عمل زیبایی بینی یک گزینه وسوسه کننده برای آن دست از افرادی میباشد که قصد دارند با یک حرکت تغییر زیادی در صورت خود ایجاد نمایند. در حال حاضر جراحی بینی توسط متخصصین مختلفی اعم از گوش و حلق و بینی، جراح پلاستیک، متخصصین جراح عمومی و … در ایران انجام میگیرد و همین تعدد شمار پزشکان باعث میشود که زیباجویان صدها گزینه برای انتخاب بهترین پزشک عمل بینی را داشته باشند. عمل بینی طبیعی یا فانتزی و نیمه فانتزی همگی نیازمند هنر، خلاقیت و تجربه یک پزشک جراح هستند و اگر پزشک این مرحله را با موفقیت پشت سر بگذارد نیازی به جراحی مجدد برای ترمیم فرم و ایرادات بینی نخواهد بود.
همچنین سن مناسب زیباجو، داشتن انتظارات واقع بینانه از نتیجه جراحی و مراقبت منظم و اصولی از بینی در دوره نقاهت در داشتن نتیجه دائمی و رضایت بخش تاثیر بسزایی دارد. کلینیک زیبایی رز در این مقاله قصد دارد در مورد جنبههای مختلف جراحی زیبایی بینی در تهران اطلاعات کامل و جامعی را در اختیار شما عزیزان قرار دهد؛ لطفا تا پایان مقاله ما را همراهی نمایید.
مراحل عمل طبیعی بینی چیست؟
عمل بینی هایپر نچرال به طور کلی شامل مراحل زیر است:
انجام بیهوشی عمومی
به منظور طی آسانتر مراحل طبیعی ترین عمل بینی، زیباجو باید تحت بیهوشی کامل و عمومی قرار بگیرد. بنابراین پزشک متخصص بیهوشی با تزریق داروهای بیهوشی و یا ستفاده از ماسکهای هوایی حاوی مواد بیهوشی اقدام به خواباندن بدون درد فرد میکند. طول این بیهوشی حدود 2 الی 4 ساعت (بسته به پیچیدگی عمل) خواهد بود.
برش اطراف بینی
رینوپلاستی یا با استفاده از روش عمل بینی بسته (که در آن برشها در داخل بینی انجام میشوند) یا روش جراحی بینی باز (که در آن برشی در سراسر کلوملا یا نوار باریکی که سوراخهای بینی را جدا میکند) انجام میشود. از طریق این برشها پوستی که بینی را میپوشاند به آرامی بالا میرود و امکان دسترسی به ساختار بینی و تغییر در استخوانها و غضروفهای بینی را میدهد.
تغییر شکل ساختار بینی
بینی بیش از حد بزرگ که “بینی گوشتی” نامیده میشود، با برداشتن استخوان یا غضروف کوچک میگردد. گاهی اوقات جراحی بینی باز ممکن است نیاز به اضافه کردن و یا پیوند غضروف داشته باشد به همین دلیل معمولاً از غضروف تیغه بینی (پارتیشن وسط بینی خود فرد) برای این منظور استفاده میشود، گاهی اوقات میتوان از غضروف گوش یا به ندرت بخشی از غضروف دنده را استفاده نمود.
اصلاح انحراف سپتوم یا همان تیغه بینی
اگر سپتوم انحراف داشته باشد، میتوان طی عمل بینی نچرال استتیک آن را صاف کرد و برآمدگیهای داخل بینی را کاهش داد تا تنفس بهبود یابد.
بستن و بخیه زدن برشها
هنگامی که ساختار زیرین بینی به شکل دلخواه تراشیده شد و تغییر حالت یافت، پوست و بافت بینی مجدداً پایین کشیده میشود و برشها توسط بخیههای جذبی و غیر جذبی بسته میشوند. به طور معمول بخیههای داخل بینی جذبی و بخیههای بالای لب و دور بینی غیر جذبی هستند و باید 10 روز بعد از عمل در مطب پزشک کشیده شوند.
فواید عمل بینی هایپر نچرال برای افراد چیست؟
هرکسی هدف و انگیزه خاص خود را برای انجام جراحی بینی دارد؛ به عنوان مثال برخی افراد قصد عمل زیبایی دارند، برخی هدفشان ترمیم بینی از قبل عمل شده است و برخی دیگر میخواهند ایراداتی همچون پولیپ و یا انحراف بینی را اصلا نمایند. هر کدام از این مقاصد مزایای منحصر به خود را دارند که در زیر به برخی از آنها اشاره میکنیم:
- اثرات مادام العمر: یکی از مزایای آن دائمی بودن نتایج است و فرد با انجام مراقبتهای اصولی میتواند برای همیشه از نتیجه عمل خود لذت ببرد.
