کاشت مو به روش FIT یکی از متداول ترین روش های ” کاشت مو ” در کلینیک های زیبایی و مو می باشد. کاشت مو همواره یکی از بزرگترین دغدغه های همه افراد محسوب می شود. به دلیل تاثیر غیر قابل انکاری که موها در زیبایی صورت و زیبایی کلی فرد دارد، درمان مشکل ریزش مو از اهمیت بالایی برخوردار است. روش های درمانی مختلفی مثل درمان دارویی برای این مشکل بوجود آمده اند که در اکثر موارد جوابگوی مشکل فرد نمی باشند. روش کاشت مو، یکی از موثرترین و نتیجه بخش ترین روش های ترمیم و اصلاح ساختار مویی شما است. در میان انواع روش های کاشت مو، کاشت مو به روش FIT طرفداران به خصوص خود را دارد. این روش ضمن برخورداری از هزینه مناسب، یکی از متداول ترین روش های کاشت مو نیز می باشد.
یکی از بهترین روش های کاشت مو، استفاده از کاشت مو به روش FIT می باشد. در این روش از یک پانج کوچک برای برداشت تعدادی از فولیکول های مو در ناحیه پر تراکم و کاشت آن در ناحیه مورد نظر استفاده می شود. هر واحد برداشت شده که گرافت مو نام دارد، شامل یک یا چهار فولیکول مو می باشد. کلمه FIT در اصل، مخفف کلمه استخراج واحد فولیکولی (Follicular Isolation Technique)می باشد. از سال 2018 بنا بر توصیه سازمان جهانی جراحی ترمیم مو یا ISHRS، نام این روش به ” برش واحد فولیکولی ” تغییر پیدا کرده است. این روش به وسیله روش های چون SUT تکمیل و پیشرفته تر شده است.
مراحل کاشت مو به روش FIT
شما برای اینکه میزان ریزش مو و نحوه درمان آن را تعیین کنید، باید به یک متخصص پوست و مو و زیبایی مراجعه فرمایید. پزشک متخصص روش های درمانی مختلفی را به شما پیشنهاد خواهد داد که یکی از این روش ها، کاشت مو می باشد.
کاشت مو روش های مختلفی دارد که از جمله روش های ایمن و با عوارض جانبی کم برای آن، کاشت مو به روش FIT می باشد. در کاشت مو به روش FIT :
- بیمار به مراکز درمانی و متخصص پیوند مو مراجعه می کند: شما در این مرحله، کلینیک و پزشک مورد نظر خود را انتخاب و با دریافت مشاوره و وقت معاینه، میزان مشکل خود را ارزیابی می کنید. در این مرحله، پزشک شما تمام جزئیات نحوه و تعداد فولیکول موی پیوندی به ناحیه مورد نظر شما را به طور کامل توضیح خواهد داد.
- آزمایش و بررسی موهای فرد: در این مرحله، از موهای بیمار عکس برداری می شود تا در صورت نیاز در پرونده او موجود باشد. با معاینه سر و موهای شما، میزان آسیب و محل مورد نیاز برای کاشت مو تعیین می شود.
- تعیین میزان و محل برداشت و کاشت مو: در این مرحله، پزشک متخصص با مشورت با بیمار و زعایت نکات کاشت، محل و تعداد کاشت را تعیین می کند. در این مرحله خط رویش مو برای بیمار تعریف می شود و شما محل مورد نظر برای کاشت را برای پزشک مشخص می کنید. برای برداشت، قسمتی از موهای شما تراشیده و سپس فولیکول های مورد نظر برداشته می شوند و در محل مورد نظر شما کاشت می شوند.
