بانک مو – اهمیت ناحیه اهدا کننده در کاشت مو

بانک مو در کجای سر قرار دارد؟

بانک مو (به انگلیسی donor area) یکی از رایج‌ترین اصطلاحات پزشکی است که در مقالات مربوط به کاشت مو درباره آن صحبت کرده ایم؛ چراکه عموم افراد متقاضی پیوند مو، به منبع مناسبی از موها نیاز دارند. بانک مو به ناحیه‌ای از سر گفته می‌شود که فرآیند استخراج فولیکول‌های مو از آن صورت می‌گیرد. نواحی پشت سر، کناره سر و اطراف گوش‌ها ازجمله متداول‌ترین نواحی بانک مو یا ناحیه اهدا کننده به شمار می‌آیند؛ چراکه، موهای این نواحی از مقاومت بسیار بالایی برخوردار بوده و احتمال ریزش آن‌ها بسیار کم است.
بانک مو چیست

اهدای مو برای کاشت

در شرایطی که امکان برداشت مو از ناحیه سر فراهم نباشد، می‌توان سایر نقاط بدن مانند ریش، سینه، کمر و پاها را به‌عنوان بانک مو شناسایی نموده و فرآیند استخراج فولیکول‌ها را آغاز نمود. البته برای چنین اقدامی باید به کیفیت و ضخامت موها توجه ویژه‌ای داشت. ناحیه اهداکننده پیوند مناسب، می‌بایست از شرایط دیگری نیز برخوردار باشد که در ادامه این مقاله از سایت کلینیک رز به آن‌ها اشاره خواهیم نمود.

فروش بانک مو چگونه انجام می شود؟

زیبا جویان ممکن است به دلایل گوناگونی با این سؤال مواجه شده باشند که آیا می‌توان فولیکول‌های موردنیاز خود را از اشخاص دیگر دریافت کنند یا خیر.

در رابطه با سؤال مطرح‌شده باید با چگونگی فرآیند ایمپلنت مو آشنا بود. فولیکول‌های موردنیاز عمدتاً از سر و بدن خود فرد متقاضی تأمین می‌گردند. با تأمین و پیوند این فولیکول‌ها از بدن فرد زیبا جو، ریسک پس زده شدن آن‌ها توسط ناحیه درمان کاهش می‌یابد.

درواقع، با تأمین فولیکول‌های مو از بدن اشخاص دیگر، عمل انتقال بافت صورت می‌گیرد. در این صورت اگر DNA دو شخص دقیقاً مطابقت نداشته باشد، سیستم ایمنی بدن پیوندها را رد کرده و درنهایت موهای کاشته شده زنده نخواهند ماند. با چنین اقدامی پزشک معالج مجبور خواهد بود به تجویز داروهای سرکوب‌کننده ایمنی بدن بپردازد. به دلیل پیچیدگی روند درمان، احتمال بروز عفونت و ریسک ایجاد سایر عارضه‌ها، این اقدام غیرضروری تلقی شده و هرگز توصیه نمی‌گردد.

بانک مو در کدام بخش از پوست سر قرار گرفته است؟

یکی از سؤالات رایج متقاضیان کاشت موی طبیعی این است که بانک مو در کدام قسمت از بدن قرار دارد. پاسخ این سؤال می‌تواند به ویژگی‌های پوست و مو فرد متقاضی بستگی داشته باشد.

اساساً هنگامی که واژه بانک مو به کار گرفته می‌شود، به نواحی پشت سر و فاصله میان 2 گوش اشاره می‌شود؛ چراکه این نواحی معمولاً  بیشترین میزان ضخامت و بالاترین تراکم مویی را دارا هستند. از موهای نواحی ذکرشده می‌توان برای کاشت ریش و ابرو نیز بهره‌جویی نمود.

بسیاری از زیبا جویان فرآیند استخراج فولیکول‌ها را در نواحی مذکور تجربه می‌کنند؛ اما به کمک جدیدترین روش کاشت مو، امروزه می‌توان از نواحی ریش و بدن نیز اقدام به استخراج فولیکول‌ها نمود. البته پیش از به‌کارگیری موهای ریش و بدن برای پیوند مو، می‌بایست به ضخامت آن‌ها توجه داشت. موهای مورداستفاده از نواحی بدن می‌بایست از کیفیت بالایی برخوردار بوده و با موهای ناحیه سر هم‌خوانی داشته باشند.

