پدیدهی ریزش مو مشکل شایعی است که در هر فردی و در هر سنی ممکن رخ دهد. این ریزشها اگر به موقع درمان نشود، طاسی را به دنبال دارد. اگرچه ریزش مو در سنین میانسالی بخشی از طبیعت انسان است، اما برخی بیماریها و عملکرد ناقص ارگانهای بدن میتواند این ریزش را تحریک کند. بیماریهایی نظیر آلوپسی و ریزش همه یا بخشی از موهای سر نتیجهی این اتفاقات خواهد بود. در این چنین مواردی یک پزشک متخصص با مطالعهی کافی در خصوص علت ریزش موهای شما، بهترین راه درمان را پیشنهاد میکند. اما در مواردی، ریزش موها به قدری است که کاشت مو تنها درمان موثر خواهد بود.
در روشهای معمول برای کاشت مو از موهای پشت و اطراف سر استفاده میشود. اما در شرایط متفاوتی برای کاشت مو از موی بدن نیز به عنوان بانک مو بهره برد. در این مطلب از مقالات کلینیک رز به بررسی جزئیات این روش میپردازیم.
تکنیک کاشت مو از موی بدن
در روشهای استاندارد کاشت مو، فولیکولها از بانک مو که همان ناحیه پشت سر بیمار است، برداشت میشوند. این ناحیه معمولا دارای تراکم بالایی است و به ندرت دچار ریزش میشود. در تکنیک کاشت مو از موی بدن، پزشک ابتدا ناحیهی مستعد برای برداشت فولیکول را انتخاب میکند. سپس ناحیهی اهدا کننده به صورت موضعی بیحس میشود. در ادامه با استفاده از ابزاری کوچک و ظریف که ضخامتی بین 0.75 تا 1 میلیمتر دارد، برشهای دایرهای در اطراف گرافتهای مو زده میشود؛ سپس با دقت زیادی فولیکولها استخراج میشوند.
در این مرحله فولیکولها را درون محلول نگهدارنده قرار میدهند تا در فرصت مناسب کاشت شوند. ناحیه اهدا کننده در بدن میتواند نقاطی مانند پا، بازو، زیر بغل، قفسه سینه، ریش، سبیل و پشت بدن باشند. در حال حاضر با استفاده از تکنیک fue موی بدن داوطلبان استخراج میشود؛ در نتیجه جراحت و خونریزی در حد بسیار کم مشاهده میشود.
مطالب بیشتر: کاشت مو به روش SUT
زیباجویان باید به این نکته توجه داشته باشند؛ زمانی از تکنیک کاشت مو از موی بدن استفاده میشود که شباهت ساختاری بین موی بدن و سر وجود داشته باشد و تراکم فولیکولهای مو در بدن به ازای هر سانتی متر مربع بالای 40 عدد باشد.
موارد استفاده از روش کاشت مو با موهای بدن
کاشت مو با استفاده از موهای بدن روشی است که معمولا پزشکان به عنوان نخستین راهکار کاشت مو آن را انتخاب نمیکنند. در واقع افرادی که کاندید مناسبی برای کاشت مو به روشهای معمول نباشند، به گزینههای بعدی میاندیشند. بدین ترتیب کاشت مو از موی بدن در موارد زیر امکان پذیر است:
- درصورتی که موها در ناحیه اهدا کنندهی سر بسیار نازک و ضعیف است.
- برای افزایش تراکم موها پس از کاشت مو به روشهای استاندارد در نواحی ریش ، سبیل، ابرو و پوست سر
- برای اصلاح جای زخم در پوست سر پس از عمل کاشت به روش FUT
- در صورت استفاده از بانک موی سر در گذشته، از موی بدن به عنوان بانک برای کاشت مجدد استفاده میشود.
- برای پرپشت کردن مو به صورت کلی و پر کردن نواحی خالی در وسط سر از این روش استفاده میشود.
- در صورتی که فرد در شاخص بدنه اهدا کننده نمرهای بالاتر از 4 بگیرد.
نکته: پزشکان برای تعیین اینکه آیا موی بدن فرد میتواند برای پیوند به سر مناسب باشد یا خیر؟ شاخصی به نام شاخص بدنه اهدا کننده یا TDI را در نظر میگیرند؛ پارامترهایی مانند تراکم فولیکول مو و طول موی بدن در این شاخص مد نظر قرار میگیرند. نمره شاخص تعیین کننده مناسب بودن موی بدن برای پیوند است.
