بهترین دارو و قرص تقویتی بعد از کاشت مو

تقویت موهای کاشته شده

فهرست این مطلب

بعد از پیوند فولیکول می‌توان از راه‌های مختلفی در جهت تقویت موها بهره برد. دارو‌ها و قرص‌‌های تقویتی از جمله این راه‌ها به شمار می‌‌روند. استفاده از دارو و قرص تقویتی بعد از کاشت مو می‌تواند روی نتایج نهایی تأثیرگذار باشد و باعث سرعت بیشتر رشد موها شود. داروهایی که در این راستا مورد استفاده قرار می‌‌گیرند، تنوع بسیاری دارند که در این مطلب قصد داریم به معرفی آن‌ها بپردازیم؛ پس همراه ما باشید.

اینفوگرافیک راهنمای تقویت مو بعد از کاشت مو

بهترین قرص بعد از کاشت مو

بهترین قرص تقویتی بعد از کاشت مو به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند و هر کدام از آن‌ها با اهداف متفاوتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. از جمله این داروها که توسط دکتر تجویز می‌شوند، می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  1. آنتی‌بیوتیک: برای اینکه از عفونت در ناحیه کاشت جلوگیری کرد، آنتی‌بیوتیک‌ها ایده‌آل‌ترین گزینه برای مصرف هستند.
  2. مسکن: یکی از عوارض بعد از کاشت احساس درد و ناراحتی است؛ به همین علت می‌توان از داروهای تسکین‌دهنده درد بهره برد.
  3. داروهای ضدالتهابی: مشاهده التهاب و ورم بعد از کاشت کاملاً طبیعی است. برای کاهش این عوارض می‌توان از داروهای ضدالتهابی کمک گرفت.
  4. فیناستراید: فیناستراید یکی دیگر از داروهای تقویتی بعد از کاشت مو به شمار می‌رود و می‌تواند برای تقویت رشد مو به کار رود.
  5. ماینوکسیدیل: معمولاً برای اینکه بتوان سرعت رشد مو را بعد از کاشت افزایش داد، زیباجویان می‌توانند از ماینوکسیدیل بهره ببرند.
  6. مکمل‌های بیوتین: به‌طورکلی مکمل‌ها نقش حمایتی دارند. برای اینکه موها رشد سالمی را تجربه کنند، مکمل‌های بیوتین مناسب‌ترین گزینه به شمار می‌روند.

لازم به ذکر است تمامی داروهای ذکر شده باید تحت نظر پزشک مصرف شوند. مصرف خودسرانه داروها می‌‌تواند نتیجه نهایی کاشت مو را دستخوش تغییر کند و باعث کاهش ماندگاری آن شود.

روش های تقویت مو بعد کاشت مو

اسپری نیتروگلیسیرین بعد از کاشت مو

برخی داروها و محصولات وجود دارند که می‌توانند عوارض کاشت مو را کاهش دهند. نیتروگلیسیرین یکی از این مواد است. نیتروگلیسیرین می‌تواند میزان خونریزی را در موضع پیوند کاهش دهد. همچنین در بهبود قرمزی، التهاب و خارش پوست سر بسیار مؤثر است. در کل اسپری نیتروگلیسیرین برای کاشت مو در کنار کاهش عوارض کاشت مو می‌تواند رویش مو را نیز افزایش دهد. لازم به ذکر است قبل از تهیه این اسپری حتماً با پزشک مشورت کنید تا تأییدیه آن را دریافت کنید.

زمان مصرف دارو تقویتی بعد از کاشت مو

مصرف داروهای بعد از کاشت مو باید در زمان مناسب انجام شود. زیباجویان می‌توانند بعد از هفته اول الی دوم نسبت به استفاده از این قرص‌ها اقدام کنند؛ زیرا در ابتدا زخم‌های ایجادشده باید به صورت کامل بهبود پیدا کنند. در نواحی کاشت یک سری دلمه تشکیل می‌شوند. شما نمی‌توانید خودتان برای کندن دلمه‌ها دست به کار شوید و باید اجازه دهید به صورت طبیعی از بین بروند. مدت‌زمان لازم برای از بین بردن دلمه‌ها حدود 10 الی 15 روز است.

بعد از گذشت این زمان باید وضعیت سر شما مورد بررسی قرار بگیرد تا از بهبود کامل دلمه‌ها اطمینان حاصل کرد. سپس می‌توان برای بهبود سرعت رشد مو از محلول‌های متعددی بهره برد که مناسب‌ترین آن‌ها شامل فیناستراید و ماینوکسیدیل هستند. البته نکته مهمی که باید بگوییم این است هر نوع محلول و دارویی باید تحت نظر پزشک تهیه و مصرف شوند. محلول بعد از کاشت مو به کمک زیباجویان می‌آیند تا بتوان ضخامت تارهای مورد را افزایش داد و همچنین در راستای رشد بهتر موها قدم برداشت. فقط باید اجازه دهید دوره نقاهت شما بگذرد.

داروهای تقویت مو بعد از کاشت مو

همان‌طور که در ابتدای مطلب نیز ذکر کردیم دارو و قرص تقویتی بعد از کاشت مو تنوع بسیاری دارند و هر کدام می‌توانند عملکرد متفاوتی از خود نشان دهند. نکته‌ای که مهم است این بوده تمامی این داروها باید به دستور پزشک و با رعایت دستورالعمل‌های لازم مصرف شوند. در ادامه به لیستی از این داروها و نحوه عملکرد هر کدام اشاره خواهیم کرد.

  • ماینوکسیدیل

یکی از داروهایی که می‌تواند در زمینه جلوگیری از روش مو مؤثر واقع شود، محلول ماینوکسیدیل است. ماینوکسیدیل هم به صورت محلول و هم قرص خوراکی وجود دارد و هر یک تأثیرگذاری مخصوص خود را دارند. محلول ماینوکسیدیل در دو غلظت دو و پنج درصد موجود است و هر یک می‌توانند ضخامت مو را افزایش دهند. زمانی که ماینوکسیدیل مورد استفاده قرار می‌گیرد، می‌تواند رگ‌های خونی را گشاد کند. همین موضوع جریان خون را افزایش می‌دهد.