- استخراج واحد های فولیکولی مو از محل اهدا کننده: برای کاشت مو به روش FIT، از موهای پشت سر یا موهای کناری سر برای پیوند استفاده می شود. این مناطق که در اصطلاح بانک مو نامیده می شود، در حالت عادی دچار ریزش نمی شوند و عواملی مانند ارث و ژنتیک نمی تواند باعث ریطش آنها شود. در نتیجه موهای برداشت شده از نواحی به صورت دائمی در محل جدید کاشته می شوند و پس از کاشت امکان ریزش آنها وجود ندارد. پس از اعمال بی حسی موضعی در محل مورد نظر، فولیکول های مویی به وسیله ابزار خاصی به نام پانج که تیغ های جراحی پزشکی مخصوصی هستند، برش داده می شود. از یک شمارنده مخصوص برای شمارش فولیکول های مویی برداشت شده استفاده می شود. پس از جداسازی با پانج، فولیکول های مویی به وسیله انبرک های مخصوص به آرامی و با دقت از پوست ناحیه مورد نظر برداشته می شود.
برای دریافت مشاوره و بررسی این موضوع، شما می توانید با همکاران ما در کلینیک کاشت مو رز با شماره 02144067005 تماس حاصل بفرمایید.
کلیه این مراحل در شرایط بی حسی و بدون درد انجام می شود و معمولا شما هیچ نوع خونریزی و جراحت خاصی را در طی برداشت فولیکول تجربه نخواهید کرد. تعداد فولیکول های برداشت شده در یک جلسه بسته به شرایط مویی فرد، بین 1500 تا 2500 فولیکول می باشد.
- پردازش و آماده سازی واحد های برداشت شده: پس از برداشت فولیکول، آنها را در محلول های نگهدارنده مخصوص، می گذارند تا مانع از مرگ آنها شوند. سپس پردازش های مختلفی توسط تیم پزشکی روی این فولیکول ها انجام می شود تا آنها را آماده کاشت کنند. از جمله عوامل بسیار مهم در نتیجه عالی، همین مرحله پردازش می باشد. فولیکول مو باید هیدراته و آب دار باشد و در دمای مناسبی نگهداری شده باشد.
پس از برداشت مو، بیمار مدت زمان کوتاهی فرصت استراحت دارد.
- کاشت واحد های پردازش شده در محب مورد نظر: در این مرحله، فولیکول های پردازش شده با استفاده از بی حسی موضعی در محل مورد نظر پیوند داده می شوند. در این مرحله عمق فولیکول پیوند داده شده و همچنین جهت رشد آن توسط پزشک تعیین می گردد. میزان زیبایی نتایج نهایی به تخصص و مهارت پزشک شما بستگی خواهد داشت.
- انجام معاینات بعد از کاشت به صورت دوره ای و رعایت نکات ضروری این دوران: پس از انجام فرآیند کاشت که حدود 5 تا 8 ساعت طول می کشد، نکاتی که در روز های ابتدایی پس از کاشت باید رعایت کنید به شما گفته می شود. همچنین به منظور بررسی وضعیت فولیکول ها پس از پیوند، ممکن است شما به یک یا دو جلسه معاینه دوره ای نیز نیاز داشته باشید.
نکات مهم قبل از انجام کاشت مو به روش FIT
برای اینکه بیماران بتوانند یک کاشت مو به روش اف آی تی بدون دردسری را با نتایج کاملا ایدهآل به دست آورند اهمیت دادن به نکات لازم قبل از آن بسیار ضروری است. این نکات به صورت قابل ملاحظهای روند بهبودی و کاهش عوارض جانبی را بالا برده و شما را در رسیدن به موهای دلخواه خود کمک میکنند. از جمله مهمترین مواردی که قبل از انجام کاشت مو به روش FIT باید توجه شود عبارتند از:
- از یک هفته قبل مصرف مشروبات الکلی و دخانیات را کنار بگذارید. زیرا مشروبات الکلی باعث رقیق شدن غلطت خون شده و در نتیجه روز پیوند مو میتواند باعث خونریزی شود. از طرفی دیگر مواد شیمیایی و سمی موجود در دخانیات نیز بهبود زخمها را به تعویق انداخته و امکان عوارض جانبی احتمالی را افزایش میدهد.