تاثیر بانک مو قوی در کاشت مو

بانک موی قوی به معنای وجود گرافت‌های مو سالم، قوی و مناسب است. برای دریافت نتایج مؤثر از فرآیند پیوند موی طبیعی می‌بایست به کیفیت ناحیه اهداکننده پیوند توجه ویژه‌ای داشت. چنانچه برای کاشت گرافت مو از بانک موی قوی استفاده ‌شود، نتایج بسیار موثر و پایداری کسب خواهد شد. تأثیرات بانک موی قوی در فرآیند کاشت گرافت مو عبارتند از:

  1. حصول نتایج طبیعی و متطابق: موهای موجود در منطقه اهدا کننده مو باید از لحاظ ساختار و رنگ مشابه ناحیه دریافت‌کننده باشند. بانک موی قوی سبب می‌گردد که نتایج حاصل از پیوند مو طبیعی‌تر به نظر برسند.
  2. ترمیم ناحیه درمان: بانک موی قوی می‌تواند نواحی مبتلا به طاسی را به‌خوبی پوشش داده و این مناطق را به طور مؤثر ترمیم کند.
  3. ثبات نتایج : سایت اهدا کننده قوی باعث می‌شود که نتایج حاصل از پیوند مو با گذشت زمان ثابت و پایدار مانده و احتمال ریزش موها در آینده کاهش یابد.

بانک موی قوی از چه ویژگی هایی برخوردار است؟

همان‌طور که در طول مطلب به آن اشاره شد، به منظور دریافت نتایج مؤثر از فرآیند پیوند مو، باید به کیفیت بانک مو دقت نمود. چنانچه موهای ناحیه اهداکننده از ضخامت و تراکم بالایی برخوردار باشند، پزشک معالج آن ناحیه را به‌عنوان سایت اهدا کننده مؤثر تعیین می‌کند. یکی دیگر از مسائلی که متخصصین پوست و مو به آن توجه می‌کنند، تراکم مویی ناحیه اهداکننده است؛ زیرا مهم است که پس از درمان، ناحیه بانک مو دچار کم‌پشتی نشود.

به طور کلی، چنانچه ناحیه اهداکننده از ویژگی‌های فوق برخوردار باشد، اصطلاحاً گفته می‌شود که آن ناحیه از بانک موی قوی برخوردار است. چنانچه ناحیه مذکور از این ویژگی‌ها برخوردار نباشد به عنوان ناحیه اهداکننده موی ضعیف ارزیابی می‌گردد. برخی دیگر از مواردی که متخصصین پوست و مو برای تشخیص بانک موی قوی مورد بررسی قرار می‌دهند، عبارتند از:

  1. ویژگی‌های موهای اصلی فرد زیبا جو
  2. رنگ موها
  3. ابعاد و اندازه ناحیه گیرنده مو

تقویت و ترمیم بانک موی سر

چگونه بانک موی خود را تقویت کنیم؟

تقویت بانک مو به ارتقای سلامت و قوی‌تر شدن موها کمک می‌کند. تقویت بانک مو قبل از کاشت نیز سبب آن می‌گردد که نتایج ناشی از روند درمان بهبود یابند. در ادامه برخی از راهکارهای تقویت بانک مو را ارائه خواهیم ساخت.

تغذیه مناسب

تغذیه سالم و متنوع به سلامت عمومی بدن کمک کرده و موجبات تقویت موها را فراهم می‌آورد. مواد غذایی حاوی ویتامین  A، C، D، E، مواد معدنی (مانند آهن، منیزیم و روی)، پروتئین‌ها و اسیدهای چرب امگا 3 و 6 به رشد و تقویت موها کمک شایانی می‌کنند.

مراقبت‌ از مو

مراقبت منظم از موها با استفاده از محصولات ارگانیک اقدام مؤثری تلقی می‌گردد. شامپوها و محصولات مراقبتی که حاوی مواد تقویت‌کننده مو مانند بیوتین، کراتین و نیاسین هستند، می‌توانند به تقویت بانک مو کمک شایانی کنند. همچنین با کاهش استفاده از رنگ‌های مو غیر ارگانیک و کاهش مصرف شامپوهای شیمیایی می‌توان به مراقبت از موها پرداخت.

جلوگیری از آسیب‌دیدگی موها

با کاهش مصرف لوازم حرارتی آرایش مو می‌توان به سلامت بانک مو کمک نمود. در این راستا کاهش استفاده از سشوار و اتوی مو می‌تواند اقدام مطلوبی تلقی گردد.