مصرف این دارو در بلندمدت تأثیرگذار است و اگر در مدت‌زمان کمی استفاده از آن را قطع کنید، در آن صورت ریزش مو بسیار شدیدی را شاهد خواهید بود. طولانی شدن مرحله رشد با کمک ماینوکسیدیل امکان‌پذیر است و معمولاً در طول روز یک یا دو بار استفاده می‌شود. تعیین دفعات استفاده به پزشک و وضعیت شما بستگی دارد. لازم به ذکر است ماینوکسیدیل محدود به یک جنسیت خاص نیست و هم خانم‌ها و هم آقایان می‌توانند از آن بهره ببرند. مصرف این دارو در بزرگسالان کاملاً ایمن است. ماینوکسیدیل باتوجه‌به شرایط فرد ممکن است یک سری عوارض را نشان دهد که شامل تحریک پوست سر، خارش و خشکی می‌شوند.

  • فیناستراید

فیناستراید نیز به عنوان دارو و قرص تقویتی بعد از روش بازسازی موی از دست رفته، کاشت مو مورد استفاده قرار می‌گیرد. مهم‌ترین هدف از تجویز این دارو جلوگیری از ریزش مو بعد از کاشت است. ترکیبات تشکیل‌دهنده فیناستراید به گونه‌ای هستند که اجازه تبدیل هورمون تستوسترون به دی هیدروتسترون را نمی‌دهند. همین موضوع از ریزش شدید موها جلوگیری می‌کند. مصرف این دارو می‌تواند به دو شکل موضعی و خوراکی انجام شود. معمولاً مردانی که مبتلا به آلوپسی آندروژنیک هستند، از فیناستراید برای کاهش سرعت ریزش موها بهره می‌گیرند.

قرص فیناستراید برای جلوگیری از ریزش مو در روز تنها یک بار مصرف می‌شود. برای اینکه بتوان تأثیرات این دارو را مشاهده کرد، نیاز است از آن به صورت طولانی‌مدت کمک گرفته شود. اگر بدون تکمیل دوره درمانی مصرف فیناستراید قطع شود، ریزش موها دوباره شروع خواهد شد. تورم سینه، درد سینه و اختلالات جنسی از جمله مهم‌ترین عوارض فیناستراید به شمار می‌روند. نواحی تاج، خط رویش مو و شقیقه‌ها در برابر طاسی آسیب‌پذیر هستند؛ به همین علت می‌توان از فیناستراید در راستای حفظ مو و تأثیرگذاری روی چرخه رشد مو بهره برد.

قرص‌فیناسترایدتوضیحات
تعریففیناستراید دارویی است که برای درمان آلوپسی آندروژنتیک و هیپرپلازی پروستات خوش‌خیم (BPH) استفاده می‌شود. این دارو به صورت قرص تولید می‌شود.
مکانیسم اثرفیناستراید با مهار آنزیم 5-آلفا-ردوکتاز که تبدیل تستوسترون به دی‌هیدروتستوسترون (DHT) می‌کند، عمل می‌کند. کاهش میزان DHT می‌تواند فرآیند ریزش مو را کند نماید.
درمان ریزش موفیناستراید در کاهش ریزش مو در مردان مبتلا به آلوپسی آندروژنتیک موثر است. این می‌تواند فرآیند ریزش مو را کند کرده و در برخی موارد به رشد موهای جدید انگیزه دهد.
سلامت پروستاتفیناستراید برای مدیریت BPH با کاهش اندازه پروستات، تسکین علائم ادراری و نیاز به جراحی پروستات استفاده می‌شود.
دوز و استفادهبه طور معمول، فیناستراید به صورت دهانی در قرص 1 میلی‌گرمی یکبار در روز برای درمان ریزش مو و در قرص 5 میلی‌گرمی یکبار در روز برای BPH مصرف می‌شود. حائز اهمیت است که دوز تجویز شده را رعایت کنید.
عوارض جانبیعوارض جانبی معمول ممکن است شامل اختلالات جنسی (مانند کاهش شهوت جنسی و عدم توانایی جنسی) و درد و تورم سینه باشد. این عوارض جانبی به طور کلی با قطع مصرف قابل برگشت هستند.
استفاده بلندمدتفیناستراید معمولاً به عنوان درمان بلندمدت استفاده می‌شود. استفاده مداوم برای حفظ مزایای آن ضروری است و قطع مصرف ممکن است منجر به به تدریج بازگشت ریزش مو شود.
  • قرص زینک پلاس

برای اینکه بتوان فولیکول‌های مو را تقویت کرد، عناصر مختلفی باید به بدن برسند که یکی از آن‌ها روی است. برای تأمین روی بدن بهترین مکمل بعد از کاشت مویی که وجود دارد، زینک پلاس است؛ به همین علت از آن به عنوان دارو و قرص تقویتی بعد از کاشت مو بهره گرفته می‌شود. فولیکول‌ها بلافاصله بعد از پیوند بسیار سست هستند و در معرض جابه‌جایی قرار دارند.

برای تقویت فولیکول‌های پیوندی پزشک معمولاً قرص زینک پلاس را تجویز می‌کند. از ترکیبات این قرص به جز روی می‌توانیم به ویتامین C، ویتامین D و منیزیم اشاره داشته باشیم. این ویتامین‌ها در کنار تقویت فولیکول می‌توانند زخم‌ها را بهبود دهند و همچنین در حفظ پوست سالم مؤثر واقع شوند. بسته به نیاز و شرایط فرد دوز مصرفی قرص زینک پلاس با یکدیگر متفاوت هستند؛ برای همین نیاز است با پزشک درباره دوز مصرفی مشورت گرفته شود.