- حتما داروهای مصرفی خود را از قبل با پزشک مربوطه در میان بگذارید. به احتمال زیاد از شما خواسته میشود تا از مصرف داروهای رقیقکننده خون، داروهای بازدارنده ریزش مو، داروهای کدئیندار و داروهای ضد التهاب را نتوقف کرده و یا تحت کنترل پزشک مصرف کنید. حتی بهتر است اگر ویتامین مصرف میکنید آنها را نیز به پزشک خود اطلاع دهید. علاوه بر آن اگر پزشک با صلاحدید خود داروی خاصی را تجویز کرد که باید قبل از انجام پیوند مو به روش اف آی تی مصرف کنید آن را جدی بگیرید.
- در صورتی که مشکل یا بیماری خاصی دارید حتما آن را باید با پزشک خود در میان بگذارید تا از مشکلات بعدی احتمالی پیشگیری شود. این مشکلات میتوانند بیماریهایی نظیر دیابت، بیماریهای هورمونی به خصوص در زنان و … باشد.
- توجه داشته باشید که از سه روز قبل هرگز نباید به سراغ رنگ و یا کوتاه کردن موهای خود بروید. حتی بهتر است از چند روز قبل هر روز به حمام رفته و موهای خود را بشویید تا اطمینان حاصل کنید رنگی بر روی موهای شما باقی نمانده است.
توصیه های ضروری بعد از کاشت مو به روش FIT
پس از انجام کاشت مو به روش FIT، برای حفظ فولیکول های پیوند شده، رعایت یک سری نکات بسیار ضروری می باشد:
- دریافت دستورالعمل های نحوه مراقبت و شستشوی موها
- داروهای تجویزی خود را سر وقت و به صورت منظم مصرف نمایید.
- 8 روز طول می کشد تا فولیکول ها به طور کامل تثبیت شوند. در نتیجه در این مدت از انجام فعالیت های سنگین و شستشوی شدید موها خودداری نمایید.
- از هفته ششم تا هشتم، تا 80 درصد موهای کاشت شده شروع به ریزش می کنند. این امر بسیار طبیعی می باشد زیرا موها وارد چرخه رشد خود می شوند. پس نگران نباشید چون موها دوباره شروع به رشد خواهند کرد.
- پس از گذشت این دوره ریزشی، موها به صورت آهسته و تصاعدی شروع به رشد و ایجاد تراکم در سر شما خواهند کرد.
- پس از گذشت یک سال، بیمار برای انجام معاینات و بررسی نتایج عمل،یک وقت ملاقات با پزشک متخصص تنظیم می نماید.
- موهای کاشت شده همان گونه که اشاره شد، دچار ریزش نمی شوند و به طور دائمی در سر شما باقی خواهند ماند.
چه افرادی برای کاشت مو به روش FIT مناسب هستند
افرادی که میزان طاسی و ریزش مو در آنها خفیف تا متوسط می باشد، می توانند از این روش استفاده نمایند. با استفاده از این روش، می توان تا 7000 تار مو را در یک جلسه درمانی به فرد پیوند داد.
مزایا و معایب کاشت مو به روش FIT
کاشت مو به روش FIT دارای مزایا و معایب گوناگونی است. از جمله مزایای این روش می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- نسبت به روش جراحی نواری، دارای تهاجم کمتری است در نتیجه عوارض جانبی محدودتری دارد.
- برای بیمارانی که ریزش جزئی و محدود مو دارند یک روش بسیار عالی می تواند باشد
- برای بیمارانی که تمایل دارند وضعیت موهای سر، سبیل و ریش خود را اصلاح نمایند، روش خوبی می باشد.
