6 الی 12 ماهگی نوزاد متوقف می‌شود. متخصصین بر این باورند که اگر ریزش مو بعد از زایمان و شیردهی تا 6 ماه پیدا کند، می‌بایست به پزشک مراجعه صورت گرفته و فرد مربوطه تحت درمان قرار گیرد.

میزان ریزش مو نیز در بانوان باردار متفاوت است. ریزش مو ناشی از بارداری می‌تواند موهای سر، ابرو و یا سایر نواحی بدن را درگیر کند. اگر می‌خواهید با علت ریزش مو ناشی از بارداری و راه‌های جلوگیری از آن آشنا شوید، با ما همراه باشید.

راهکارهای مناسب برای جلوگیری از ریزش مو بعد از زایمان

علت‌ ریزش مو بعد از زایمان چیست؟

تغییرات هورمونی و کاهش سطح استروژن، در دسته مهم‌ترین علل ریزش مو پس از زایمان قرار می‌گیرند. افزایش سطح استروژن و پروژسترون باعث می‌گردد که موها وارد فاز رشد شده و ریزش طبیعی موها کاهش یابد؛ اما پس از اتمام دوران بارداری، سطح این هورمون‌ها کاهش یافته و درنتیجه فرد با عارضه ریزش مو مواجه می‌گردد.

در حالت معمول، پس از گذشت 3 ماه موها وارد چرخه عادی شده و رویش مجدد موها قابل مشاهده خواهد بود. چنانچه ریزش موها به مدت بیشتری ادامه پیدا کند، می‌بایست به متخصصین پوست و مو مراجعه شود؛ زیرا این ریزش مو می‌تواند ناشی از موارد زیر باشد:

  1. بیماری‌های تیروئیدی
  2. بیماری‌های زمینه‌ای
  3. اضطراب و استرس
  4. فقر آهن

بهترین راهکارهای پیشگیری از ریزش مو بعد از زایمان

به عقیده متخصصین پوست و مو، ریزش روزانه 70 الی 100 تار مو، مسئله‌ای طبیعی است. اما ممکن است بانوان پس از اتمام بارداری با ریزش گسترده‌تری مواجه شوند. با انجام چند راهکار مراقبتی می‌توان این نوع از ریزش مو را کاهش داد. برخی از این راهکارها عبارتند از:

پیروی از رژیم غذایی مناسب

انواع میوه‌ها و سبزی‌ها را در رژیم غذایی خود قرار دهید. مصرف سبزیجات با برگ تیره، هویج، سیب‌زمینی، تخم‌مرغ و ماهی برای سلامت موها مفید خواهد بود. همچنین بهتر است از مصرف پروتئین‌ها و آهن نیز غافل نشوید. با استفاده از مکمل‌های ویتامینه تجویزی نیز می‌توانید به سلامت موهای خود کمک کنید.

استفاده از شامپو مناسب و نگهداری صحیح از موها

با به حداقل رساندن مصرف شامپوهای حاوی مواد شیمیایی می‌توانید سلامت موهای خود را تضمین کنید. برای انتخاب مناسب‌ترین شامپو، بهتر است با متخصصین پوست و مو مشورت نمایید. همچنین برای کاهش ریزش مو ناشی از بارداری، می‌بایست استفاده از سشوار و اتوی مو را به حداقل برسانید.

ریزش مو بعد از زایمان تا چه هنگامی ادامه دارد؟

همان‌طور که گفته شد، ریزش مو ناشی از بارداری، درنتیجه تغییرات هورمونی رخ می‌دهد. این عارضه معمولاً تا 6 ماهگی نوزاد ادامه پیدا کرده و رفته‌رفته متوقف می‌شود. موهای اکثر ‌مادران تا 12 ماه بعد از زایمان به حالت عادی بازمی‌گردند. اگر این ریزش تا 6 ماهگی نوزاد متوقف نگردد، می‌بایست به متخصصین پوست و مو مراجعه شده و اقدامات درمانی صورت گیرد. برای این مسئله برخی راهکارهای خانگی و پزشکی وجود داشته که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم داشت.

درمان ریزش مو بعد از زایمان در منزل

به طور کلی، نمی‌توان پس از بارداری مانع از ریزش موها شد؛ اما با کمک برخی از راهکارهای خانگی می‌توان این ریزش را کاهش داد. باید توجه داشت که پس از بارداری، مراقبت از نوزاد امری وقت‌گیر خواهد بود؛ لذا نخستین پیشنهاد متخصصین، کوتاه کردن موها است. با کوتاه کردن موهای خود می‌توانید مراقبت از آن‌ها را به مسئله‌ای آسان‌تر مبدل سازید. همچنین با استفاده از شامپوهای حجم دهنده مو نیز می‌توانید به موهای خود کمک کنید. سایر راهکارهای خانگی نیز به شرح زیر هستند:

  1. استفاده از نرم‌کننده‌های مناسب و شانه‌های دندانه پهن
  2. رژیم غذایی مناسب و مصرف مواد مغذی مفید
  3. استفاده از ویتامین‌ها و مکمل‌های ویژه دوران بارداری
  4. عدم بستن موها به حالت دم‌اسبی

علل و درمان ریزش مو پس از زایمان

درمان پزشکی ریزش مو بعد از زایمان

امروزه روش‌های مختلفی برای کنترل ریزش مو ناشی از بارداری در دسترس عموم قرار گرفته‌اند. هر یک از این روش‌ها از مزایای متفاوتی برخوردار بوده و بر اساس نیازهای فرد زیبا جو تجویز می‌شوند. در ادامه این مقاله کاربردی به بررسی مؤثرترین شیوه‌های پزشکی درمان ریزش مو ناشی از بارداری اشاره خواهیم داشت.

مزوتراپی

مزوتراپی مو یک تکنیک درمانی پزشکی است که برای تقویت و رویش مجدد موها کاربرد دارد. در طی این تکنیک درمانی، مواد مغذی و ویتامین‌های ضروری به پوست سر تزریق می‌شوند. تغذیه اصولی فولیکول‌ها نیز رویش مجدد موها را به ارمغان می‌آورد. برخی از فواید این راهکار درمانی عبارتند از:

  1. تقویت رشد مو
  2. کاهش چربی مو
  3. کاهش ریزش مو
  4. افزایش جریان خون به مو
  5. درمان شوره سر

پی ار پی

پی آر پی یکی از مؤثرترین روش‌های درمان ریزش مو ناشی از بارداری به شمار می‌آید. این راهکار درمانی از خون خود شخص زیبا جو استفاده می‌کند. پس از استخراج نمونه خون، آن را در تجهیزات مخصوصی قرار داده و سپس فرآیند جداسازی عناصر سازنده خون آغاز می‌گردد. در گام آخر نیز پلاکت‌های خونی تغلیظ‌‌ شده به ناحیه درمان تزریق می‌شوند.

لیزر

سازمان FDA ایالات متحده آمریکا، استفاده از شانه‌ها، کلاه‌ها و تجهیزات پزشکی لیزری را مورد تائید قرار داده است. این تجهیزات با تاباندن نور لیزر می‌توانند موجبات رویش موها را فراهم آورند. البته برای دریافت نتایج مؤثر و ایمن بهتر است به کلینیک‌های تخصصی پوست و مو مراجعه صورت گیرد.

چنانچه به دنبال نتایج بسیار مؤثر و دائمی باشید، پیوند مو بهترین گزینه درمانی شما خواهد بود. این روش درمانی، نواحی کم تراکم و خالی از مو را مورد درمان قرار می‌دهد. در پروسه پیوند مو، موهای موردنیاز از سایر نواحی سر استخراج شده و سپس به ناحیه طاسی متصل می‌شوند. این اقدام نیز به کمک تکنیک‌های کاشت مو مختلفی مانند، FUE ، کاشت مو SUT و FUT قابل انجام است.

قرص زینک برای ریزش مو بعد زایمان

یکی از مواد معدنی بسیار مهمی که کمبود آن می‌تواند موجبات ریزش مو را فراهم آورد، زینک است. باید توجه داشته باشید که در دوران بارداری و شیردهی میزان نیاز بدن به این ماده معدنی افزایش می‌یابد. به طور طبیعی بدن هر فرد روزانه به 8 میلی‌گرم از زینک نیازمند است؛ این در حالی است که بدن در دوران بارداری و شیردهی به 12 میلی‌گرم از این ماده نیازمند است. برای این منظور برخی قرص‌ها و مکمل‌های حاوی زینک به بازار عرضه شده‌اند که می‌توان تحت تجویز پزشک متخصص به مصرف آن‌ها پرداخت. برخی از محبوب‌ترین برندهای مکمل زینک عبارتند از:

  1. قرص زینک ویتال سان لایف
  2. کپسول زینک پلاس پابا
  3. قرص یونی زینک لیبرتی
  4. قرص زینک پلاس سوپرابیون
  5. کپسول زینک پلاس دانا

قرص تقویت مو برای دوران شیردهی

تشخیص مناسب‌ترین قرص برای ریزش مو در دوران شیردهی کار چندان آسانی نیست، چراکه، تازه مادران نمی‌توانند در دوران شیردهی هر نوع دارویی را مصرف کنند. به بیان کلی، تنها در صورت تشخیص متخصصین می‌توان از این داروها و مکمل‌ها استفاده کرد. داروها و مکمل‌های پلاتینوم، هیرویت و پرفکتیل در دسته محبوب‌ترین محصولات ضد ریزش مو قرار دارند. این محصولات می‌توانند اثرات مفیدی را برای جلوگیری از ریزش مو ارائه دهند؛ اما لازم است که هریک از این موارد توسط متخصصین تجویز شوند. سایر قرص‌هایی که تجویز آن‌ها رایج است عبارتند از:

  1. قرص اکوفان
  2. مکمل نورکرین
  3. قرص‌های مینرال

توصیه‌های مهم متخصصین پوست برای تازه مادران

بسیاری از افراد ریزش مو را پس از اتمام دوران بارداری و در هنگام دوران شیردهی تجربه می‌کنند. برای این منظور توصیه‌ها و نکته‌های مهمی وجود دارد که در ادامه ملاحظه خواهید نمود.