ماساژ پوست سر

ماساژ پوست سر باعث افزایش جریان خون به ریشه‌های مو شده و درنهایت موجبات سلامت موها را فراهم می‌آورد. با برخی از روغن‌های ارگانیک نیز می‌توان اثرات ماساژ سر را افزایش داد. برخی از روغن‌های طبیعی مانند روغن‌زیتون، روغن نارگیل، روغن جوجوبا، روغن سیاه‌دانه، روغن آرگان و برخی روغن‌های دیگر می‌توانند سلامت موها را ارتقا بخشند.

کاهش اضطراب و استرس

استرس می‌تواند موجبات ریزش موها را فراهم آورد. به منظور اجتناب از این مسئله، دوری از استرس، تمرینات هوازی، یوگا، مدیتیشن و فعالیت‌های آرامش‌بخش می‌توانند اقدامات بسیار مطلوبی ارزیابی شوند.

اجتناب از آلودگی و عوامل مضر

اجتناب از آلودگی و عوامل مضر مانند سیگار، مصرف الکل و مواد مخدر می‌تواند به حفظ سلامت موها کمک شایانی کند.

در کاشت مو چگونه گرافت مو برداشته می شود؟

امروزه به لطف پیشرفت‌های حاصل‌شده در زمینه پوست و مو، به شمار تکنیک‌های پیوند مو افزوده شده است. عمده تفاوت این تکنیک‌ها در نحوه استخراج فولیکول‌ها است. در ادامه نحوه استخراج فولیکول‌ها در روش‌های مختلف را ملاحظه خواهید نمود:

روش FUT یکی از قدیمی‌ترین تکنیک‌های پیوند مو به شمار می‌آید. در این روش، برشی نواری شکل در ناحیه اهداکننده ایجاد می‌شود. پس از اعمال یک برش سطحی از ناحیه اهداکننده، گرافت‌های مو از روی پوست جداسازی شده و پس از ارزیابی در ناحیه گیرنده کاشته می‌شوند.

در روش‌های FUE، کاشت مو SUT و Super sut نیز گرافت‌های مویی به صورت جداگانه و بدون برش استخراج می‌شوند. این روش‌ها نیازی به اعمال بخیه نداشته و از عوارض جانبی کمتری را ایجاد می‌کنند. در روش SUT از آنجایی که فرآیند استخراج با کمک تجهیزات اتوماتیک انجام‌ می‌شود، احتمال خطای انسانی، آسیب به گرافت‌ها و عوارض جانبی به حداقل می‌رسد.

تخریب بانک مو

چه عواملی باعث تخریب بانک موی شما می شود؟

تخریب بانک مو می‌تواند به دنبال علل مختلفی صورت گیرد. این تخریب می‌تواند درنتیجه عدم مراقبت صحیح از بانک مو، عدم پیروی از نکات مراقبتی و خطای پزشکی رخ بدهد. در وهله اول برای جلوگیری از تخریب بانک مو می‌بایست موارد تقویت بانک مو را مدنظر قرار داده و به سلامت موهای خود کمک کنید.

برای این منظور در پیش گرفتن یک سبک زندگی و رژیم غذایی سالم، اجتناب از استرس، ورزش، ماساژ سر و اقدامات مراقبتی می‌توانند اقدامات مطلوبی تلقی گردند.

علاوه بر موارد ذکرشده، برای جلوگیری از آسیب به بانک مو بعد از کاشت می‌بایست دستورالعمل‌های مراقبتی پزشک معالج خود را با دقت دنبال کنید. این دستورالعمل‌ها ممکن است به شرح زیر باشند:

  1. اجتناب از مصرف داروهای رقیق‌کننده خون
  2. اجتناب از نوشیدن الکل و استعمال دخانیات
  3. پرهیز از استحمام در 3 روز نخست دوره نقاهت
  4. پرهیز از فعالیت‌های سنگین
  5. مصرف به‌موقع داروهای تجویزی
  6. دریافت مرخصی شغلی برای 2 هفته نخست دوره نقاهت

برای اجتناب از خطاهای پزشکی نیز بهترین اقدام، مراجعه به یک پزشک متخصص پوست و مو باتجربه خواهد بود. اقدام به کاشتن مو با روش‌های نوین در کلینیک‌های مجهز می‌تواند از شمار بسیاری از عوارض جانبی ازجمله تخریب بانک مو بکاهد.

