مراحل کاشت مو در افراد دیابتی

پیوند مو برای افراد دیابتی چگونه است؟

لازم به توضیح است که کاشت مو در افراد دیابتی شبیه به افراد سالم نیست. زیرا مشکلات و چالش‌های بسیاری وجود دارد که باید به آن‌ها توجه شود تا فرآیند پیوند مو قابل انجام باشد. اولین چالش مهم، کنترل سطح انسولین و قندخون در بدن فرد است. دومین چالش نیز پایین‌بودن سرعت بهبود زخم‌ها و طولانی‌تر بودن دوره نقاهت آن خواهد بود.

از سوی دیگر، دلایل ریزش مو در افراد دیابتی متفاوت است که این موضوع می‌تواند پیوند مو در آن‌ها را به چالش بکشد. با این وجود با حضور پزشک و در نظر داشتن نوع دیابت فرد که از نوع ۱ باشد یا نوع ۲، می‌توان از انواع جدیدترین روش کاشت مو استفاده کرد.

کاشت مو در افراد دیابتی

ارتباط دیابت و ریزش مو

ریزش مو در افراد درگیر دیابت نوع ۲ به دو صورت اتفاق می‌افتد. لازم به توضیح است که یک نوع ریزش مو در افراد مبتلا به دیابت، به‌ علت بد عمل‌کردن هورمون آندروژن رخ می‌دهد. به همین دلیل، این ریزش مو براساس مشکلات هورمونی بوجود می‌آید.

بهتر است در نظر داشته باشید که انواع هورمون‌های موجود در بدن، تحت کنترل سیستم اندوکرین قرار دارند. کاهش و افزایش سطح قندخون کنترل نشده در افراد دیابتی، منجر به اختلال در فرآیند هورمون‌های آندروژن خواهد شد که این عامل به طور مستقیم بر روی سلامت فولیکول‌های مو تاثیر خواهد گذاشت. به همین دلیل است که بیشتر افراد دیابتی به ریزش مو دچار شده و سلامت موهای آن‌ها به خطر می‌افتد.

ارتباط دیابت و ریزش مو

بهتر است بدانید که افرایش قندخون منجر می‌شود که رنگدانه هموگلوبین، گلیکوزیلات بشود. دیگر علت ریزش مو در افراد درگیر دیابت، مشکلات گردش خون است. رنگدانه هموگلوبین موجود در گلبول‌های قرمز که حاوی آهن است، وظیفه حمل اکسیژن خون را برعهده دارد. افرایش قندخون سبب می‌شود که رنگدانه هموگلوبین، گلیکوزیلات شود.

توصیه‌های مراقبتی قبل از کاشت مو در بیماران دیابتی

قبل از فرایند پیوند مو در بیماران دیابتی، لازم است که فرد زیباجو، به یک‌سری توصیه‌های مراقبتی بعد از کاشت مو عمل کند. تعدادی از این توصیه‌ها به شرح زیر است:

  1. مشورت با پزشک: قبل از اقدام به کاشت مو برای افراد دیابتی، زیباجو باید با پزشک خود درخصوص این فرایند مشورت کند. برای اینکه پزشک متخصص، شرایط شما را بررسی کرده و توصیه‌های خاصی را به شما ارائه دهد.
  2. کنترل قندخون: حفظ قندخون در محدوده طبیعی، پیش از فرایند پیوند مو، اهمیت بسیاری دارد. به همین دلیل، شما باید با پزشک خود برای مصرف دارو و مخصوصا متفورمین، مطلع کنید.
  3. مدیریت داروها: اگر شما داروهایی را مصرف می‌کنید، حتما باید با پزشک خود در مورد مدیریت داروها پیش از پیوند مو، صحبت کنید. امکان دارد که پزشک شما، تغییراتی را در دوزهای دارویی شما ایحاد کرده یا در صورت لزوم، مصرف یک‌سری از آن‌ها را قطع نماید.
  4. تغذیه مناسب: مصرف تغذیه سالم و مناسب پیش از ایمپلنت مو، اهمیت بسیاری دارد. مصرف مواد غذایی متنوع و سالم از قبیل سبزیجات، میوه‌ها، مغزها و غلات کامل به شما کمک می‌کند تا بدن خود را برای پیوند مو آماده کنید.
  5. استراحت کافی: پیش از کاشت مو، شما باید به بدن خود استراحت دهید. به همین دلیل، توصیه می‌شود که خواب کافی داشته باشید.

مهم نیست که با چه نوع دیابتی دست و پنجه نرم می کنید، نکات مهمی وجود دارد که باید بررسی کنیم تا بتوانیم تشخیص دهیم که آیا و تا چه اندازه برای کاشت مو مناسب هستید و شانس موفقیت شما چقدر است.