به رژیم غذایی خود توجه داشته باشید

در دوران شیردهی به رژیم غذایی خود توجه داشته باشید. اطمینان حاصل کنید که رژیم غذایی شما حاوی انواع ویتامین‌ها، املاح معدنی و پروتئین‌ها باشد. از مصرف میوه‌ها و سبزیجات تازه غافل نشده و مکمل‌های ویتامینه را به رژیم غذایی خود بیفزایید. همچنین بهتر است مصرف غذاهای فرآوری شده را به حداقل برسانید.

از اضطراب و استرس دوری کنید

در دوران بارداری و شیردهی تا جای ممکن از اضطراب و استرس دوری کرده و به میزان کافی استراحت کنید. دریافت مرخصی شغلی و انجام برخی فعالیت‌ها مانند یوگا و مدیتیشن می‌تواند به شما تا حد زیادی کمک نماید.

قبل از تبدیل شدن به یک تازه‌ مادر، کار را برای خود آسان کنید

فرزند آوری می‌تواند با چالش‌های مختلفی همراه شده و زمان زیادی از شما بگیرد؛ لذا تنظیم یک برنامه از پیش تعیین‌شده برای مراقبت از پوست و مو می‌تواند اقدام هوشمندانه‌ای تلقی گردد. به طور مثال، تهیه محصولات مراقبتی و کوتاه‌ کردن مو می‌تواند اقدام مفیدی باشد.

مراقبت صحیح از موها را فراگیری کنید

تا جای ممکن اطلاعات خود را افزایش دهید؛ چراکه پیشگیری بهترین راه درمان است. فراگیری مراقبت صحیح از موها می‌تواند مزایای بی‌شماری را برای شما داشته باشد. به طور مثال، فراگیری نحوه شانه زدن موها، نحوه شست‌و‌شو، نحوه بستن موها، ساخت ماسک‌های خانگی و چگونگی تقویت موها می‌تواند اقدام بسیار مناسبی باشد.

مراقب تورنیکت مو باشید

در هنگام شیردهی به نحوه قرارگیری نوزاد توجه داشته باشید. تورنیکت مو به شرایطی اشاره دارد که یک تار موی مادر ریخته و به دور انگشت پا یا سایر نواحی بدن نوزاد می‌پیچد. یک رشته مو مادر می‌تواند آن‌چنان محکم پیچیده شود که مانع از گردش خون در نوزاد شود. برای جلوگیری از این مسئله به موارد زیر توجه داشته باشید:

  1. به نحوه قرارگیری موها در هنگام شیردهی توجه داشته باشید.
  2. در صورت ریزش و انتقال مو به نوزاد، برای جداسازی اقدام کنید.
  3. انتهای شل مو را یافته و آن را به‌آرامی از نوزاد جدا کنید.

 سوالات رایج

آیا شیر دادن باعث ریزش مو می‌شود؟

در حقیقت شیردهی به نوزاد باعث ریزش مو مادر نمی‌شود. ریزش مویی که تازه مادران در هنگام شیردهی تجربه می‌کنند ناشی از تغییرات هورمونی دوران بارداری است. افت سطح استروژن و پروژسترون در دوران شیردهی باعث می‌شود موها وارد فاز استراحت شده و ریزش را تجربه کنند.

آیا شیر دادن باعث ریزش مو می‌شود؟

چه ویتامین‌هایی به ریزش مو پس از زایمان کمک می‌کنند؟

به طور کلی، متخصصین به تازه مادران پیشنهاد می‌کنند که از یک رژیم غذایی اصولی در دوران بارداری و شیردهی استفاده کنند

آیا ریزش مو پس از زایمان برای همه رخ می‌دهد؟

همان‌طور که گفته شد، اغلب خانم‌های باردار ریزش مو را تجربه می‌کنند. برخی این ریزش را در هنگام بارداری و برخی دیگر در دوران شیردهی تجربه می‌کنند. میزان این ریزش و گستردگی آن نیز در افراد مختلف متفاوت است. این ریزش مو معمولاً ناشی از تغییرات هورمونی بوده و می‌تواند سایر نقاط بدن را نیز درگیر کند. در صورتی که ریزش مو تا ماه ششم شیردهی ادامه پیدا کند، می‌بایست به متخصصین پوست و مو مراجعه کرده و اقدامات درمانی صورت گیرد.

امتیاز شما به این مطلب
نوشتهٔ پیشین
بهترین قرص زینک برای رشد مو (نحوه و زمان مصرف)
نوشتهٔ بعدی
ریزش سکه‌ ای ریش و سبیل | علائم و درمان آلوپسی ریش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

مطالب پربازدید