چه مدت زمانی طول می کشد تا بانک مو برداشت شده ترمیم شود؟

از آنجایی که عمدتاً محل بانک مو در ناحیه پس سر قرار داد، بسیاری از زیبا جویان با این سؤال مواجه می‌شوند که آیا این ناحیه قابل‌ ترمیم خواهد بود یا خیر. پاسخ این سؤال به تکنیک کاشت، روش استخراج فولیکول‌ها و برخی موارد دیگر بستگی خواهد داشت. به طور مثال در روش FUT به علت ایجاد برش در ناحیه اهداکننده، آثار ناشی از زخم و اسکار ممکن است به مدت طولانی‌تری باقی بمانند.

در سایر روش‌ها مانند FUE و SUT از آنجایی که استخراج گرافت‌ها به صورت مجزا و تک به تک صورت می‌گیرد، زخم‌های بسیار کوچکی ایجادشده و این آثار در مدت‌زمان کوتاه‌تری بهبود می‌یابند. به طور معمول، اسکارهای حاصل‌شده از این روش‌ها پس از 1 هفته بهبود خواهند یافت.

یکی دیگر از سؤال‌های رایج مراجعین این است که ایا بانک مو دوباره رشد میکند؟

پاسخ این سؤال خیر است. پس از استخراج و تغییر مکان موها، امکان رویش مجدد موها از ناحیه اهداکننده وجود نخواهد داشت. ممکن است در آینده و با به روی کار آمدن روش کاشت سلول‌های بنیادی بتوان گرافت‌های مو را مورد تکثیر قرار داد؛ اما در حال حاضر این امر در هیچ روشی مقدور نمی‌باشد.

بانک مو و گرافت مو چیست؟

تفاوت بانک مو و گرافت مو

گرافت مو یک واحد رایج برای شمارش موها به شمار می‌آید. گرافت مو به دسته‌ای از موها گفته می‌شود که از یک مکان مشخص از سر یا بدن رشد پیدا کرده‌اند. چنانچه با دقت به مکان رویش موهای خود دقت کنید، مشاهده خواهید کرد که یک یا چند تار مو از یک نقطه مشخص رویش پیدا کرده و پیاز این موها در یک ناحیه مشترک قرار دارند. به این دسته‌ از موها گرافت مو می‌گویند.

در طی فرآیند پیوند موی طبیعی، پزشک معالج با توجه به نیازهای شما میزان مشخصی از گرافت‌ها را برای پیوند مو تعیین کرده و سپس اقدام به استخراج فولیکول‌ها می‌کند. این مقدار می‌تواند بسته به وسعت طاسی سر متفاوت باشد.

لازم‌ به‌ ذکر است که گرافت مو یک مقدار تقریبی از موها به شمار می‌آید؛ چراکه، هر گرافت مو می‌تواند شامل 1 تا 4 تار مو باشد. به عنوان مثال، هنگامی که متخصص پیوند مو اعلام می‌کند برای کاشت مو به 2000 گرافت مو نیاز است، منظور وی مقداری در حدود 5000 تار مو خواهد بود.

نکات مهم در ارتباط با بانک مو

موفقیت و پایداری نتایج کاشت مو، به کیفیت بانک مو بستگی خواهد داشت. برای حصول نتایج ماندگار، پزشک معالج و فرد زیبا جو می‌بایست به تعیین یک بانک مو مناسب توجه داشته باشند. یک بانک موی قوی باید از ویژگی‌های زیر برخوردار باشد:

  1. ضخامت کافی
  2. تراکم بالا
  3. هم‌خوانی با موهای ناحیه درمان

چنانچه ناحیه اهداکننده از ویژگی‌های مذکور برخوردار باشد، می‌توان از نتایج مؤثر پیوند مو اطمینان حاصل نمود. پیش از اقدام به درمان، می‌توان به تقویت بانک مو نیز پرداخت. برای این مسئله نیز راهکارهای متعددی وجود دارد که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  1. اعمال سبک زندگی و رژیم غذایی سالم
  2. پرهیز از اضطراب و استرس
  3. تغذیه فولیکول‌های ناحیه‌ اهداکننده با ماساژ سر
  4. کاهش مصرف محصولات بهداشتی شیمیایی

در راستای جلوگیری از تخریب بانک مو و اجتناب از خطاهای پزشکی نیز می‌بایست به مراکز معتبر پوست و مو مراجعه نمود. مهارت، تخصص و سابقه پزشک معالج و کادر درمانی در نتایج نهایی کاشت گرافت مو می‌تواند نقش بسزایی را ایفا کند.

امتیاز شما به این مطلب
نوشتهٔ پیشین
درمان ریزش مو از نگاه طب سنتی اسلامی ایرانی
نوشتهٔ بعدی
ریزش مو شقیقه (آلوپسی فیبروز پیشانی) درمان قطعی

2 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

مطالب پربازدید