کاندید مناسب کاشت مو بیماران دیابتی

این روش ممکن است برای برخی از بیماران دیابتی به دلیل وجود برخی عوامل خطر مناسب نباشد. از این رو، مهم است که توسط یک جراح متخصص ارزیابی شود تا ارزیابی کند که آیا شما کاندید مناسبی برای کاشت مو هستید یا خیر. این ارزیابی اغلب کاملاً شخصی است، به این معنی که همین نتیجه ممکن است برای بیمار دیابتی دیگر صدق نکند.

شایان ذکر است که انتخاب کاندیدای مناسب کاشت مو بیماران دیابتی به عوامل زیر بستگی دارد:

  1. کنترل قندخون: لازم است که قندخون بیمار، تحت کنترل باشد. زیرا اگر قندخون بیمار، در محدوده نرمال نباشد، ممکن است که التیام زخم‌ها دیرتر صورت بگیرد.
  2. وضعیت سلامت عمومی: بیمار باید وضعیت عمومی سلامتی خوبی داشته باشد. زیرا در صورت داشتن مشکلات جدی در وضعیت سلامت بیمار، ممکن است که ریسک پیوند مو بیشتر باشد.
  3. زخم‌ها و عفونت‌ها: همان‌طور که می‌دانید، بیماران دیابتی به دلیل ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن، امکان خوب شدن عفونت و زخم‌های آن‌ها کمتر است. بنابراین باید بیش از پیش، بهداشت را رعایت کنند.
  4. تجویزات دارویی: تعدادی از داروها می‌توانند بر فرآیند پیوند مو، تاثیر بگذارند. به همین دلیل، لازم است که پزشک قبل از پیوند مو، تمامی داروهایی که بیمار مصرف می‌کند را بررسی کند و تأثیر آن‌ها بر روی فرآیند پیوند مو را ارزیابی نماید.

باتوجه به تمامی عوامل ذکر شده، تصمیم نهایی درخصوص کاندید مناسب کاشت مو بیماران دیابتی باید توسط پزشک متخصص پوست و موی شما صورت بگیرد.

کاندید مناسب کاشت مو بیماران دیابتی

کاشت مو در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۱

در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۱، بهبود زخم‌ها و کنترل گلوکز خون یکی از چالش‌های پیش‌روی پزشکان است. به همین دلیل، پزشک باید پیش از انجام پیوند مو، داروهای بیمار و رژیم غذایی بیمار را مرتبا کنترل کند. علاوه بر آن، در حین فرآیند ایمپلنت مو نیز باید سطح گلوکز خون به صورت مداوم چک شود. البته فرد بیمار نیز پس از پیوند مو، به مراقبت‌های ویژه و بخصوص اندازه‌گیری سطح گلوکز خون نیاز دارد.

کاشت مو برای بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲

بهتر است در نظر داشته باشید که در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲، اگر سطح گلوکز خون تحت کنترل باشد، مشکلی درهنگام فرآیند ایمپلنت مو بوجود نخواهد آمد. به همین دلیل، پیوند مو در این افراد، ایمن است. این عامل سبب می‌شود تا انواع روش‌ها در فرآیند کاشت مو برای بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ قابل استفاده باشد.

کاشت مو در اکثر بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 و برخی از بیماران دیابتی نوع 1 با موفقیت و ایمن قابل انجام می شود. اگر سن، وزن، مقادیر قند خون، داروها و سایر پارامترهای سلامتی آنها مناسب تشخیص داده شود، این روش می‌تواند برای بیماران دیابتی بی‌خطر باشد. موفقیت این روش بستگی به نوع دیابت شما و میزان کنترل قند خون شما دارد.

بهترین روش کاشت مو در بیماران دیابتی

لازم به توضیح است که پیوند مو در افراد درگیر دیابت نوع ۱، خطرات و چالش‌های بیشتری دارد. زیرا باید به وسیله انسولین کنترل شود. شایان ذکر است که تکنیک‌های میکروگرافت، FUE، FIT و SUT بهترین روش‌های کاشت مو در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ به شمار می‌آیند.

اما باید به این نکته توجه کنید که معمولا پیوند مو در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ توصیه نمی‌شود و بهتر است که از تکنیک‌های ترمیم مو مثل HRT استفاده شود.

البته پیوند مو به روش FUT برای بیماران دیابتی ممنوع است. زیرا ترمیم جای زخم در افراد دیابتی دیرتر از حالت معمول اتفاق می‌افتد. به همین دلیل، بعد از پیوند مو، امکان عفونت وجود دارد. حتی ممکن است که این عفونت به دیگر نقاط در جلو سر نیز سرایت کند. بنابراین، کاشت مو اف یو تی به هیچ عنوان نباید در افراد دیابتی انجام گیرد.

