درمان شوره سر بعد از کاشت مو | دلایل و انواع

درمان شوره موی سر کاشته شده

یکی از مشکلات شایعی که اکثر افراد (حتی افراد دچار کم‌پشتی یا طاسی موضعی مو) با آن درگیر هستند شوره قبل از کاشت مو است. شوره سر یاDandruff  در واقع یک عارضه پوستی ناشی از سلول‌های اسکالپ سر می‌باشد؛ پوست سر در خارجی‌ترین لایه خود مدام در حال بازسازی است و سلول‌های آن در تماس به محیط اطراف از بین رفته و سلول‌های جدید جایگزین می‌شوند.

متاسفانه این دانه های سفید رنگ بعد از کاشت مو نیز می‌توانند ایجاد شوند؛ مسلما هیچ کس وجود این پوسته‌ها یا دانه‌های سفید را لابه‌لای موهای خود دوست ندارد؛ شوره‌ها ظاهر مو را بسیار نامطلوب نشان داده و میزان آراستگی فرد را به شدت کاهش می‌دهند.

شوره زدن بعد از کاشت مو

در مواردی که شخص دچار شوره شدید است می‌تواند این دانه‌ها را حتی بر روی لباس خود نیز مشاهده کند؛ این حالت برای هرکسی بسیار آزاردهنده است و حتی می‌تواند باعث مشکل عصبی و افسردگی شود.

یکی از نگرانی‌های اکثر افرادی که دچار کم‌پشتی یا طاسی هستند شوره بعد از کاشت مو است؛ این نگرانی کاملا طبیعی بوده چراکه زندگی با این عارضه موی سر کلافه‌کننده است؛ به همین دلیل تصمیم گرفته‌‌ایم در ادامه این مقاله از کلینیک رز مفصلا انواع، دلایل ایجاد شوره قبل و بعد از کاشت مو و راهکارهای درمانی سریع بپردازیم.

انواع شوره سر

انواع شوره سر

اکثر ما بدون شناخت کافی هر دانه سفید رنگی را لابه‌لای موهای خود شوره سر می‌نامیم؛ این در حالی است که شوره‌ها دلایل و انواع مختلفی دارند که شامل موارد زیر هستند.

  1. شوره پوست خشک: یکی از شایع‌ترین انواع آن، شوره ناشی از خشکی و رطوبت پایین پوست سر است که حاصل از بین رفتن و ریخته شدن لایه خارجی پوست می‌باشد.
  2. شوره پوست چرب: شوره چرب نتیجه انباشه شدن سلول‌های پوست سر در اثر چربی بیش‌از‌حد است که باعث تولید دانه‌های سفید رنگ با سایز و درجه چربی متفاوت می‌شود.
  3. شوره قارچی: شوره قارچی ناشی از فعالیت قارچ Malassezia است؛ این قارچ بطور طبیعی در پوست انسان وجود دارد و یکی از عوارض فعالیت این قارچ ایجاد دانه های سفید رنگ روی سر می‌باشد.
  4. شوره پسوریازیس: این شوره در اثر پسوریازیس که نوعی بیماری پوستی خودایمنی است ایجاد شده و باعث ایجاد شوره‌های ریز و براق در پوست می‌شود.
  5. شوره درماتیت سبورئیک: نوع شدیدی است که در پوست‌های چرب ظاهر می شود که علاوه بر ایجاد شوره باعث لکه پوستی و خارش نیز می‌شود.

باید گفت که تحمل این عارضه سر در حالت عادی بسیار سخت است؛ این سختی برای فردی که در کلینیک رز کاشت مو انجام داده و در انتظار رشد مجدد موهای از دست رفته خود هستند دوچندان است.

به همین دلیل افرادی که کاشت مو انجام داده با مشاهده شوره لابه‌لای موهای خود دچار استرس و فشار عصبی می‌شوند؛ این نگرانی کاملا طبیعی است چراکه این افراد نمی‌خواهند به دلیل شوره سر، نتیجه دلخواه را از کاشت مو نگیرند.