- رفع مشکلات تنفسی: بعضی از مواردی که موجب مشکلات سینوسی میشوند را میتوان از طریق جراحی رینوپلاستی درمان کرد؛ مشکلاتی همچون سردرد، مشکلات تنفسی، گرفتگی بینی و … از این دست هستند.
- درمان شکستگیهای بینی: پزشک طی جراحی بینی میتواند استخوانهای شکسته بینی را اصلاح کرده و آن را به شکل سابق خود و یا در صورت درخواست زیباجو، به شکل فانتزی یا نیمه فانتزی عمل کند.
- افزایش عزت نفس: برخی از افرادی که به هر دلیلی بینی نامتناسب با صورت خود داشتهاند با انجام رینوپلاستی نزد یک پزشک کارکشته و با حوصله میتوانند به اعتماد به نفس از دست داده خود بازگردند.
عوارض احتمالی پس از جراحی بینی
عمل هایپر نچرال بینی یک جراحی تهاجمی است که لازم است با دقت و حوصله و با به کارگیری تجربه و دانش انجام شود. بدیهی است پزشکی که این ویژگیها را ندارد نمیتواند به خوبی از پس عمل بربیاید و فرد را با دنیایی از ناراحتی، کاهش اعتماد به نفس و عوارض جانبی مختلف رها کند. به طور کلی عوارض جدی گریبانگیر افرادی میشود که به یک پزشک کم تجربه، غیر جراح و یا با تخصص غیر مرتبط اعتماد میکنند. از عوارضی که در کمین افراد است میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نامتقارن شدن شدید سوراخهای بینی
- کج شدن بینی به یک سمت
- عدم اصلاح کامل و صحیح قوز و افتادگی بینی
- بروز عفونت در داخل و خارج بینی (به ویژه در ناحیه بخیهها)
- بروز خونریزی از داخل بینی و بخیهها
- بالا آوردن خون طی چند هفته اول بعد از جراحی
- واکنشهای شدید به داروی بیهوشی
- ایجاد مشکلات تنفسی و یا عدم اصلاح این مشکلات
- بی حس بودن بینی تا مدتها بعد از جراحی
- باقی ماندن جای زخم و بخیهها روی پوست
- ایجاد گوشت اضافه
- عدم رضایت از نتیجه جراحی زیبایی و یا ترمیمی بینی
- بدتر شدن مشکلات بینی و نیاز به جراحی دوباره یا سه باره
کاندید مناسب جراحی بینی چه کسی است؟
دلایل انجام جراحی بینی هرچه که باشد باید اول بررسی که فرد کاندید مناسبی برای آن است یا نه؟ برخی از افراد بدون داشتن هیچ مشکل خاصی قصد میکنند که جراحی بینی را انجام دهند که از نظر پزشکان قابل قبول نیست. به هر حال کاندید مناسب جراحی بینی کسی است که یک یا چند مورد از ویژگیهای زیر را داشته باشد:
- افرادی که نوک بینیشان به سمت پایین افتادگی دارد
- کسانی که دارای قوز بینی هستند
- افرادی که به واسطه داشتن پولیپ بینی تنفسشان با مشکل مواجه است
- افرادی که بینیشان انحراف به چپ یا راست دارد
- خانمها و آقایانی که بینیشان برای صورتشان بیش از حد بزرگ باشد
- کسانی که به طور مادرزادی استخوان بینی ندارند و همین موضوع موجب تحت تاثیر قرار گرفتن زیباییشان شده است.
محدودیتهای عمل بینی چیست؟
- انتظارات غیر منطقی: تصورات غلط رایج در مورد عمل زیبایی بینی این است که فکر میکنیم میتوان بینی را طوری تراشید که انگار یک تکه سنگ مرمر است، یا اینکه میتوان مدل بینیمان را از یک مجله انتخاب کنیم و به همان طرح برسیم! در واقع یک جراح باید ساختار زیرین بینی را در نظر بگیرد که در نهایت تعیین میکند که چه طرح و مدلی برای فرد ممکن و در دسترس است و چه حالتی برای هر زیباجو مناسب است. به این ترتیب یکی از محدودیتهای جراحی بینی داشتن انتظارات غیر منطقی و غیر واقعبینانه است.