مطالب بیشتر: کاشت مو به روش ترکیبی
کاشت مو از موی بدن یا کاشت مو به روش BHT | ||
مزایا | عوارض | فرآیند |
1-عدم نیاز به بیهوشی 2- انجام روش با استفاده از روش FUE 3- تغییر ساختار موی بدن بعد از کاشت در قسمت سر 4-داشتن نتایج طبیعی 5- امکان پرپشت شدن مو با این روش 6-عدم ایجاد اسکار در پوست سر 7-نامحدود بودن ناحیه اهدا کننده مو
| 1-ایجاد زخمهای کوچک متعدد در پوست 2- نیاز به مراقبت بیشتر از زخمها 3- نیاز به جلوگیری از تعریق بدن 4-بازدهی پایین روش نسبت به سایر روشها 5- نیاز چندین برابری به برداشت گرافت در روش کاشت مو از موی بدن 6-عدم امکان انجام کاشت مو از موی بدن برای ناحیه جلوی سر 7-ممکن است موی بدن برخی از افراد مناسب کاشت در سر نباشد.
| 1-تعیین محل بانک مو با توجه به پارامترهای مختلف 2- تعیین شاخص بدنه اهدا کننده با توجه به تراکم مو، طول مو و… 3- برداشت گرافتها از بدن به روشFUE 4- نگهداری گرافتها در محلول برای آماده سازی و رطوبت رسانی 5- کاشت گرافتها در سر
|
تفاوت ساختاری بین موهای سر و موهای بدن
افرادی که کاندید کاشت مو از موی بدن هستند، لازم است با تفاوتهای بین موی سر و موهای بدن آشنا شوند. واضحترین این تفاوتها در ضخامت و گاها رنگ موها است. در واقع موهای بدن کیفیت پایینتری نسبت به موهای سر دارند. همچنین ساختار موهای سر منسجمتر است که سبب میشود نگرانیهایی از بابت کاشت مو از موی بدن وجود داشته باشد.این موارد سبب شده است که میزان موفقیت کاشت مو از موهای بدن کمتر از روشهای استاندارد پیوند مو باشد .تعداد فولیکولهای مو در هر گرافت موی سر دو تا سه برابر بیشتر از تعداد فولیکولها در هر گرافت موی بدن است. به همین سبب به تعداد گرافت بیشتری در هنگام کاشت مو از موی بدن نیاز است.
موهای سر و بدن در چرخه رشد نیز با یکدیگر متفاوت هستند؛ همین عامل موجب می شود که گاهی اوقات بازدهی کاشت مو به روش BHT کاهش پیدا کند. موهای بدن نسبت به موهای سر نازک تر و کوتاه تر هستند و حالتی فر و مجعد دارند. طبق بررسیهای انجام شده، بعد از پیوند موی بدن به سر موها تغییر شکل پیدا میکنند و حالتی صافتر به خود میگیرند و با ساختار موی سر هماهنگ میشوند.
مطالب بیشتر: کاشت مو به روش FIT
مزایای استفاده از موی بدن برای کاشت مو
از فوایدی که در روش کاشت مو از موی بدن قابل توجه است، تراکم بالای کاشت است. در واقع با توجه به نامحدود بودن منابع بانک مو، محدودیتی از نظر فولیکولهای در دسترس وجود ندارد. به عنوان مثال اگر هزار فولیکول برای کاشت برآورد شده باشد، میتوان دوهزار فولیکول استخراج کرد و از بین آنها بهترین نمونهها را پیوند زد. مزیت دیگری که برای این روش عنوان میشود، تکرار دفعات کاشت مو است. در شرایطی که بخشی از فولیکولهای کاشت شده عملکرد مناسبی نداشته باشند، میتوان فرآیند کاشت مو را مجدداً تکرار کرد. از طرفی با توجه به اینکه ناحیهی بانک مو نواحی دیگری از بدن است، جراحت کمتری در پوست سر ایجاد میشود. جراحتهای ناحیهی اهدا کننده نیز طبیعتا چندان در معرض دید نیست و به مرور ترمیم میشود.
عدم ایجاد جراحت در سر از دیگر مزیتهای این روش است. از آنجا که در کاشت مو به روش BHT فولیکولهای مو به روش FUE برداشت میشوند؛ خونریزی و جراحت در حداقل میزان ممکن است. کاشت مو از موی بدن بدون بیهوشی و با بیحسی موضعی انجام میشود.