  • اس یو تی

امروزه از روش SUT به عنوان یکی از جدیدترین روش‌های پیوند مو استفاده می‌شود. برداشت و کاشت گرافت‌های مو در این روش، به کمک تجهیزات پیشرفته از قبیل دستگاه لیزر صورت می‌گیرد. روش اس یو تی، هیچ‌گونه زخم، درد، جراحت و خونریزی نداشته و این عامل سبب می‌شود تا بیماران دیابتی نیز بتوانند از این تکنیک کمک بگیرند.

  • اف یو تی

در این تکنیک، گرافت‌های مو به صورت یک الی چهار گرافت به همراه بافت پیوندی از بانک مو برداشت می‌شوند. سپس در ناحیه مورد نظر، پیوند زده خواهند شد. روش اف یو تی به هیچ نوع جراحی نیازی ندارد، به همین دلیل، برای کاشت مو در افراد دیابتی بسیار مناسب خواهد بود.

  • اف آی تی

گرافت‌های مو در این روش به شکل تک‌تک از قسمت بانک مو برداشت می‌شوند. سپس این گرافت‌ها در محلول بیولوژیک نگهداری شده و در نواحی کم‌پشت سر پیوند زده می‌شوند. لازم به ذکر است که این روش، بسیار کم‌تهاجمی بوده و سبب ایجاد زخم در نواحی پشت سر نخواهد شد‌.

  • اچ آر تی

این روش یکی از بهترین روش‌های جایگزین برای پیوند مو در افراد دیابتی به شمار می‌آید. در تکنیک اچ آر تی، به جای برداشت فولیکول‌های مو از قسمت بانک مو، از رشته‌های مصنوعی مو که از جنس فيبر یا الیاف زیستی نانو هستند، استفاده می‌شود. لازم به ذکر است که این رشته‌های فیبری از نظر اندازه، جنس و ضخامت، بسیار شبیه به موهای فرد زیباجو خواهند بود.

مزایا و معایب کاشت مو بیماران دیابتی

کاشت مو برای زنان و مردان روشی است که برای درمان ریزش موها مورد استفاده قرار می‌گیرد. شایان ذکر است که پیوند مو در افراد دیابتی، مزایای زیر را به همراه خواهد داشت:

  1. بهبود ظاهر و اعتماد به نفس: ریزش مو می‌تواند تأثیر زیادی در کاهش اعتماد به نفس و روحیه افراد داشته باشد. بنابراین پیوند مو در افراد دیابتی، نقش زیادی در بهبود ظاهر و افزایش اعتماد به نفس آن‌ها خواهد داشت.
  2. بازگشت به حالت طبیعی: پیوند مو در این افراد، سبب می‌شود تا آن‌ها به فرم طبیعی خود برگشته و از روش‌های موقتی مثل موهای مصنوعی یا پروتزهای مویی، بی‌نیاز باشند.
  3. عدم وابستگی به داروها: تعدادی از داروهایی که برای درمان ریزش مو در افراد دیابتی استفاده می‌شوند، ممکن است که با داروهای دیابت، تداخل داشته باشند. با کاشت مو، دیگر به مصرف مداوم برای رشد موها نیازی نیست.
  4. نتایج دائمی: یکی از مهم‌ترین مزایای کاشت مو، این است که نتایج آن دائمی است. به طوری که بعد از جراحی، موهای جدید به شکل طبیعی رشد کرده و نیاز به مراقبت و تداوم درمانی کمتری نسبت به تکنیک‌های موقتی خواهند داشت.

فردی که پیوند مو انجام داده و دارای بیماری دیابت است. باید به تمامی خطرهای ناشی از کاشت مو، آگاهی داشته باشد. معایبی مثل:

  1. ایجاد قندخون اسیدی در فرد زیباجو
  2. افزایش احتمالی و بیشتر از حد نرمال قندخون
  3. کاهش قابل توجه قندخون

روند نتایج کاشت مو در بیماران دیابتی

بهتر است توجه داشته باشید که نتایج کاشت مو در افراد دیابتی ممکن است که خیلی مورد پسند نباشد. به گونه‌ای که نتواند خواسته زیباجو را به بهترین شکل ممکن برآورده کند. زیرا در افراد درگیر دیابت، جای زخم‌ها کندتر بهبود می‌یابند و پروسه رشد موها نیز با سرعت پایین‌تری صورت می‌گیرد.

شناخته شده است که دیابت بر روند بهبودی پس از کاشت مو تأثیر می گذارد. اسکارهایی که معمولاً در یک فرد سالم بدون دیابت به سرعت بهبود می‌یابند، در بیماران دیابتی زمان نسبتاً طولانی‌تری به طول می‌انجامند، به خصوص اگر کنترل قند خون ضعیفی داشته باشند.