قرص زینکتوضیحات
تعریفزینک ماده ضروری است که نقش مهمی در عملکرد انواع فرآیندهای بدنی ایفا می‌کند از جمله پشتیبانی از سیستم ایمنی، بهبود زخم‌ها و حفظ پوست سالم.
دیگر مواد موجودبسته به ترکیب خاص، قرص‌های روزانه زینک ممکن است حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی اضافی دیگری مانند ویتامین C، ویتامین D یا منیزیم باشند تا سلامت عمومی و رفاه کلی را تامین کنند.
پشتیبانی از سیستم ایمنیزینک برای ویژگی‌های افزایشی ایمنی خودش شناخته می‌شود. این به تنظیم عملکرد سیستم ایمنی کمک می‌کند و بدن را در مقابل عفونت‌ها و بیماری‌ها محافظت می‌کند.
سلامت پوستزینک برای سلامت پوست مفید است و ممکن است در درمان آکنه و دیگر مشکلات پوستی به کار آید.
خصوصیات آنتی‌اکسیدانزینک دارای خصوصیات آنتی‌اکسیدانی است، به این معنا که از سلول‌ها در مقابل آسیب‌های ایجاد شده توسط رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند و خطر بروز بیماری‌های مزمن را کاهش می‌دهد و سلامت عمومی را حمایت می‌کند.
اثربخشی تغذیه‌ایقرص‌های روزانه زینک مواد مغذی ضروری را فراهم می‌کنند.
دوز و استفادهدوز توصیه‌شده ممکن است بسته به محصول و نیازهای فردی متغیر باشد. مهم است که دستورات موجود بر روی بسته محصول را دنبال کنید یا با یک پزشک سلامت برای راهنمایی مشورت کنید.
  • قرص آهن

از قرص آهن نیز به عنوان بهترین قرص برای موهای کاشته شده یاد می‌شود. فولیکول‌ها برای رشد بهتر به اکسیژن نیاز دارند. عنصر آهن می‌تواند در این زمینه موفق عمل کند و باعث بهبود اکسیژن‌رسانی به بدن شود. البته اگر کم‌خونی دارید، توصیه می‌شود چند وقت قبل از کاشت مصرف قرص آهن را شروع کنید. باتوجه‌به جنسیت و سن دوز تجویزی قرص آهن می‌تواند متفاوت باشد؛ به همین علت در کنار دنبال کردن اطلاعات روی بسته‌بندی باید با پزشک خود کاملاً مشورت کنید.

قرص آهنتوضیحات
تعریفآهن ماده ضروری است که نقش بسیار مهمی در انتقال اکسیژن در سراسر بدن از طریق هموگلوبین، پشتیبانی از عملکرد عضلانی، و کمک به تولید سلول‌های خون قرمز دارد. این به پیشگیری از کم‌خونی ناشی از کمبود آهن کمک می‌کند.
دیگر مواد موجودبسته به ترکیب محصول، قرص‌های آهن ممکن است حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی اضافی دیگری مانند ویتامین C، ویتامین B12، یا اسید فولیک باشند که جذب آهن را تقویت می‌کنند و سلامت عمومی را ارتقا می‌دهند.
پیشگیری از کم‌خونیقرص‌های آهن به طور معمول برای جلوگیری از کم‌خونی ناشی از کمبود آهن و همچنین درمان آن مورد استفاده قرار می‌گیرند.
بهبود اکسیژناسیونآهن برای تولید هموگلوبین، که اکسیژن را از ریه‌ها به باقی بدن منتقل می‌کند، ضروری است.
عملکردآهن نقشی در حفظ بیداری و تمرکز ایفا می‌کند.
عملکرد عضلانیآهن عملکرد عضلانی و تحمل فیزیکی را تقویت می‌کند، بنابراین برای ورزشکاران و افرادی که در فعالیت‌های جسمانی شرکت می‌کنند، بسیار مهم است. کمبود آهن می‌تواند به ضعف عضلانی و خستگی منجر شود.
دوز و استفادهدوز آهن توصیه‌شده بسته به سن، جنسیت و نیازهای فردی متغیر است. مهم است دستورات موجود بر روی بسته محصول را دنبال کنید یا با یک پزشک سلامت برای راهنمایی مشورت کنید.

چگونه موهای کاشته شده را تقویت کنیم؟

چگونه موهای کاشته شده را تقویت کنیم؟

یکی از مهم‌ترین کارهایی که بعد از کاشت باید انجام داد، تقویت فولیکول‌های پیوندی است. بدین منظور راه‌های مختلفی وجود دارند. در واقع در کنار مصرف داروی تحریک فولیکول مو، راه‌های دیگری نیز به چشم‌ می‌خورند که دنبال کردن آن‌ها پیچیدگی خاصی ندارد. تنها باید از یک برنامه روتین و مستمر بهره ببرید. برای اینکه به یک نتیجه دلخواه و موفقیت‌آمیز برسید، پیشنهاد می‌دهیم حتماً از برنامه زیر بهره ببرید.

غذاهای غنی از آنتی اکسیدان

آنتی‌اکسیدان‌ها از جمله ترکیباتی هستند که از آسیب‌های ناشی از رادیکال‌‌های آزاد جلوگیری می‌کنند. رادیکال‌های آزاد روی بخش‌های مختلفی از بدن تأثیرگذار هستند که سلامت پوست و مو از جمله آن‌ها به شمار می‌رود. با مصرف غذاهای حاوی آنتی‌اکسیدان می‌توانید فولیکول‌های کاشته شده را تقویت کنید و تا حدودی از ریزش آن‌ها جلوگیری به عمل بیاورید. از جمله غذاهایی که غنی از اکسیدان هستند، می‌‌توانیم به سبزیجات، میوه‌ها، آجیل‌ها، قارچ‌ها، غلات کامل، حبوبات، گوجه‌فرنگی، فلفل، گیلاس و… اشاره کنیم.

مصرف مایعات روزانه‌تان را افزایش دهید

دریافت آب کافی برای فعالیت درست ارگان‌های بدن بسیار ضروری است. برای سلامت بدن باید روزانه مایعات بسیاری مصرف کنید. مصرف مایعات می‌تواند فولیکول‌ها را تقویت کند و همچنین باعث مدیریت وزن شود. آب بهترین نوشیدنی به شمار می‌رود که می‌توانید از آن در طول روز بهره ببرید؛ اما با این وجود مصرف نوشیدنی‌های کم‌کالری نیز ایده بدی نیست. اگر در فصل گرما کاشت مو انجام داده‌اید، مصرف مایعات نیز باید بیشتر شود. حداقل مایعاتی که روزانه باید مصرف شود، 6 الی 8 لیوان است.