مطالب بیشتر: کاشت مو به روش FUT
عوارض جانبی کاشت مو از موهای بدن
یکی از عوارض طبیعی که در این روش کاشت مو ایجاد میشود، جراحاتی است که در ناحیهی اهدا کننده دیده میشود؛ این زخمها در فاصلهی دو هفتهای پس از کاشت کاملا بهبود مییابند. با توجه به اینکه ناحیهی اهدا کننده یکی از مناطق قفسهی سینه، پشت پاها و ناحیهی بیکینی است، باید مراقبتهای بیشتری تا زمان درمان زخمها داشته باشید. لباسهای نخی بپوشید و تا حد ممکن از تعریق بدن پیشگیری کنید. یکی از عوارض احتمالی پس از این عمل بروز عفونت در ناحیهی جراحتها است که با رعایت اصول مراقبتی رخ نخواهد داد.
این روش نسبت به سایر روشهای پیوند مو، بازدهی کمی دارد و بازدهی آن بین 70 تا 80 درصد است. با این حال در برخی از موارد راهی به جز انتخاب این روش وجود ندارد. تعداد زیادی از فولیکولهای کاشته شده در این روش، به مرحله رشد و ریشه دار شدن نمیرسند به همین سبب حدود 4 تا 5 برابر سایر روشهای پیوند مو، گرافت استخراج و کاشته میشود. تعداد زخمهای بیشتر در محل کاشت مو، به دلیل کاشت بیشتر فولیکول از دیگر معایب این روش است.
متقاضی مناسب کاشت مو با استفاده از موی بدن
کاشت مو از موهای بدن (BHT) یا پیوند موی بدن به سر، یک روش پیشرفته برای افرادی است که توسط اکثر کلینیک ها به عنوان “کاندیداهای نامناسب” برای کاشت مو کنار گذاشته شدهاند. BHT یک روش جدید است که از متد FUE پیروی میکند و نیاز به پیوند واحدهای فولیکولی (گروههایی متشکل از یک تا چهار مو) در یک زمان دارد. موی مورد نیاز برای این نوع کاشت را میتوان از مناطق اهدا کنندهای مانند ریش، قفسه سینه، شانهها، شکم، بازوها و پاها برداشت. کاشت موی بدن (BHT) بیشتر برای آن دسته از مردانی انجام میشود که موی کافی در منطقه سر خود ندارند. این متد برای پوشاندن طاسیهای شدید و بزرگ نیز پشتیبانی میکند. به طور کلی افراد زیر میتوانند جزو متقاضیان مناسب برای این روش باشند:
- کسانی که بافت، رنگ و ضخامت موی بدنشان با موی سرشان همخوانی دارد
- آقایانی که به دنبال پوشش کامل سرشان در یک جلسه هستند
- افرادی که موهای کم و ضعیفی در سر دارند
- افرادی که قبلاً کاشت موی ناموفق داشتهاند و دیگر مویی برای اهدا در سر خود ندارند
- افراد مبتلا به نازک شدن رتروگرید (retrograde) موی سر
- افرادی که قبلا پیوند مو انجام دادهاند و دوباره مایل به ترمیم آن هستند
- کسانی که به دنبال رشد موهای ضخیمتر با حجم بیشتر هستند
محدودیتهای کاشت مو با موی بدن
استفاده از موی بدن برای کاشت مو به برخی افراد توصیه نمیشود:
- کسانی که موی کافی روی بدن خود ندارند
- افرادی که موهای بدنشان نامقاوم و نازک است
- افرادی که موهای بدنشان را با استفاده از لیزر موهای زائد از بین بردهاند
- کسانی که مشکلات انعقاد خون دارند
- افرادی که دچار التهابهای فعال هستند
نتایج نهایی حاصل از کاشت مو با موی بدن
ایمپلنت با برداشت مو از بدن برای سر توسط بسیاری از جراحان پرخطر تلقی میشود اما فواید و مزایای زیادی دارد. این روش اشکالاتی را پذیرفته است، اما متخصصان برجسته BHT بر این باورند که مزایای آن بیشتر از معایبش است. نتایج نهایی کاشت مو از موهای بدن به شرط انتخاب مرکز معتبر و پزشک حاذق عبارت هستند از:
- وقتی موهای بدن به پوست سر پیوند میشوند، نسبت به زمانی که موهای سر استفاده شوند، بلندتر و ضخیمتر خواهند شد
- از جمله نتایج محبوب این روش این است که هیچ جای زخم قابل مشاهدهای در ناحیه اهدا کننده روی سر باقی نمیماند و مردم متوجه کاشت موی فرد نخواهند شد
- نتایج حاصل از این روش بسیار پرتراکم، طبیعی و دائمی خواهند بود
نرخ موفقیت کاشت مو از بدن در کلینیک تخصصی پوست و موی رز بسیار بالا است و این مرکز توانسته است رضایت حداکثری زیباجویان خود را کسب کند. شما عزیزان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با مشاورین ما در تماس باشید.