- سن: رده سنی مناسب برای جراحی بینی بین 1 سال تمام تا حدود 55 سالگی است. قبل از این بازه سنی فرد ممکن است با بلوغ بیشتر و رشد بافتهای بدنش دچار مشکلات عدیدهای در ظاهر بینیاش شود. محدودیت بعد از 55 سالگی نیز به دلیل شروع بیماریهای قلبی عروقی، فشار خون، دیابت و دیگر بیماریهای زمینهای است.
- ابتلا به بیماری: داشتن بیماریهای همچون بیماریهای خود ایمنی، اختلالات انعقادی خون، فشار خون بسیار بالا، دیابت غیر قابل کنترل، داشتن سابقه سکته قلبی و مغزی و … میتواند جزء مهمترین محدودیتهای عمل بینی به صورت طبیعی قرار بگیرد.
انواع روش های جراحی بینی
عمل زیبایی بینی میتواند به دو روش کلی انجام گیرد:
- عمل بینی باز: عمل بینی باز شایعترین روش برای انجام عمل بینی میباشد و پزشک طی آن یک برش سراسری در دو طرف بینی ایجاد میکند و شروع به اصلاح مشکلات بینی با توجه به خواستههای زیباجو مینماید.
- عمل بینی بسته: پزشک طی جراحی بینی بسته برشهایی را درون سوراخهای بینی (چسبیده به خط وسط بینی) ایجاد میکند. جراحی بسته بینی معمولا در برای افرادی با بینی استخوانی که فقط سپتومشان مشکل دارد انجام میشود. نکته مهم در مورد این سبک جراحی این است که در نهایت جای زخم مشهودی را در زیر بینی ایجاد نمیکند و باعث طبیعی جلوه دادن بینی فرد میشود. به طور کلی میتوان گفت که این متد از جمله جراحیهای بدون جای بخیه میباشد.
انواع مدل تقسیم بندی بینی کدام است؟
بینیها به دو دسته کلی تقسیم میشوند و دو نوع جراحی بینی برایشان تعریف میشود، عمل بینی گوشتی و عمل بینی استخوانی. لازم است بدانید که مراحل جراحی این دو بینی یکسان است و عمل بینی فانتزی و نیمه فانتزی برای هردو بینی انجام میشود اما افرادی که دارای بینی استخوانی هستند کاندیدهای بهتری برای عمل فانتزی و نیمه فانتزی هستند. به طور کلی انجام عمل برای بینیهای گوشتی دشوارتر است اما پزشکی که در این حوزه تجربه کافی داشته باشد میتواند نتایج بینقصی را به شما هدیه بدهد. برای اینکه بفهمید بینی شما گوشتی است یا استخوانی (یا ترکیبی از این دو مدل بینی طبیعی مدرن) به ویژگیهای زیر توجه کنید:
بینی گوشتی:
- بینی گوشتی پوستی ضخیم و محکم دارد
- غضروفهای آن ضعیف است
- بیشتر در مردان شایع میباشد
- نوک یک بینی اغلب نرم و گوشتدار است
- نوک بینی گوشتی معمولا به سمت پایین متمایل است یا هنگام خندیدن این اتفاق میافتد
- پرههای بینی گوشتی غالبا باز و ضخیم است (این ویژگی همه گیر نیست)
بینی استخوانی:
- غضروف بینی محکم است
- بینیهای استخوانی غضروف بیشتری دارند
- پوست بینی نازک است
- استخوانهای این نوع بینی محکم است
نکات مراقبتی قبل و بعد از عمل بینی به صورت طبیعی چیست؟
مراقبت کافی و دقیق بعد از انجام عمل زیبایی بینی این اطمینان را میدهد که با وجود جراحی و برداشتن بافتهای مختلف و تغییر آنها، بینی به مرور زمان ضعیف نمیشود. در طول دوران ریکاوری جراحی بینی یک آتل و یا اسپیلنت به همراه تامپون در داخل بینی و یک آتل یا گچ در قسمت بیرونی برای حمایت و محافظت از ساختار جدید قرار داده میشود. برای مراقبت هرچه بیشتر دستورالعملهای خاصی به شما داده میشود که ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- داروهایی که برای کمک به بهبودی تجویز شدهاند و احتمال عفونت و تورم را کاهش میدهند منظم مصرف کنید
- تا 3 ماه از عینک استفاده نکنید مگر اینکه مجبور شوید. در صورت اجبار، هرچند مدت عینک را بردارید و بینیتان را ماساژ دهید
- تا یک هفته حمام نکنید و در صورت الزام به دوش گرفتن، مراقب باشید تا گپتان خیس نشود.