عدم استعمال دخانیات و الکل

نکته مهم دیگری که باید به آن توجه شود، عدم استعمال دخانیات و الکل است. به‌طورکلی تا یک ماه بعد از کاشت از مصرف این مواد باید جلوگیری شود؛ زیرا روند بهبودی را کند می‌کنند و همچنین باعث رقیق شدن خون می‌شوند. لازم به ذکر است هر یک از این مواد می‌توانند روی فولیکول‌ها اثر منفی بگذارند و از این طریق باعث کاهش استحکام شوند.

مصرف ویتامین‌های ضروری

در کنار مصرف دارو و قرص های بعد از کاشت مو باید به انواع ویتامین‌های ضروری بدن نیز توجه نشان دهید. یکی از مهم‌ترین ویتامین‌هایی که در سلامت موها بسیار تأثیرگذار هستند، B7 است. بهترین ویتامین بعد از کاشت مو هم از طریق خوراکی و هم قرص می‌تواند به بدن برسد؛ اما برای کسب نتیجه سریع‌تر پیشنهاد می‌دهیم داروهای آن را تهیه کنید.

ماساژ کف سر

بعد از اینکه فولیکول‌ها در جای خود ثبات پیدا کردند، می‌توانید نسبت به ماساژ کف سر اقدام کنید. برای این کار انواع لوسیون‌ها و روغن‌ها وجود دارند که باتوجه‌به صلاحدید پزشک می‌توانید از آن‌ها بهره ببرید. یکی از مناسب‌ترین گزینه‌ها روغن نارگیل است. هر روز به مدت دو بار می‌توانید از مرطوب‌کننده‌ها استفاده کنید و کف سر خود را سه الی پنج دقیقه ماساژ دهید.

دوری از نور شدید و مستقیم آفتاب

بعد از کاشت مو افراد باید یک سری نکات مراقبتی را دنبال کرده تا بتوانند بهترین نتیجه ممکن را دریافت کنند. یکی از این توصیه‌ها دوری از نور شدید و مستقیم آفتاب است. نور آفتاب می‌تواند روی فولیکول‌ها اثر منفی بگذارد و قوت و استحکام را به شکل چشمگیری کاهش دهد؛ ازاین‌رو حتماً به این نکته مراقبتی توجه کافی داشته باشید تا با مشکلی روبه‌رو نشوید.

ویتامین های ضروری برای افزایش رشد و تقویت موی کاشته شده

ویتامین‌ها از جمله موادی هستند که می‌توانند روی ارگان‌های مختلف بدن تأثیر خود را بگذارند و مو نیز از این قاعده مستثنی نیست. بعد از کاشت مو نیاز است از راهکارهای گوناگونی فولیکول‌ها راه تقویت کرد. در کنار دارو و قرص تقویتی بعد از کاشت مو، باید از راهکارهای دیگری نیز استقبال کرد. مصرف ویتامین‌ها می‌تواند روی چرخه رشد تأثیر مثبت بگذارد و از این طریق ریزش را به کمترین حد خود برساند. برخی از ویتامین‌ها به صورت غیرمستقیم تأثیر خود را اعمال می‌کنند.

به‌عنوان‌مثال می‌توانید در کنار زینک از ویتامین C بهره ببرید؛ زیرا این نوع ویتامین در جذب سریع‌تر روی مؤثر است. برای تقویت پیاز مو باید در رژیم غذایی خود مصرف ویتامین‌های A و E را جای دهید. مواد غذایی حاوی ویتامین‌های گوناگونی هستند که کافی است آن‌ها را شناسایی کنید و برای تقویت فولیکول نسبت به مصرف آن‌ها قدم بردارید. مهم‌ترین این مواد شامل انواع فلفل دلمه‌های رنگی، انواع میوه‌جات همچون انبه، لیموترش، کیوی، انواع سبزیجات همچون هویج، اسفناج، کاهو و برگ چغندر می‌شوند.

اهمیت تقویت موافزایش بنیه فولیکول‌های پیوندی
جلوگیری از ریزش مو
افزایش سرعت ترمیم زخم‌ها
مواد غذایی ضروریویتامین‌ها
املاح معدنی شامل روی، آهن و...
اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6
داروهای تقویت موقرص زینک پلاس
قرص آهن
فیناستراید
ماینوکسیدیل
اصول مصرف داروی تقویتیاستفاده از داروهای تجویز شده توسط متخصص
خودداری از مصرف خودسرانه دارو
خودداری از مصرف بیش از اندازه
پرهیز از تغییر خودسرانه دارو
چند نکته مهممصرف میوه و سبزیجات فراوان
خودداری از خوردن غذا و خوراکی خوش نمک
نوشیدن آب کافی در طول روز
خوردن غذاهای حاوی ویتامین

ویتامین k قبل از کاشت مو

برخی از ویتامین‌ها وجود دارند که باید قبل از کاشت مو مصرف شوند تا بتوان برای پیوند بهتر آماده شد. برای اینکه پزشک بفهمد در بدن شما کمبود چه ویتامین‌هایی مشهود است، آزمایش‌هایی را برای شما تجویز می‌کند. شما باید در این آزمایش‌ها شرکت کنید و جواب را تحویل پزشک دهید. پزشک از طریق آزمایش‌ها قصد بررسی سطح PT یا انعقاد خون در بدن را دارد.

اگر سطح PT در بدن بالا باشد، در آن صورت پزشک متوجه کمبود ویتامین K در بدن خواهد شد؛ به همین علت قبل از شروع کاشت، متخصص به شما توصیه خواهد کرد حتماً مصرف این ویتامین را در برنامه خود قرار دهید. از مهم‌ترین موادی که حاوی ویتامین K بوده و باید قبل از کاشت مصرف شوند، می‌توانیم به روغن سویا، روغن جگر ماهی، مرغ، زرده تخم‌مرغ، کاهو، گل‌کلم، موز، نخود فرنگی، سیب‌زمینی و… اشاره داشته باشیم.