آزمایشات لازم برای کاشت مو با موی بدن
چند آزمایش وجود دارد که لازم است قبل از پیوند موی بدن به سر انجام شوند که عبارت هستند از:
- آزمایش شمارش کامل سلولهای خونی که به نام CBC شناخته میشود
- بررسی میزان و زمان لخته شدن خون فرد متقاضی
- بررسی وجود التهاب در بدن
- بررسی وجود عفونتهای فعال در بدن (اعم از عفونتهای باکتریایی، ویروسی و …)
نحوه برداشت مو از بدن برای کاشت مو چگونه است ؟
این تکنیک کاشت مو، فرصتهای جدیدی را برای بسیاری از افرادی که ناحیه اهداکننده آنها طی اتفاقات مختلف (مانند استفاده از تکنیکهای قدیمی بهویژه پانچ سه بعدی، تروماها همچون حوادث و سوختگی) به آسیب دیده است، ایجاد میکند. همانند FUE، پیوند مو از بدن به سر به 5 مرحله تقسیم میشود؛ البته تفاوت این دو روش در منطقه اهدا کننده است و پروتکلهای بیحسی و آماده سازی نواحی کاشت مو متفاوت نیست. این مراحل عبارت هستند از:
- انتخاب یک یا چند ناحیه روی بدن برای استخراج واحدهای فولیکولی
- ضد عفونی کردن ناحیه استخراج و بیحس کردن آن
- کشیدن خط رویش مو روی سر با ماژیک توسط پزشک و دستیاران وی با توجه به سلیقه زیباجو
- بیحس کردن ناحیه دریافت کننده مو
- آغاز استخراج فولیکول مو با استفاده از ابزارهای دستی و یا اتوماتیک
- کاشت فولیکولها در جهت خواب مو با زاویه مناسب
- ضد عفونی و بانداژ کردن ناحیه اهدا کننده و دریافت کننده تار مو
موی کدام نواحی بدن برای کاشت مو مناسب است؟
به طور کلی نواحی مانند قفسه سینه، شکم و اطراف ناف، شانهها، ریش و یا هر قسمتی از بدن که موهای مقاوم و مشابه با موی سر فرد داشته باشد میتواند برای کاشت بر روی سر فرد مورد استفاده قرار بگیرد. این انتخاب علاوه بر موارد ذکر شده به ترجیحات متقاضی و صلاحدید پزشک نیز بستگی خواهد داشت. برای اطلاعات بیشتر و تصمیم گیری نهایی در این رابطه، میتوانید یک نوبت حضوری با آقای دکتر رضا روحانی پزشک ارزشمند کلینیک پوست و موی رز رزرو نمایید.
کاشت مو با موهای بدن در کلینیک زیبایی رز
فرآیندهای کاشت و ترمیم مو از جمله خدماتی است که در کلینیک پوست و مو رز انجام میشود. لذا در صورت نیاز به هریک از خدمات زیبایی و ترمیم پوست و موهای خود میتوانید از خدمات این مرکز بهره مند شوید. کاشت مو در این مرکز با تکیه بر دانش، تجربه و تواناییهای متخصصان حاضر در کلینیک و بهره مندی از تجهیزات نوین اجرا میشود. کلیهی مراجعه کنندگانی که در این مرکز پذیرش میشوند، میتوانند از خدمات مشاورهی رایگان نیز بهرهمند شوند.کلینیک رز با دانش روز جهان به پیش میرود و سعی دارد تا با روشهای نوین پزشکی بدون ایجاد عارضه و با بازدهی بالا زیبایی را به مراجعان خود هدیه دهد.
مطالب بیشتر: بهترین کلینیک کاشت مو در تهران