دلیل شوره سر بعد از کاشت مو

علت شوره سر بعد از کاشت مو

پذیرش این عارضه سر برای افرادی که در حالت عادی دچار شوره قبل از کاشت مو بوده‌اند راحت‌تر است؛ اما افرادی که پیش از کاشت هیچ نوع شوره‌ای نداشته، با مشاهده شوره بعد از کاشت مو به شدت نگران می‌شوند.

در ابتدای امر باید گفت که شوره زدن سر پس از کاشت مو یک مسئله بسیار رایج است و بسیاری از افراد با آن مواجه می‌شوند؛ این اتفاق علت‌های مختلفی دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

  1. خشکی و کم‌آبی پوست سر
  2. عدم شست‌وشوی صحیح و به موقع
  3. چربی بیش‌ازحد پوست و مو
  4. التهاب پوستی ناشی از کاشت مو
  5. بهبود جراحت‌های بسیار ریز ناشی از کاشت مو (بهبود زخم‌های کوچک محل برداشت و کاشت ممکن است باعث جدا شدن پوست‌های مرده شود)
  6. بیماری‌ و التهاب‌های پوستی ازجمله پسوریازیس و اگزما
  7. درماتیت سبوره و درماتیت تماسی
  8. عدم مراقبت از پوست سر بعد از کاشت مو
  9. عوامل ژنتیکی
  10. اضطراب و استرس
  11. شرایط محیطی نامناسب و…

درمان پزشکی شوره سر بعد از کاشت مو

پس از ریشه‌یابی علت شوره، پزشک باتوجه به حفظ سلامت موهای کاشت شده، یک سری دارو و مراقبت درمانی را تجویز می‌کند که به کمک آن‌ها بتوانید به شکل اصولی و در طول زمان شوره سر خود را درمان کنید. در این راستا احتمالا پزشک موارد زیر را برای شما درنظر خواهد گرفت.

  1. مصرف داروهایی کنترل کننده بیماری‌ها و التهابات پوستی
  2. مصرف پمادها، لوسیون‌ها، روغن‌ها و بطور کل داروهای موضعی مخصوص
  3. استفاده از شامپو مخصوص
  4. نکات مراقبتی بعد از کاشت مو مانند نحوه استحمام، نحوه خشک کردن موها، مصرف حالت‌دهنده‌های مو و مواد شیمیایی، قرارگیری در شرایط محیطی خاص و شرایط جسمی شما
  5. تغذیه مناسب، الگوی زندگی سالم و…

معرفی شامپو مناسب برای شوره سر

معرفی شامپو مناسب برای شوره سر

اولین راهکاری که برای درمان شوره سر به ذهن اکثر ما می‌رسد تعویض و خرید شامپوهای ضدشوره است؛ مسلما یکی از اقداماتی که در راستای درمان شوره باید انجام دهیم استفاده از شامپوی ضدشوره است.

اما انتخاب شامپوی مناسب سر به سادگی آنچه فکر می‌کنید نیست. شامپوها مواد بهداشتی با ترکیبات متنوع و کیفیت ساخت مختلف هستند؛ از این ‌رو هر شامپو ضد‌شوره‌ای نمی‌تواند در روند درمان شوره سر به شما کمک کند؛ چه بسا یک انتخاب اشتباه باعث تحریک بیشتر پوست سر و یا  ایجاد یک مشکل جدید در ارتباط با سلامت پوست و موی شما شود.

حساسیت انتخاب شامپو ضدشوره مناسب برای افرادی که دچار شوره بعد از کاشت مو شده‌اند به مراتب بیشتر است؛ این افراد در کنار درمان شوره سر باید یه حفظ سلامت گرافت‌های کاشت شده نیز توجه داشته باشند؛ چراکه موهای پیوندی در مراحل ابتدایی رشد، بسیار حساس هستند و نیاز به مراقبت دارند.