تزریق آمپول بیوتین بعد از پیوند مو

آمپول بیوتین

آمپول بیوتین یکی از بهترین آمپول تقویتی بعد از کاشت مو به شمار می‌رود که می‌توان از آن در راستای درمان ریزش مو و تقویت فولیکول‌ها بهره برد. آمپول بیوتین حاوی ویتامین B بوده و از مزایای متعددی برخوردار است و استفاده از آن بعد از کاشت می‌تواند تأثیرات بسیار مثبتی از خود بر جای بگذارد. این مزایا شامل گزینه‌های زیر هستند:

  1. درمان ریزش مو و افزایش تراکم
  2. رشد موهای سالم
  3. تقویت مو از ریشه تا نوک
  4. جلوگیری از شکستن و ریزش مو
  5. تأمین‌کننده ویتامین مورد نیاز مو
  6. سالم و شاداب‌تر کردن موها

آمپول دکسپانتنول

یکی از آمپول‌های مرطوب‌کننده و حالت‌دهنده مو، آمپول دکسپانتنول است. از این آمپول تحت عنوان پرووتامین B5 یاد می‌شود. با کمک این آمپول می‌توان رطوبت موجود در پوست سر و مو را به تعادل لازم رساند. همین موضوع به کمک فولیکول‌ها می‌آید و آن‌ها را تقویت می‌کند. نتیجه این امر رشد موهای سالم و قوی‌تر است.

در کل آمپول دکسپانتنول باتوجه‌به مواد تشکیل‌دهنده‌ای که دارد، می‌تواند در بهبود ظاهر و کیفیت موها بسیار کمک‌کننده واقع شود. در یک نگاه کلی از مزایای این آمپول می‌توانیم به گزینه‌های زیر اشاره داشته باشیم:

  1. افزایش سطح رطوبت در لایه‌های شاخی
  2. کاهش میزان از دست دادن رطوبت پوست
  3. حفظ نرمی و خاصیت ارتجاعی پوست و مو
  4. عامل تسکین‌دهنده و ضد التهاب

قرص سیلدنافیل بعد از کاشت مو

داروی سیلدنافیل برای درمان انواع بیماری‌ها تجویز می‌شود که از جمله آن‌ها می‌توانیم به ناتوانی جنسی، پرفشاری خون در ریه و… اشاره کنیم. مصرف این دارو با عوارض گوناگونی همراه است که مهم‌ترین آن‌ها شامل سرگیجه، تورم و التهاب هستند. باتوجه‌به این موضوع در روزهای ابتدایی کاشت (10 الی 12 روز) از مصرف این دارو باید اجتناب شود. همچنین برخی افراد می‌گویند بعد از کاشت نباید از این دارو استفاده کرد؛ اما تا به امروز هیچ مقاله معتبری چیزی درباره این موضوع بیان نکرده است. باتوجه‌به همین موضوع و البته عوارض موجود، پزشکان توصیه می‌کنند تا مدت مشخصی بعد از کاشت این دور مصرف نشود.

قرص هیرویت بعد از کاشت مو

از بهترین قرص تقویت مو بعد از کاشت می‌توانیم به هیرویت اشاره کنیم. در این دارو انواع املاح و مواد معدنی به کار رفته‌اند. کلسیم، روی، منگنز، منیزیم و همچنین انواع ویتامین‌های گروه B از جمله این مواد به شمار می‌روند. از وجود روغن‌هایی همچون سویا و تقویت‌کنند‌ه‌هایی همچون مخمر نمی‌توان گذر کرد. تمامی این مواد در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند و هیرویت را تبدیل به یکی از بهترین داروها برای تقویت فولیکول‌های مو می‌کنند. توصیه می‌شود بعد از صبحانه نسبت به استفاده از این دارو اقدام کنید. در یک نگاه کلی از مزایای این قرص می‌توانیم به گزینه‌های زیر اشاره کنیم:

  1. تقویت پیاز مو
  2. افزایش تراکم مو
  3. کاهش ریزش مو ناشی از شوک

قرص اکوفن بعد از کاشت مو

اکوفن نیز نام خود را بین دارو و قرص تقویتی بعد از کاشت مو جای داده است. غالباً از این قرص در راستای درمان یا کاهش ریزش مو کمک گرفته می‌شود. انواع مواد و ویتامین در ترکیبات این قرص به چشم می‌خورند که از جمله آن‌ها می‌توانیم به نیاسین، بیوتین، روی، سیستئین، متیونین و جلبک اسپیرولینا اشاره کنیم. هرکدام از این مواد به نحوی می‌توانند روی فولیکول‌های مو اثر بگذارند و باعث تقویت آن‌ها شوند. در واقع قرص اکوفن به تقویت موی کاشته شده می‌پردازد و می‌تواند ضخامت فولیکول‌ها را به شکل چشمگیری افزایش دهد. نتیجه این موضوع استحکام فولیکول‌ها و در نهایت کمتر شدن ریزش مو است.

قرص آناهیل بعد از کاشت مو

قرص آناهیل بعد از کاشت مو

بعد از کاشت نیاز است افراد دوره‌ای را در نقاهت بگذرانند تا زخم‌ها و التهاب پوست سر آن‌ها بهبود پیدا کند. به منظور افزایش سرعت بهبود زخم‌ها می‌توان از داروهای مختلفی بهره برد که یکی از آن‌ها قرص آناهیل است. آناهیل در دسته‌بندی داروهای گیاهی جای می‌گیرد و دارای بروملین است. بروملین همان آنزیم پروتئولیتیک است که می‌توان آن را در آناناس مشاهده کرد. با مصرف این دارو می‌توانید سرعت بهبود زخم‌ها را افزایش دهید و دوره نقاهت کوتاه‌تری را تجربه کنید. لازم به ذکر است مصرف این دارو باید کاملاً تحت نظر پزشک انجام شود؛ زیرا مصرف خودسرانه آن می‌تواند باعث ایجاد مشکلات فراوانی شود.