و اما معایب استفاده از کاشت مو به روش FIT:
- مناسب نبودن برای مناطق بزرگ طاسی
- هزینه بر بودن
- وقت گیر بودن
- ایجاد زخم های جزئی و بسیار ریز در ناحیه پوست سر
کاشت مو به روش FIT در مقایسه با روش های قدیمی تر مانند FUT دارای تفاوت هایی می باشد. در روش FUT، فولیکول های زیادی از مو به روش نواری و یکجا، از ناحیه اهدا کننده برداشته می شود و برای مناطق وسیع تر طاسی مناسب می باشد. اما در روش FIT فولیکول ها به صورت انفرادی در محل مورد نظر کاشته می شوند و برای مناطق جزئی کاربرد بیشتری دارد. روش FUT دارای عوارض جانبی شدیدتر و احتمال خونریزی و ایجاد جای زخم در آن زیاد است، اما در روش FIT، عوارض ناشی از برداشت مو کمتر بوده و معمولا جای زخم بزرگی در سر ایجاد نمی شود.
عوارض احتمالی پیوند مو به روش FIT
اصلیترین دلیلی که باعث شده پیوند مو به روش FIT در بین اکثر افراد محبوب شود عوارض احتمالی جزئی بعد از انجام کار است. با این حال امکان رخ دادن برخی عوارض وجود داشته باشد؛ چند مورد از رایجترین آنها در زیر آورده شده است:
- احتمال نیاز به جلسات دوم یا سوم برای رسیدن به موهایی با تراکم بالا
- مشاهده تورم و التهاب در ناحیه پیشانی
- ایجاد دلمههای کوچک در محل کاشت مو
- ایجاد اسکار در صورت مراجعه به کلینیکهای نامعتبر و پزشک غیرحرفهای
- مشاهده عفونت در صورت عدم رعایت نکات گفته شده توسط پزشک
تفاوت کاشت مو FIT با FUT
کسانی که به دنبال کاشت مو میروند بین انتخاب یکی از دو روش FIT و FUT بر سر دو راهی قرار میگیرند. در راستای بیان تفاوتهای این دو باید بگوییم در کاشت مو به روش FUT فولیکولهای مورد نظر با ایجاد یک برش نواری از ناحیه بانک مو و برداشتن آنها در زیر میکروسکوپ انجام میشوند. در حالی که در کاشت مو به روش FIT تار مو توسط ایجاد برشهای دایرهای شکل کوچکی از بانک مو انجام میشود. از جمله مزیتهای کاشت مو به روش اف آی تی میتوان به طبیعی بودن نتیجه کار، امکان برداشت موهای بیشتر در طول چندین جلسه، امکان انجام در افرادی با بانک مو ضعیف، عوارض جانبی بسیار کم اشاره کرد. از طرفی دیگر در روش کاشت مو FUT مزایایی نظیر دیده نشدن محل پیوند مو، ایجاد تراکم بالا در یک جلسه، امکان استفاده از بانک مو به غیر از پشت سر اشاره کرد. هر یک از این روشها دارای یک سری مزایا و معایب هستند که میتواند از شخصی به شخص دیگر متفاوت باشد. بنابراین پیشنها میکنیم قبل از انتخاب روش مناسب خود با پزشک متخصص مربوطه مشورت کرده و بهترین روش برای خود را انتخاب کنید.
هزینه کاشت مو به روش FIT
مثل هر روش کاشت مو دیگری هزینه کاشت مو به روش FIT نیز از اهمیت بالایی برای کاندیدهای پیوند مو برخوردار است. این هزینه واحد نبوده و از شخصی به شخص دیگر میتواند تغییر کند. چرا که تعداد گرافتهایی که یک شخص نیاز دارد با شخص دیگر یکسان نخواهد بود. از طرفی دیگر دستمزد پزشک و خدمات ارائه شده در کلینیک نیز میتواند این قیمتها را تا حد قابل توجهی بالا ببرد. پس حتما قبل از تصمیمگیری نهایی در انتخاب کلینیک و پزشک مناسب تحقیق کنید و سپس جلسه مشاورهای با پزشک خود داشته باشید تا در آن هزینه حدودی با بررسی شرایط شما تخمینزده و بیان شود.