باید در نظر داشته باشید که در بسیاری از موارد مصرف شامپو ضدشوره آن هم به شکل کوتاه مدت نمی‌تواند درمان اثرگذاری برای رفع شوره سر باشد؛ در کنار استفاده از شامپو مناسب شما باید دیگر مراقبت‌های مخصوص پوست مستعد شوره را به شکل روتین رعایت کنید.

ازجمله شامپوهای مناسب برای درمان شوره سر می‌توان به شامپو ضدشوره سریتا، ضد شوره اسکالپیا، ضد شوره بیتروی، ضدشوره فولیکا و… اشاره کرد؛ انتخاب مدل‌های خاص این شامپوها باید باتوجه به ویژگی موی شما و نوع شوره سر باشد.

درمان شوره سر در خانه

درمان شوره سر در خانه امکان پذیر است ؟

بسیاری از ما عادت داریم که برای درمان عارضه‌های پوست و مو به شکل خودسرانه اقدام کرده و سعی داریم که مشکل را در خانه برطرف کنیم؛ شوره سر یکی از مواردی است که بیشتر افراد آن را جدی نگرفته و تلاش می‌کنند که با خوددرمانی آن را برطرف کنند.

آزمون‌ و خطای روش‌هایی که اطرافیان بر حسب تجربه شخصی خود پیشنهاد می‌دهند، استفاده خودسرانه از داروهای شیمیایی، کمک گرفتن از طب سنتی و… ممکن است پوست شما را بیش‌ از پیش تحریک کند.

در بسیاری از موارد درمان خانگی شوره سر نتنها نتیجه مثبتی در پیش ندارد بلکه پوست شما را حساس و مستعد کرده و میزان شوره سر را تشدید می‌کند؛ چراکه شما به درسی علت شوره سر خود را ریشه‌یابی نکرده‌اید.

بنابراین نباید شوره سر را یک عارضه بی‌اهمیت تلقی کرده و پوست و موی خود را در معرض درمان‌های خودسرانه قرار دهید؛ اگر شما کاشت مو انجام داده و دچار شوره بعد از کاشت مو شده‌اید این مسئله بسیار جدی‌تر است.

هر درمان خانگی خودسرانه‌ای برای برطرف کردن دانه‌های سفید‌ رنگ بعد از کاشت مو می‌تواند سلامت فولیکول‌های تازه کاشت شده را تهدید کند و باعث شود که کاشت موی شما نتیجه مورد انتظار را نداشته باشد.

بنابراین اگر می‌خواهید از کاشت مو نتیجه مطلوبی بگیرید در صورت دچار شدن به شوره سر، حتما با پزشک معالج خود مشورت کرده و از پروسه درمانی که برای شما تجویز می‌کند پیروی کنید؛ در این صورت در کنار حفظ سلامت گرافت‌های کاشت‌ شده، شوره سر خود را به مرور درمان خواهید کرد.

شما می‌توانید برای درمان شوره سر خود به شکل قطعی و حرفه‌ای، به جای درمان‌های خودسرانه و بی‌نتیجه از خدمات و مشاوره کلینیک تخصصی رز کمک بگیرید و در مدت کوتاهی شوره سر خود را به روش اصولی و امن متوقف کنید.

سوالات متدوال

آیا شوره قبل از کاشت مو، روی نتایج تاثیر منفی خواهد داشت؟

شوره سر نشانه یک مشکل پوستی جزئی یا جدی است؛ در صورتی که علت شوره، بیماری‌ها و مشکلات پوستی جدی باشد می‌تواند رشد پیوندها را با مشکل رو‌به‌رو کند بنابراین پزشک پیش از کاشت ابتدا شوره سر شما ریشه‌یابی و درمان می‌کند.

امتیاز شما به این مطلب
نوشتهٔ پیشین
12 دلیل برتری کاشت ابرو نسبت به تاتو ابرو
نوشتهٔ بعدی
افراد مشهوری که کاشت مو انجام دادند (سلبریتی ایرانی و خارجی)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

مطالب پربازدید