قرص ضد ورم بعد از کاشت مو

یکی از عوارض بعد از کاشت مو، ورم و التهاب است. در واقع بیشتر افراد بعد کاشت ورم و التهاب را تجربه می‌کنند که کاملاً طبیعی است. از آنجایی که ممکن است این عوارض برای شما آزاردهنده باشند، می‌توانید از داروهایی استفاده کنید که ضد ورم هستند. داروهای کورتیکواستروئیدی از جمله این قرص‌ها هستند. البته برای کم کردن تورم می‌توان تا دو هفته بعد از کاشت مصرف داروهای رقیق‌کننده خون همچون آسپرین را کنار گذاشت. همچنین عدم مصرف دخانیات به مدت یک ماه در رفع ورم بعد از کاشت بسیار مؤثر است.

آیا ماینوکسیدیل بعد از کاشت مو ضروری است؟

به طور کلی نمی‌توان به این سؤال پاسخ قطعی داد؛ زیرا تشخیص ضروری بودن یا نبودن آن برعهده پزشک است. پزشک باید به بررسی ضخامت و پایداری فولیکول‌های کاشته شده بپردازد و وضعیت آن‌ها را بسنجد. همچنین باید وضعیت عمومی زیباجو نیز مورد بررسی قرار بگیرد. سپس پزشک تشخیص می‌دهد آیا بعد از کاشت به ماینوکسیدیل نیاز است یا خیر. ماینوکسیدیل از جمله داروهای موضعی به شمار می‌رود که می‌تواند در راستای تقویت فولیکول‌های مو و همچنین کاهش سرعت ریزش مو به کار گرفته شود. ماینوکسیدیل به گونه‌ای است که می‌تواند کانال‌های پتاسیم را باز کند و از این طریق جریان خود را افزایش دهد.

البته استفاده از این دارو با محدودیت‌هایی نیز روبه‌رو است. به عنوان مثال خانم‌های باردار و شیرده اجازه استفاده از آن را ندارند. پزشک باتوجه‌به وضعیت این افراد روش جایگزین را معرفی خواهد کرد؛ ازاین‌رو جای نگرانی نیست.

بهترین زمان مصرف ماینوکسیدیل بعد از کاشت مو

به‌طورکلی محلول ماینوکسیدیل در دو غلظت مختلف دو و پنج درصدی وجود دارد و هرکدام می‌توانند اثرات مخصوص به خود را داشته باشند. بعد از اینکه یک ماه از کاشت گذشت، می‌توانید مصرف ماینوکسیدیل را تحت نظارت پزشک شروع کنید. البته فراموش نکنید همزمان با ماینوکسیدیل نمی‌توانید از محصول دیگری استفاده کنید؛ به همین علت قبل از شروع دوره درمانی با ماینوکسیدیل باید مصرف سایر مواد را کنار بگذارید. برای استفاده از این محلول نیاز است نوک انگشتان خود را به مایع آغشته کنید و سپس آن را به موضع پیوندی بمالید. این محلول باید به مدت یک روز روی سر شما باقی بماند. برای مشاهده نتیجه نیاز به زمان دارید؛ ازاین‌رو حتماً صبر کنید و عجله نداشته باشید.

ماسک مو برای موهای کاشته شده

یکی از سؤالاتی که برای زیباجویان به وجود می‌آید این است آیا می‌توان در کنار دارو و قرص تقویتی بعد از کاشت مو از ماسک نیز کمک گرفت؟ به‌طورکلی مصرف هر چیزی بعد از کاشت باید تحت نظر پزشک انجام شود. برای اینکه ماندگاری کاشت مو شما طولانی باشد و بتوانید به آن نتیجه دلخواه دست پیدا کنید، نیاز است تا مدتی روش‌های مراقبتی مو را کنار بگذارید. ماسک مو، مواد تقویتی گیاهی، شامپوهای تقویتی و… در بین این موارد جای داده می‌‌شوند؛ اما بعد از گذشت مدت‌زمان مشخص می‌توان با مشورت پزشک از ماسک‌‌های حاوی ویتامین B کمک گرفت.

اسپری تقویتی بعد از کاشت مو

برخی از اسپری‌ها وجود دارند که بعد از کاشت مو می‌توانند مورد استفاده قرار بگیرند. مدلی از این اسپری‌ها خاصیت مرطوب‌کنندگی دارند و در کنار ضدعفونی کردن می‌توانند به تقویت فولیکول‌های مو بپردازند. استفاده از این اسپری‌ها در هفته اول بعد کاشت به شدت توصیه می‌شود؛ زیرا می‌توانند قابلیت‌های گوناگونی از خود نشان دهند. در لیست زیر این قابلیت‌ها آورده شده‌‌اند:

  1. از خشکی کف سر جلوگیری می‌کند.
  2. اجازه پوسته پوسته شدن کف سر را نمی‌دهد.
  3. از عفونت جلوگیری می‌کند و می‌تواند تا حدودی زخم‌ها را شستشو دهد.

مزوتراپی مو

همان‌طور که دارو و قرص تقویتی بعد از کاشت مو اهمیت دارد، مزوتراپی نیز برای بسیاری از زیباجویان حیاتی است. در مزوتراپی می‌توان از سوزن‌های بسیار ریز در راستای تزریق انواع مواد مغذی کمک گرفت. این مواد شامل ویتامین‌ها، بیوتن، اسیدفولیک، نیاسین، آمینواسید، عصاره‌های گیاهی و… هستند. با مزوتراپی پیاز مو به صورت مستقیم این مواد را جذب می‌کند. همین موضوع باعث می‌شود موهای فرد رشد بیشتری را تجربه کنند. در واقع مزوتراپی مو یک راه‌حل مکمل در کنار کاشت مو به شمار می‌رود و می‌تواند تراکم بعد از کاشت را افزایش دهد. بهترین زمان برای انجام مزوتراپی پشت سر گذاشتن ماه دوم یا سوم یعنی بعد از دوره شوک ریزشی است.

پی آر پی مو

پی آر پی که با نام پلاسما درمانی نیز خوانده می‌شود، می‌تواند یک راه ایده‌آل در راستای تقویت فولیکول‌های مو باشد. برای انجام این روش در ابتدا نیاز است متخصص چند سی‌سی از خون زیباجو را بگیرد و سپس آن را درون دستگاهی با نام سانتریفیوژ قرار دهد. با این روش می‌توان خون را به سه قسمت مختلف پلاکت، سلول‌های قرمز خون و قسمت بدون پلاکت تقسیم کرد. در روش پی آر پی به پلاسمای غنی از پلاکت نیاز داریم. بعد از جداسازی پزشک آن را به پوست سر زیباجو تزریق خواهد کرد. زمانی که تزریق انجام می‌شود، فاکتورهای رشد تحریک می‌شوند. همین موضوع سرعت رشد موها را افزایش می‌دهد. نتیجه این موضوع رسیدن به تراکم بیشتر و رفع کم‌پشتی موها است.