این خطر وجود دارد که اسکارها به راحتی در بیماران دیابتی عفونی شوند. اگر این اسکارها به درستی مدیریت نشوند، می توانند منجر به نکروز یا مرگ بافت شوند. این ممکن است به دلیل عدم گردش خون مناسب در قسمت های تحت درمان رخ دهد.

نتایج کاشت مو در بیماران دیابتی

دیگر راهکارهای درمانی برای درمان ریزش مو دیابتی

به طور معمول، پیوند مو در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ صورت نمی‌گیرد. امروزه این امکان وجود دارد که این زیباجویان از یک‌سری راهکارهای درمانی برای درمان ریزش موی خود استفاده کنند. البته باید بدانید که این درمان‌ها معمولا در طولانی مدت اثر می‌کنند. به همین دلیل، به صبر و حوصله نیاز خواهند داشت.‌ چند مورد از مهم‌ترین این روش‌های درمانی، به شرح زیر است:

  • تغییرات در سبک زندگی: انجام روزانه ورزش، به گردش خون نظم می‌بخشد.‌ همین عامل سبب می‌شود تا جریان خون در قسمت‌های مختلفی از جمله فولیکول‌های مو، اعضای تحتانی و فوقانی، افزایش یابد. علاوه بر آن، ورزش به بیمار کمک می‌کند تا کنترل بالاتری بر سطح خون خود داشته باشد. دیگر عامل مهم، تغییر در سبک زندگی و رژیم‌غذایی فرد دیابتی است. زیرا داشتن یک رژیم‌غذایی متعادل و سالم، نقش زیادی در مدیریت دیابت خواهد داشت.‌ یک رژیم غذایی متعادل باید سرشار از میوه‌ها، سبزیجات، فیبر و پروتئین‌های فاقد چربی برای کنترل میزان قندخون در محدوده نرمال باشد.
  • ماینوکسیدیل: این دارو، یکی از پرطرفدارترین داروها در حوزه درمان ریزش مو محسوب می‌شود که امکان فروش بدون نسخه پزشک را نیز دارد. ماینوکسیدیل امکان استفاده توسط خانم‌ها و آقایان را دارا می‌باشد. البته بهتر است که برای کسب نتایج دلخواه و کاهش‌ عوارض جانبی، تمامی دستورالعمل‌های روی جعبه را با دقت رعایت نمایید.
  • فیناستراید: این دارو یکی از محصولاتی است که مخصوص آقایان است. فیناستراید برای مصرف روزانه، به شکل خوراکی در دسترس عموم قرار دارد. گفتنی است که این دارو تا به حال برای خانم‌ها تجویز نشده است.
  • بیوتین: این محصول، یکی از ویتامین‌های گروه B است که به شکل طبیعی در اغلب غذاها وجود دارد. ویتامین بیوتین در بدن تعدادی از بیماران دیابتی به مقدار کمتری یافت می‌شود. این ماده به عنوان یکی از عوامل موثر در دیابت و ریزش مو محسوب می‌شود‌. طبق تحقیقات صورت گرفته در سال ۲۰۱۴، بیوتین می‌تواند در برخی افراد، سرعت ریزش موها را کم کند. این غذاها سرشار از بیوتین هستند: قلوه و جگر، تخم‌مرغ کامل، آجیل‌ها مانند گردو، بادام و بادام زمینی، ماهی سالمون، آووکادو، گل‌کلم، مخمرها
  • مزوتراپی مو: این روش‌ نیز به عنوان یکی از تکنیک‌های موثر برای درمان ریزش مو محسوب می‌شود. در این روش، دوزهای بسیار کمی از ویتامین‌های موثر، تنظیم‌کننده‌های هورمونی، مواد مغذی، گشادکننده‌های عروق، آمینواسیدها و غیره به داخل پوست سر تزریق می‌شوند. این اقدام، نقش بسیار موثری در درمان ریزش مو در افراد دیابتی خواهد داشت. به طوری که می‌تواند از طاسی و ریزش موی شدید در آن‌ها، پیشگیری کند.

سوالات متدوال

چگونه بیماران دیابتی می توانند رویش مجدد مو را تجربه کنند؟

امروزه این امکان برای بیماران دیابتی وحود دارد تا با انجام تکنیک‌های مختلف کاشت مو مثل اف یو ای، اف آی تی و کاشت مو اس یو تی، شاهد رویش مجدد موهای خود باشند. همچنین اگر شرایط امکان پیوند مو برای آن‌ها وجود ندارد، می‌توانند که از یک‌سری روش‌های درمانی دیگر برای رویش مجدد موهای خود کمک بگیرند که به تمامی آن موارد اشاره کردیم.

امتیاز شما به این مطلب
نوشتهٔ پیشین
کاشت مو برای بار دوم – تجربه کاشت مجدد
نوشتهٔ بعدی
کاشت مو روی اسکار، زخم و جای سوختگی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

مطالب پربازدید