- تا 1 هفته از کمپرس یخ برای کاهش تورم و کبودیتان استفاده نمایید
- تا 6 ماه مجاز به انجام فعالیتهای ورزشی سنگین و طولانی نیستید.
- تا 3 هفته باید از مصرف خوراکی و نوشیدنیهای الکلی پرهیز نمایید.
- تا 2 ماه از مصرف خوراکی و غذاهای شور خودداری کنید
- از استعمال دخانیات حداقل به مدت 2 هفته اجتناب کنید
- از چسب بینی به مدت توصیه شده استفاده نمایید
ریزش مو بعد از عمل بینی
هر انسان در طول عمر خود به طور معمول روزانه بین 50 تا 100 تار مو را از دست میدهد. با این حال گاهی اوقات برخی از رویدادها مانند جراحیها یا بیماریهای زمینهای میتوانند باعث شوند که فولیکولهای مو آنطور که باید مو تولید نکنند. به طور کلی عمل بینی پوست ضخیم باعث ریزش مو نمیشود با این حال، چندین گزارش مبتنی بر ریزش مو تحت اثر بیهوشی عمومی قبل از رینوپلاستی وجود دارد. ریزش مو پس از این جراحی معمولاً در اثر تلوژن افلوویوم (وضعیتی که موجب اختلال در چرخه طبیعی فولیکول مو میگردد) ایجاد میشود. یعنی جراحی میتواند فولیکولهای مو را در حالت استراحت طولانیتری نسبت به حالت عادی قرار دهد. خبر خوب این است که اگرچه ریزش مو پس از جراحی بینی امکان پذیر است، اما معمولا موقتی میباشد و به زودی به حالت طبیعی بازخواهید گشت. در حالت کلی علل اصلی ریزش مو بعد از عمل بینی نچرال استتیک میتواند جزو موارد زیر باشد:
استرس و فشار روحی قبل و بعد از عمل
جراحی بینی یک فرآیند تهاجمی در نظر گرفته میشود که میتواند بدن و ذهن شما را تحت فشار زیادی قرار دهد. با توجه به اعلامیههای انجمن پوست آمریکا، ریزش مو پس از یک رویداد استرسزای بزرگ با این ماهیت به احتمال زیاد در عرض 3 تا 6 ماه رخ میدهد. برای بازگشت به حالت طبیعی در این شرایط، بدن شما نیاز به مواد مغذی خاصی مانند: زینک، بیوتین، آهن و انواع پروتئینها دارد.
آلوپسی موضعی
با توجه به نتایج پروژههای تحقیقاتی در سال 2012، اگرچه این نوع ریزش مو بعد از عمل رایج نیست، اما در اثر قرار گرفتن سر شما در یک موقعیت به مدت چندین ساعت رخ میدهد. این اتفاق میتواند جریان خون فولیکولهای مو را کاهش دهد و موجب ریزش مو گردد.
اثر داروی بیهوشی
برخی پزشکان عقیده دارند که ممکن است بین دریافت داروی بیهوشی و ریزش مو ارتباط وجود داشته باشد، به ویژه طی جراحیهای طولانی مدت. تصور میشود که بیهوشیهای نسبتا طولانی احتمالاً میتوانند با کاهش تقسیم سلولی منجر به ریزش موی مرتبط با تلوژن افلوویوم شود. تقسیم سلولی کندتر به نوبه خود میتواند از تولید فولیکول مو جلوگیری کند. همچنین نوع بیهوشی مورد استفاده برای عمل نیز ممکن است به ریزش مو کمک کند زیرا بیهوشی با کاهش فشار خون (که عمدتاً در جراحیهای فک و صورت استفاده میشود)، اتفاق میافتد و ممکن است خطر آلوپسی موضعی را افزایش دهد.
عوارض جانبی داروها
داروهای خاصی که پس از جراحی مصرف میشوند ممکن است منجر به ریزش مو شوند، به خصوص اگر به آنها حساسیت داشته باشید. انجمن پوست آمریکا اذعان کرده که اگر هر یک از داروهای زیر را مصرف میکنید، ممکن است دچار این عارضه شوید:
- داروهای ضد تشنج
- داروهای ضد تیروئید
- مسدود کنندههای بتا
تجربیات عمل بینی
تجربیات افراد مختلف از عمل بینی می تواند متفاوت باشد. برخی افراد از نتایج عمل خود بسیار راضی هستند، در حالی که برخی دیگر ممکن است از نتایج آن ناراضی باشند. در صورتی که تجربه عمل بینی دارید در بخش نظرات سایت با ما به اشتراک بگذارید.
منابع: plasticsurgery – mayoclinic – thenoseclinic