نکاتی درمورد تقویت مو بعد از کاشت مو

برای اینکه بتوانید بعد از کاشت موهای خود را تقویت کنید، نیاز است به نکات گوناگونی توجه نشان دهید. در واقع توجه به این نکات در کنار مصرف دارو و قرص تقویتی بعد از کاشت مو اهمیت دارد. رعایت این نکات در کنار یکدیگر می‌‌تواند شما را به تراکم قابل‌توجهی از موها برساند. این نکات شامل گزینه‌های زیر هستند:

  1. هیدراته نگه داشتن آب بدن موضوع بسیار مهمی است. زیباجویان در طول روز باید میزان مناسبی مایعات مصرف کنند. این کار باعث می‌شود خونرسانی افزایش پیدا کند.
  2. حتماً مصرف میوه و سبزیجات را افزایش دهید. میوه‌ها و سبزیجات دارای انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند که می‌توانند به رشد موها و استحکام فولیکول‌ها کمک کنند.
  3. در دوران نقاهت از مصرف موادی که باعث افزایش فشار خون می‌شوند، به طور جدی پرهیز کنید؛ زیرا احتمال خونریزی افزایش پیدا می‌کند و زخم و تورم‌های پوستی نیز بیشتر می‌شوند. به عنوان مثال تا جایی که می‌توانید از مصرف نمک دوری کنید.
  4. تا زمانی که پزشک تجویز نکرده است از ماسک استفاده نکنید؛ اما در صورت اجازه متخصص می‌توانید از ماسک‌های حاوی ویتامین‌های گروه B و اسیدهای چرب امگا 3 و 6 بهره ببرید.

چگونه می توانم جریان خون را برای کاشت مو افزایش دهم؟

زمانی که در ناحیه کاشت مو جریان خون به خوبی گردش داشته باشد، فولیکول‌ها نیز می‌توانند مواد غذایی را بهتر به خود جذب کنند؛ به همین علت نیاز است از روش‌هایی که می‌توانند جریان خون را افزایش دهند، بهره برد. ماساژ پوست سر، مزوتراپی و پی آر پی از جمله بهترین روش‌ها به شمار می‌روند که بر اساس شرایط خود می‌توانید از آن‌ها بهره ببرید. همچنین این روش‌ها می‌توانند باعث ریزش موها را کاهش دهند و باعث استحکام فولیکول‌ها شوند.

بهترین شامپو برای تقویت موهای کاشته شده

بهترین شامپو برای تقویت موهای کاشته شده

برای تقویت موهای کاشته شده می‌توان از انواع شامپوها کمک گرفت. در ابتدا نیاز است زمان کافی صرف تحقیق درباره بهترین شامپوها کنید و در نهایت یک تصمیم درست بگیرید. بهترین شامپوها می‌توانند فولیکول‌های مو را تقویت کنند و از ریزش موها نیز جلوگیری به عمل بیاورند. البته تا سه روز بعد از کاشت نباید موهای خود را بشویید؛ اما بعد از این مدت می‌توانید از شامپوهایی که پزشکتان تجویز کرده است، بهره ببرید. شامپوها می‌توانند پوست سر را استریل نگه دارند، از عفونت جلوگیری کنند و منجر به استحکام فولیکول‌ها شوند. شامپوهایی که باید برای تقویت موهای کاشته شده بهره ببرید، ویژگی‌های مختلفی دارند؛ از جمله:

  1.  شامپوها نباید مواد شیمیایی خشن داشته باشند؛ زیرا این مواد برای فولیکول‌ها بسیار خطرناک هستند.
  2. شامپوهایی که برای تقویت فولیکول‌ها انتخاب می‌کنید، باید دارای PH خنثی باشند.
  3.  شامپوها باید دارای ترکیباتی همچون بیوتین، مس و فلز روی باشند.

لازم به ذکر است نحوه شستشو نیز بسیار اهمیت دارد. به عنوان مثال باید از ناخن زدن به موها دوری کنید؛ زیرا این موضوع تنها سلامت فولیکول‌ها را به خطر می‌اندازد و ممکن است باعث جابه‌جایی آن‌ها از موضع مربوطه شود.

مصرف استروئید بعد از کاشت مو

بسیاری از ورزشکاران در دوره بدنسازی خود استروئید مصرف می‌کنند. اگر شما نیز بین این افراد قرار می‌گیرید و کاشت مو انجام داده‌اید، حتماً باید دربار این موضوع با پزشک خود صحبت کنید؛ زیرا استروئیدها در حالت عادی منجر به ریزش مو می‌شوند. شاید برای افرادی که کاشت مو انجام داده‌اند، ریزش با شدت بیشتری انجام شود؛ به همین علت بدون مشورت با پزشک هیچ کاری نباید انجام دهید.

آیا بعد از کاشت مو باید کلاژن مصرف کنم؟

در حالت طبیعی کلاژن از جمله موادی به شمار می‌رود که می‌تواند باعث بهبود زخم‌های بدن شود. این ماده به صورت طبیعی در بدن تولید می‌شود؛ اما در بدن برخی افراد سطح کلاژن پایین است. همین موضوع باعث می‌شود تا زخم‌ها دیرتر بهبود پیدا کنند. برای این افراد بعد از کاشت مو کلاژن تجویز می‌شود تا دوران نقاهت را سریع‌تر پشت سر بگذارند. کلاژن‌ها هم به صورت موضعی و هم خوراکی قابل مصرف هستند. همچنین اگر به دنبال یک روش طبیعی برای افزایش سطح کلاژن هستید، می‌توانید نسبت به مصرف ویتامین C اقدام کنید. از مواد حاوی کلاژن می‌توانیم به سفیده تخم مرغ، گوشت مرغ و قرمز، ماهی سالمون، گوجه فرنگی، مرکبات، سبزیجات تیره رنگ، دانه کدو تنبل، انواع توت، لوبیاها و… اشاره کنیم.

محلول بعد از پیوند موی طبیعی

محلول تقویتی بعد از کاشت مو

همان‌طور که اشاره کردیم یکی از محلول‌هایی که می‌تواند باعث تقویت موها بعد از کاشت شود، ماینوکسیدیل است. این محلول به مدت شش ماه الی یک سال باید به صورت مداوم مصرف شود. برخی افراد شرایط استفاده از این محلول را ندارند. در این مواقع می‌توان از سایر محلول‌های تقویتی همچون عصاره درخت چای بهره برد. بعد از تهیه محلول می‌توانید آن را روی موضع پیوندی و اهداکننده بریزید. برای این کار می‌توانید از یک سرنگ کمک بگیرید.

لوسیون تقویتی بعد از کاشت مو

در کنار دارو و قرص تقویتی بعد از کاشت مو می‌توان از لوسیون‌ها نیز به منظور اثرگذاری بیشتر بهره برد. این لوسیون‌ها خاصیت نرم‌کنندگی و مرطوب‌کنندگی دارند. کافی است مقداری لوسیون را روی موضع مربوطه بریزید و آرام با کف دستان خود آن را ماساژ دهید. این امر باعث کاهش زبری می‌شود و می‌‌تواند سرعت بهبودی را افزایش دهد. لوسیون باید به مدت 15 تا 30 دقیقه روی سطح سر باقی بماند. برای شستشوی آن نیز می‌توانید از آب ولرم و شامپو استفاده کنید. لازم به ذکر است در انتخاب لوسیون نیز باید با پزشک خود مشورت داشته باشید.

قرص فولیکوژن تقویت موی کاشته شده

قرص فولیکوژن بعد از کاشت مو به عنوان بهترین تقویت کننده بعد از کاشت مو شناخته شده است. مصرف این دارو می‌تواند موها را تقویت کند و باعث رشد آن‌ها شود. این مکمل درمانی دارای انواع مواد معدنی و ویتامین است که هرکدام از آن‌ها تأثیر مثبتی روی فولیکول‌ها می‌گذارند. سلنیوم، مس، زینک، ویتامین E، ویتامین D، بیوتین، فولیک اسید، ویتامین B5، B6 و… از جمله املاح و ویتامین‌های موجود در قرص فولیکوژن به شمار می‌روند.

پروپشیا برای تقویت پس از کاشت مو

از پروپشیا می‌توان به عنوان متداول‌ترین دارو و قرص تقویتی بعد از کاشت مو یاد کرد. مصرف این دارو علائم دوره نقاهت را به شکل چشمگیری کاهش می‌دهد و همچنین به تسریع روند بهبود کمک می‌کند. از پروپشیا با نام فیناستراید نیز یاد می‌شود و به منظور جلوگیری از ریزش مو به کار می‌رود. همچنین این دارو اجازه تبدیل هورمون تستوسترون به دی هیدروتسترون را نمی‌دهد. پروپشیا را می‌توان به دو شکل موضعی و خوراکی تهیه کرد. زمان مصرف داروهای تقویتی بعد از کاشت مو، 15 روز بعد از پیوند است؛ اما با این حال در ابتدا باید از پزشک خود مشورت بگیرید و سپس نسبت به تهیه و استفاده از آن اقدام کنید. این دارو روزانه باید یک بار استفاده شود. همچنین خانم‌ها اجازه استفاده از این دارو را ندارند.

سخن آخر درباره بعد از کاشت مو چه داروهایی مصرف کنیم؟

تقویت مو بعد از کاشت مو موضوع بسیار مهمی است که زیباجویان باید نسبت به آن توجه داشته باشند. برای این کار می‌توان از انواع داروها کمک گرفت. دارو تقویتی بعد از کاشت مو گزینه‌های مختلفی را به خود اختصاص داده است و هر یک می‌توانند به نحوی تأثیر خود را اعمال کنند. در این مطلب سعی کردیم مهم‌ترین دارو و قرص تقویتی بعد از کاشت مو را به شما معرفی کنیم تا زخم‌ها سریع‌تر بهبود پیدا کنند، دچار عفونت نشوید، ریزش مو را تجربه نکنید و همچنین شاهد بیشترین تراکم از موهای خود باشید. اگر سؤالات بیشتری ذهن شما را درگیر کرده‌اند، می‌توانید با بهترین کلینیک کاشت مو تهران کلینیک رز در تماس باشید.

منابع: longevitahairtransplantchiswickhairclinicclinicadvisor

امتیاز شما به این مطلب
نوشتهٔ پیشین
کاشت موی طبیعی در افراد سالمند و مسن
نوشتهٔ بعدی
کاشت مو بدون نیاز به تراشیدن سر و کوتاهی ، با موهای بلند

8 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • سلام وقت بخیر ببخشید بعداز کاشت چند وقت باید دارو بخوریم

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز وقت بخیر
      ممکن است هر پزشک داروی متفاوتی و برای دلایل مختلف برای شما عزیزان تجویز کند. بستگی دارد که شما کار کاشتتان را پیش کدام پزشک انجام داده باشید بنابراین برای این مسئله نمی توان نظر قطعی داد.

      پاسخ
  • سلام. بعد از کاشت مو تا چه مدت باید دارو مصرف بشه؟ چهارماه؟ شش ماه؟ هشت ماه؟

    پاسخ
  • سلام
    آیا قرص تقویتی هرویت بهتر است یا پرفکتیل پلاتیوم برای بعد از کاشت

    پاسخ
  • sarina.aeen.jamshid2807@gmail.com
    26/04/1402 3:06 ب.ظ

    عالی بود واقعا ممنونم جواب همه سوال هامو گرفتم

    پاسخ
  • علیرضا م
    17/10/1402 4:01 ب.ظ

    با سلام
    واقعا مقاله عالی و مفیدی بود.مناسب برای قبل و بعد از کاشت مو برای تمامی افراد.کامل و کافی جای هیچ سوالی باقی نمیمونه.ممنون از جناب دکتر روحانی

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

مطالب پربازدید